mate niekto dobre skusenosti s urazovym poistenim, resp. tip na dobru poistovnu? Platil som v nemenovanej "modrej" poistovni 90 EUR/rok urazove poistenie a za zlomenu klucnu kost som dostal 58 EUR Pripadne aj pre zasah HZS ?
toto je z Allianzoveho rocneho poistenia ak si pridas riziko - nekopiroval som to cele, ale su v tom dokonca aj vykonnostne bojove sporty.
"Pripoistenie "Riziko" kryje škody, ktoré by vznikli v dôsledku vykonávania rizikových a výkonnostných športov, rizikových prác a činností.
Rizikové športy a rizikové činnosti
a) výkonnostné tímové športy (futbal, hokej, basketbal, hádzaná, vodné pólo a pod.)
b) výkonnostné športy, pri ktorých sa vyžaduje pohyb na ľadovej ploche alebo ľadovej dráhe (rýchlostné korčuľovanie, krasokorčuľovanie, skeleton, jazda na športových boboch, saniach a pod.) c) jazda vozidlami vrátane bicykla, kolobežky, a to ak je takáto jazda vykonávaná ako výkonnostný šport"
edit definicia vykonnostneho sportu z VPP
39)Výkonnostný šport: šport vykonávaný súťažne, t. j.
aktívna účasť na pretekoch, súťažiach, vrátane účasti na
tréningoch, tréningových sústredeniach a exhibičných
predvedeniach – u profesionálnych, amatérskych alebo
neregistrovaných športovcov.
to mi prave nepomoze
pytal som sa preto, ze niektore poistovne maju v podmienkach napisane, ze sa ti uraz nesmie stat mimo znacenych tras / cyklochodnikov
kvoli tomu hladam podrobne podmienky, kde je explicitne vyjadrenie : mimo znacenych tras / len na znacenych trasach
Ano, ano .. toto ma zaujima .. napr. na TZ tabulke na Ruskom sedle je tel. cislo na poistovnu (Union, alebo CSOB uz neviem), kam si na den smskou zaplatis poistenie , za cenu okolo 1e, alebo tak nejak. Ale uz tam nie je napisane, ze neplati pre mimo trasu. No a otazka je, co pre poistovnu znamena, byt mimo trasy. Uz len 2m od chodnika, ked si clovek odskoci a drapne ho tam medved /spolceny s poistovnou/ ?
Ak nieje definovane kde jazdít ale je definovaný šport možes jazdit kde len chceš. Preto pri tom klasickom je definovane len značené trasy len spevnené cesty a podobne...
Poslal som ti to pozri si ten sport. Je tam toho vela a mas zjazd na horskom bicykli. Aj šermovanie.
LTo pošli mi do SS foto karty a môžem ju porovnať s mojou. To je to,že to nemáš cez ROKO:) Alebo Pozri vzadu pečiatku alpenverein Bezahlt. Resp ak dobre chápem kartu nemáš len mail? Tak reklamuj alebo počkaj v Jan to tva dlhsie kazdy poistuje. Mail platí len do určiteho času je to tam aj vyznačené
ten alianz riziko mi pride zas iba cisto na preteky a organizovane treningy,bezne samostatne vyjazdy "doma za humny" podla formulacie nepokryva ,cize tie obsahuje to bezne poistenie ku ktoremu sa vztahuje tento priplatok?
nestudoval som si to uz dlho ,ale myslim ze u nas su stale tie poistenia tak nastavene, ze ich musis mat aspon dve,inak nepokryjes vsetky spolu suvisiace cinnosti pri nejakej aktivite
edit: ale rad sa budem v tomto mylit
este niektore poistenia zalezia aj od nadmorskej vysky. uz nepamatam co som to mal, ale viem ze tam to bolo len do 2000mnm. to som este kamosom vravel, ze ak ma trafi slak v sedle co bolo 2067 tak nech ma znesu nizsie a az potom volaju zachranku
ten alianz riziko mi pride zas iba cisto na preteky a organizovane treningy,bezne samostatne vyjazdy "doma za humny" podla formulacie nepokryva ,cize tie obsahuje to bezne poistenie ku ktoremu sa vztahuje tento priplatok?
nestudoval som si to uz dlho ,ale myslim ze u nas su stale tie poistenia tak nastavene, ze ich musis mat aspon dve,inak nepokryjes vsetky spolu suvisiace cinnosti pri nejakej aktivite
riziko je naviac k standardu, standard cykloturistiku zahrna
1) Okrem výluk uvedených v čl. 14 týchto VPP-CP sú
z plnenia vylúčené aj:
e) úrazy vzniknuté v dôsledku vykonávania športov,
činností alebo prác zaradených do rizikovej skupiny,
ak v poistnej zmluve nie je dojednané inak,
cl 14
spôsobenú v súvislosti s vykonávaním športovej
alebo pracovnej činnosti, vrátane športov, činností a
prác zaradených do rizikovej skupiny, pri ktorej sa
vyžaduje v zmysle všeobecne záväzných právnych
predpisov oprávnenie alebo akékoľvek preukázanie
stupňa kvalifikácie pre danú činnosť a toto oprávnenie
alebo kvalifikáciu poistený nemá. V prípade
potápania sú vylúčené z plnenia škody, ak poistený
nemá oprávnenie (preukaz) na potápanie do
príslušnej hĺbky, alebo ak sa nepotápa v sprievode
kvalifikovaného inštruktora.
teda ja to chapem tak ze ak to nie je definovane v rizikovom tak je to povolene. samozrejme pomoze ak sa opytas priamo v allianzi
a samozrejme to co pisem plati pre zahranicie - pre slovensko taketo nie je nic pokial viem (v komplexnosti zahranicneho poistenia)
... za rizikové športy sa považujú akékoľvek športy, ak sú vykonávané v rámci prípravy na súťaž alebo v rámci súťaže (profesionálne aj amatérske) a nasledovné športy:
za dvojbodkou vymenovanych viac sportov ako poznam
// edit : aj ked neskor zoznam upravuju, bajkerov zo zoznamu rizikovych sportov nevylucili
Takže ak chcem jazdiť po našich horách (Malé Karpaty, Fatra a podobne) k tomu turistika (Chopok, Tatry) a nechcem v poistení riešiť drobné písmenká a kontrolovať či spĺňam nejaké podmienky, k tomu občas si zájsť do zahraničia (CZ, AT,HU) po ceste na bicykli - tak Alepenverein alebo neriešiť?
Kedže jazdíš pravidelne po našich horach na biku treba byt poistený na vyjazd HZS na rizikove sporty čo je okolo cca30EUR a kedže jazdíš aj do zahraničia sice nie rizikove sporty treba mat cestovne poistenie klasicke cca 30EUR. Ak si spojiš tieto dve poistenia si kryty nato čo chces robit a je to za cca 60EUR. PRi AV si kryty za 60EUR na rizikove sporty doma aj v zahraniči + využivaš ho ako klasické cestovné poistenie. Takže odporučam AV.
double no zatial som poistenie nemal ,jazdil som len nizsie polohy kvakohole slanske MK rychleby lysa ,raz kralovka tento rok uz planujem uzatvorit alpen kedze je v plane nejake rakusko, a uz som v strednom veku takze nejdem do veci co sa tyka jazdenia s horucou hlavou ,pekne pomalicky pripadne radsej vobec....
pisal som dnes zenskej z hory.sk a pytal sa na par veci ktore ma v Alpenverein zaujimali, tak dam sem par veci na ktore som sa pytal, resp jej odpovede. Mozno niekomu pomozem, mne sa nechcelo citat cele ich podmienky.
Čo sa týka podmienok, liečebné náklady vzniknuté na Slovensku Vám Alpenverein nepreplatí, lebo miesto trvalého pobytu člena sa nepovažuje za "zahraničie" a v tom prípade má čerpať zo zákonnej zdravotnej poistky.
Alpenverein by Vám preplatilo len náklady na záchrannú akciu aj v slovenských horách, ak by pri Vašom úraze bol uskutočnený zásah záchranárskej organizácie – väčšinou Horskej služby.
Poistenie sa vzťahuje aj na jazdu na horskom bicykli a rekreačnú športovú cyklistiku. Musí ísť však o výkon vo voľnom čase, pokiaľ by išlo o účasť na súťažiach alebo tréningy na ne - toto nie je kryté.
double:
co je tych 30 eur to je na aky cas ?
je nejake specialne poistenie do slovenskych hor na rizikove sporty ? davam si klasicke poistenie do slovenskych hor - zachrana v horach- to nestaci ak som na biku ?
AV ako cestovne poistenie kryje max. 7500 eur- za odvoz aj za osetrenie, to nic moc nie ? kvakob: akoze si nemal ziadne poistenie v Cechach -Rychleby, Lysa hora ? to je dost riziko z tvojej strany
Vsak klasika, ked sa rozbijes na preteku, tak poodtrhas startove cisla, pockas chvilu kym prejde peloton a zavolas pomoc. Ma teraz napadlo, ako sme raz v AT, este v 90tych, kamosa so zlomenou nohou vliekli spat na zjazdovku
Ale k veci; sam mam uz vela rokov AV, nastastie som ho nepotreboval. Skusenosti z okolia su pozitivne, Naposledy kamosovi preplacali pickup helikopterov, ktora ani nebola zachranarska , ale heliskiingova v Gruzinsku a v poho, akurat ze ju musel zaplatit cash najprv. Dokonca aj fakturu od miestneho felciara, ktora bola napisana v gruzinskych hakybakoch. Kazdopadne, uz som sem myslim raz davno pisal, ze najlepsie skusenosti z AT mam s Union sport, niekolko serioznych zraneni na lyziach na aj mimo zjazdoviek, skutre, helikoptery z kopca dole, helikoptery z nemocnice do lepsej nemocnice, dokonca raz aj heli na SK, operacie kosti, stavcov, trzne rany etc. v Salzburgu, Innsbrucku, dokopy fakt vela penazi, nechapem, ze nas este vobec pustia na ten ich web
ok, zle som informovana a co bod 2.5 ? cast bodu 2.2
Z tejto čiastky je ambulantné ošetrenie, vrátane predpísaných liekov, definované čiastkou max. 2 000 €. Pre ambulantné ošetrenie, vrátane predpísaných liekov, platí spoluúčasť postihnutého člena AV vo výške 70 € za osobu pri každom pobyte v zahraničí. Táto čiastka vo výške 70 € bude poisťovňou GENERALI VERSICHERUNG AG pri vyrovnávaní výdajov postihnutým členom AV za zaplatené lekárske služby vždy odpočítavaná.
co je podla mna vyhoda AV, ze nebudu riesit na Slovensku ze si bikoval v narodnom paru, kde nemas povoleny vstup na biku. To si myslim, ze s beznou poistovnou aj pri poisteny zachrany v horach pri uraze pri bicyklovani v takejto zone by bol asi problem
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTHIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
"Pripoistenie "Riziko" kryje škody, ktoré by vznikli v dôsledku vykonávania rizikových a výkonnostných športov, rizikových prác a činností.
Rizikové športy a rizikové činnosti
a) výkonnostné tímové športy (futbal, hokej, basketbal, hádzaná, vodné pólo a pod.)
b) výkonnostné športy, pri ktorých sa vyžaduje pohyb na ľadovej ploche alebo ľadovej dráhe (rýchlostné korčuľovanie, krasokorčuľovanie, skeleton, jazda na športových boboch, saniach a pod.)
c) jazda vozidlami vrátane bicykla, kolobežky, a to ak je takáto jazda vykonávaná ako výkonnostný šport"
edit definicia vykonnostneho sportu z VPP
39)Výkonnostný šport: šport vykonávaný súťažne, t. j.
aktívna účasť na pretekoch, súťažiach, vrátane účasti na
tréningoch, tréningových sústredeniach a exhibičných
predvedeniach – u profesionálnych, amatérskych alebo
neregistrovaných športovcov.
pytal som sa preto, ze niektore poistovne maju v podmienkach napisane, ze sa ti uraz nesmie stat mimo znacenych tras / cyklochodnikov
kvoli tomu hladam podrobne podmienky, kde je explicitne vyjadrenie : mimo znacenych tras / len na znacenych trasach
Poslal som ti to pozri si ten sport. Je tam toho vela a mas zjazd na horskom bicykli. Aj šermovanie.
LTo pošli mi do SS foto karty a môžem ju porovnať s mojou. To je to,že to nemáš cez ROKO:) Alebo Pozri vzadu pečiatku alpenverein Bezahlt. Resp ak dobre chápem kartu nemáš len mail? Tak reklamuj alebo počkaj v Jan to tva dlhsie kazdy poistuje. Mail platí len do určiteho času je to tam aj vyznačené
riziko je naviac k standardu, standard cykloturistiku zahrna
1) Okrem výluk uvedených v čl. 14 týchto VPP-CP sú
z plnenia vylúčené aj:
e) úrazy vzniknuté v dôsledku vykonávania športov,
činností alebo prác zaradených do rizikovej skupiny,
ak v poistnej zmluve nie je dojednané inak,
cl 14
spôsobenú v súvislosti s vykonávaním športovej
alebo pracovnej činnosti, vrátane športov, činností a
prác zaradených do rizikovej skupiny, pri ktorej sa
vyžaduje v zmysle všeobecne záväzných právnych
predpisov oprávnenie alebo akékoľvek preukázanie
stupňa kvalifikácie pre danú činnosť a toto oprávnenie
alebo kvalifikáciu poistený nemá. V prípade
potápania sú vylúčené z plnenia škody, ak poistený
nemá oprávnenie (preukaz) na potápanie do
príslušnej hĺbky, alebo ak sa nepotápa v sprievode
kvalifikovaného inštruktora.
teda ja to chapem tak ze ak to nie je definovane v rizikovom tak je to povolene. samozrejme pomoze ak sa opytas priamo v allianzi
a samozrejme to co pisem plati pre zahranicie - pre slovensko taketo nie je nic pokial viem (v komplexnosti zahranicneho poistenia)
https://www.union.sk/ikcp/doc/vseobecne-poistne-podmienky-nz.pdf
https://www.union.sk/ccp/doc/vseobecne-poistne-podmienky.pdf
V oboch dokumentoch strana 8 - 9
Uz v minulosti som sa s tym stretol, ked bol rozdiel, ci si poistenie (tusim zasah HZS) kupoval cez net alebo SMS mobilom.
za dvojbodkou vymenovanych viac sportov ako poznam
// edit : aj ked neskor zoznam upravuju, bajkerov zo zoznamu rizikovych sportov nevylucili
Čo sa týka podmienok, liečebné náklady vzniknuté na Slovensku Vám Alpenverein nepreplatí, lebo miesto trvalého pobytu člena sa nepovažuje za "zahraničie" a v tom prípade má čerpať zo zákonnej zdravotnej poistky.
Alpenverein by Vám preplatilo len náklady na záchrannú akciu aj v slovenských horách, ak by pri Vašom úraze bol uskutočnený zásah záchranárskej organizácie – väčšinou Horskej služby.
Poistenie sa vzťahuje aj na jazdu na horskom bicykli a rekreačnú športovú cyklistiku. Musí ísť však o výkon vo voľnom čase, pokiaľ by išlo o účasť na súťažiach alebo tréningy na ne - toto nie je kryté.
co je tych 30 eur to je na aky cas ?
je nejake specialne poistenie do slovenskych hor na rizikove sporty ? davam si klasicke poistenie do slovenskych hor - zachrana v horach- to nestaci ak som na biku ?
AV ako cestovne poistenie kryje max. 7500 eur- za odvoz aj za osetrenie, to nic moc nie ?
kvakob: akoze si nemal ziadne poistenie v Cechach -Rychleby, Lysa hora ? to je dost riziko z tvojej strany
Ale k veci; sam mam uz vela rokov AV, nastastie som ho nepotreboval. Skusenosti z okolia su pozitivne, Naposledy kamosovi preplacali pickup helikopterov, ktora ani nebola zachranarska , ale heliskiingova v Gruzinsku a v poho, akurat ze ju musel zaplatit cash najprv. Dokonca aj fakturu od miestneho felciara, ktora bola napisana v gruzinskych hakybakoch. Kazdopadne, uz som sem myslim raz davno pisal, ze najlepsie skusenosti z AT mam s Union sport, niekolko serioznych zraneni na lyziach na aj mimo zjazdoviek, skutre, helikoptery z kopca dole, helikoptery z nemocnice do lepsej nemocnice, dokonca raz aj heli na SK, operacie kosti, stavcov, trzne rany etc. v Salzburgu, Innsbrucku, dokopy fakt vela penazi, nechapem, ze nas este vobec pustia na ten ich web
Z tejto čiastky je ambulantné ošetrenie, vrátane predpísaných liekov, definované čiastkou max. 2 000 €. Pre ambulantné ošetrenie, vrátane predpísaných liekov, platí spoluúčasť postihnutého člena AV vo výške 70 € za osobu pri každom pobyte v zahraničí. Táto čiastka vo výške 70 € bude poisťovňou GENERALI VERSICHERUNG AG pri vyrovnávaní výdajov postihnutým členom AV za zaplatené lekárske služby vždy odpočítavaná.
vychadzam aj z informacii z otazok a odpovedi tam sa pise o tej sume 7500
http://www.alpenverein.sk/otazky-a-odpovede/