mate niekto dobre skusenosti s urazovym poistenim, resp. tip na dobru poistovnu? Platil som v nemenovanej "modrej" poistovni 90 EUR/rok urazove poistenie a za zlomenu klucnu kost som dostal 58 EUR Pripadne aj pre zasah HZS ?
Maraton (preteky) aj amaterske vylucene su, ale uz dohladat info neviem, normalna horska cyklistika ale len ak ides po cykloceste. Ak si mimo nej, tak uz myslim nie. Tie podmienky poistenia si treba pozriet, lebo nikto neda nic len tak. Uz to nie je ako kedysi, dnes co sa da nepreplatia. Aj to co sa neda
Na zdravotne poistenie urcite vyluka nieje ziadna.
Otazkou ale je co sa plati z neho a co uz nie. To zalezi aj od konkretnej krajiny. Vyluky su jedine z cestovneho poistenia, ktore ti ma pokryvat tie dodatocne naklady ako su technicke zasahy, transport domov, osetrenie v sukromnom zariadeni atd. A na to je dobre mat Alpenverein bez vyluk.
Ale na cyklistiku tu po okoli v AT a HU to podla mna netreba riesit. Najhorsie co sa ti moze stat ze budes potrebovat previezt z ich nemocnice do nasej.
Ano, mas asi pravdu, ja som si to pomylil s tymi poisteniami ako pises .. som si pamatal nieco, taketo, co bolo vylucene ale uz som si nepamatal kde presne. Ale neviem, ci nahodou aj nie tie SMSkove jednorazove nie su take. Ze mozes len po chodnikoch, inak neplati.
Ano tie SMSkove a myslim ze okrem Alpenvereinu vsetky komercne pripoistenia maju tie obmedzenia co spominas. Prave preto je taky oblubeny. Ked som este mal cas chodit cez vikendy skialpovat tak som vzdy mal Alpenverein.
Caute, tiez som uz dva roky clenom Alpenverein, zatial som ho nastastie nevyuzil, ale zaujima ma jedna vec. V podmienkach sa spomina, ze poistenie neplati v pripade organizovanych akcii. V pripade ze ideme na organizovany zajazd (cestovka) na tyzden lyzovat do Francuzska. Pocita sa to ako organizovana akcia? Ci sa tym mysli pretek? Som z toho trochu zmateny.
ÁNO pretek, ....
alebo zarábanie si .. športovou činnosťou ....
na zájazde (indi vindy športovej akcii) si poistený, už KEĎ nastúpiš do dopravného prostriedku ...
ešte poznámka: NIE JE TO klasické úrazové poistenie !!!
Ozivujem tuto tému. Keďže chodím dosť často do Álp stále nič lepšie som nenašiel. Pomer cena 118 eur rodina(štyria členovia)66 eur osoba vs poistné krytie. Málokto vie že supluje klasické cestovné poistenie no sú tam naviac riziko šport. Platí sa len na.rok ale oplatí sa cca už od 8 dňa. Ak samozrejme počítate s príplatkom za šport. V Rakúsku je celkom dobrý business s helikopterami takže nikto Vás nebude z kopca nosiť dole ak nedokazete ísť po vlastných. Naviac k lyžiarom sa v lete pridávajú e-bikeisti. Stále viacej ľudí sa totiž preceňuje teda že k športu na horách stačí nástroj technila a kondícia sa zabúda.
Nevýhoda sú možno menšie poistné limity a napr nemožno poistiť batožinu. Ale keď čítam napr že batožina sa poisťuje na kus Max cca 400 eur.a musí byť policajná správa. A tie výnimky napr na lyže-bicykel neplatí ak vám ich ukradnú z pred chaty, zo strešného nosiča alebo z lyžiarskej miestnosti. Platí keď Vám ich ukradnú len zo z vašej zamknutej skrine-miestnosti. Takže vlastne je to poistenie batožiny na hovno.
Ale za tým je ešte veta, že ak zaplatíš ako novy člen po 1.9., budeš sa považovať za poisteného do 1.1. nasledujúceho roka napriek tomu, že za tú dobu poplatok neplatis. Vid screen, kde to aj píše, že poistenie platí od 1.9.2021
Ako pre koho. V prípade potreby zahŕňa zásah HZS. Čiže ak viac bikuješ v pohoriach kde sú, prípadne turistikuješ/skialpuješ tak sa určite oplatí. Platím si už nejaké tie roky a našťastie som zatiaľ nepotreboval, ale keby náhodou tak tá suma je nič oproti tomu, keby ti prišla od HZS faktúra.
Moja poistovacka tvrdi ze to ma slabe krytie medcinskych nakladov na liecbu a zakroky. Len 10 litrov co je v zahranici tak ledva na zlomenu ruku. Kazda mozna operacia je silno nad limit. Mame rocne cestovne poistenie, stoji si e 2x tolko ale limit je 200 litrov, je aj mimo EU, je v tom aj batozina a kopec dalsieho co v hentom nie je. Cena vraj nie je zla ale ma to dost uzky zaber.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTHIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Otazkou ale je co sa plati z neho a co uz nie. To zalezi aj od konkretnej krajiny. Vyluky su jedine z cestovneho poistenia, ktore ti ma pokryvat tie dodatocne naklady ako su technicke zasahy, transport domov, osetrenie v sukromnom zariadeni atd. A na to je dobre mat Alpenverein bez vyluk.
Ale na cyklistiku tu po okoli v AT a HU to podla mna netreba riesit. Najhorsie co sa ti moze stat ze budes potrebovat previezt z ich nemocnice do nasej.
S tym druhym tiez by som suhlasil
alebo zarábanie si .. športovou činnosťou ....
na zájazde (indi vindy športovej akcii) si poistený, už KEĎ nastúpiš do dopravného prostriedku ...
ešte poznámka: NIE JE TO klasické úrazové poistenie !!!
Nevýhoda sú možno menšie poistné limity a napr nemožno poistiť batožinu. Ale keď čítam napr že batožina sa poisťuje na kus Max cca 400 eur.a musí byť policajná správa. A tie výnimky napr na lyže-bicykel neplatí ak vám ich ukradnú z pred chaty, zo strešného nosiča alebo z lyžiarskej miestnosti. Platí keď Vám ich ukradnú len zo z vašej zamknutej skrine-miestnosti. Takže vlastne je to poistenie batožiny na hovno.
https://alpenverein-slovensko.sk/cennik/
https://alpenverein-slovensko.sk/cennik/
cize asi plati od zaplatenia do konca roka
https://alpenverein-slovensko.sk/vseobecne-podmienky-poistenia/#doba-trvania-poistenia