mate niekto dobre skusenosti s urazovym poistenim, resp. tip na dobru poistovnu? Platil som v nemenovanej "modrej" poistovni 90 EUR/rok urazove poistenie a za zlomenu klucnu kost som dostal 58 EUR Pripadne aj pre zasah HZS ?
Nejaké tipy na poistenie?
7dní v Rumunsku organizovaný trip po značených singloch, trailoch, cestách a pod.?
Zatiaľ u mňa favorit Union za nejakých +/-33eur/8dní.
Tak k platobným kartám je to bežné, teda okrem tých najzákladnejších ale tak na outdoorové aktivity sa uzatvárajú zvlášť poistky, ja to poistenie ku karte beriem skôr ako klasické cestovné poistenie, aj keď je tam vraj hradená aj záchrana v horách...ale neviem, či s tým nie sú nejaké problémy, keby sa ti niečo stane niekde v cudzine na bajku, prípadne pri VHT a pod. Myslím, že ak niekto robí outdoorvé športy celoročne a chodí aj za hranice, tak sa určite oplatí Alpenverein. Lebo napr. spomínaných 33 € od Unionu...no pokiaľ ideš len na 1 takúto akciu do roka, tak ok, no pokiaľ ideš minimálne na 2 a viac a bežne chodíš aj po našich horách, tak Alpenverein cenou aj ponúkanými službami nemá konkurenciou.
vlastoch: ta poistka je mozno tak pre bezne cestovanie, pohyb na cyklotrase v ramci udolia, dediny a podobne
Akonahle sa budes pohybovat v Alpach, kde sa na 90% nepohybujes na cyklotrase, pripadne spadas do kategorie zjazd na horskom bicykli ( tak si specifikuje tusim union) co je asi tazko uhadatelne s poistovnou ze jazda v Alpach dole kopcom nie je zjazd ,tak ti tamto poistenie je na nic
Teda ak bezna poistovna,tak poistenie extremny sport, nakolko uz vacsina si dava ako extremny sport zjazd na horskom bicykli.
Na buduci rok mozno idealne dat Alpinverein, ale ten zas neriesi napriklad autonehodu, alebo uraz v obci, iba v horach.( opravte ma ak sa mylim) Takze ideal asi nejaka kombinacia.
Tak podľa mňa je ideálne pre aktívneho človeka-športovca mať minimálne 2 poistky (samozrejme okrem povinnej základnej, ktorú musí mať každý). Jednu povedzme ako to spomínané pripoistenie k platobnej karte na bežné cestovanie-poistenie pri autonehode, odcudzenie batožiny atď. a "športovú" poistku, ideál Alpenverein a človek by mal byť takto v pohode a poistený za každých okolnosti
netreba. cez Alpenverein mam poistenu celu rodinu. funguje ako cestovne poistenie. na zaciatku roka sme to.tu uz rozoberali. niekomu mozu len vadit nizsie poistne limity a nepoistena batozina. nato ale este funguje nejake + poistenie. ako konkurenta by som videl poistenie union sport. mne poistenie na karte krylo len bicyklovanie na spevnenych cestach co mi bolo na dve veci tak som to zrusil.
Tak bolo to tu rozoberané, no ak si dobre pamätám tak ten Alpenverein ti neplatí pri bežných situáciach a napr. pri klasickej dovolenke, či autonehode, ale iba pri outdoor aktivitách, alebo preprave na ne, možno sa to dá nejak obísť ale podľa ich podmienok je presne stanovené na čo sa to dá uplatniť a na čo nie. Takže podľa mňa ti všetko neuhradia, to by asi skrachovali, keby každému uhradili úplne všetko a asi by mali aj dosť poisťovacích podvodov, ľudia sú vynaliezaví a nie všetci sú poctivci
imro1 - dopytoval som sa priamo poistovni a podla toho co tvrdia nemas pravdu. je to aj klasicke poistenie, plati aj na nehodu autom ci kradez kufrov ci uraz na cestaku v dedine... samozrejme maju limit velkost krytia a to treba porovnavat s inymi. Co nemaju je krytie za to ze sposobis skodu v cestnej premavke, ci uz autom alebo na bicykli. Vsak napiste na nich mail a dostanete odpoved - je to taka ista namaha ako sa vypisovat tu. Navyse odpoved od nich ma vyssiu vahu ako akykolvek nazor tu.
hm, no ja som to za poistenie pre bežne udalosti nepovažoval, aj tu bolo o tom dávnejšie písané...ale keď si to zisťoval priamo u nich, tak to tak asi bude
OT:Zase som OT ale mozno mi to zodpoviete jednym slovom. Ako riesite urazove poistenie v AT? Totiz pokial viem cyklistika je vo vylukach bezneho EU zdravotneho poistenia tak, ako rizikovy sport. Riesite vzdy pripoistenie, ci mate na cely rok, ci kaslete na to, alebo sa nechate kamosom vyzliect z cyklo munduru a zatiahnut niekam na schody ? Uprimne, ja pre to do AT nejazdim na biku. Nechcem v pripade urazu zobrat hypoteku na dom.
Tento príspevok vyhodnotili používatelia ako nekvalitný alebo ofenzívny, a preto sa nezobrazuje visibility
ltoDakujem za info. A dal som to sem lebo viem, ze tuto temu sleduje kopec ludi co chodi skoro na dennej baze do AT na biku. Cize bud to maju vyriesene a poradia, alebo nemaju a zistia ako to riesit.
už 4 roky sa to chystám pre celú rodinu a nejako som sa k tomu nedostal ešte ... takže na skialpujem bez poistenia akurát ke´d ideme ako rodina na hory poistím sa na tých pár dni v unione ... to funguje na kalendárny rok, že? takže teraz sa mi to už zas neoplatí
Uz som plati viac ako 50e, aj minuly rok ... Alpenverein by mal platit vsade, kde u nas funguje HS .. cize uz aj NP Poloniny (tam neviem co chcu zachranovat, asi medvedov). Ale klasika Velka Fatra, Nizke Tatry, atd.
To neviem odkial mas, ze na cyklistiku je vyluka z EU poistenia. To poistenie mas vzdy take ako domaci v danej krajine. Alpenverein plati len technicke casti zasahu, cize vrtulnik, horskacov a podobne zalezitosti. Zachranku ani lekarov neriesia, lebo sa to plati z normalneho poistenia.
Ja som mal jeden uraz v zlabe na Schneebergu. Alpenverein nepreplacal vobec nic a to som siel dole pod vrtulnikom. Akurat to bol policajny vrtulnik a ten je zadarmo, zachranarsky si to cestou rozmyslel ale za ten by sa platilo. Vsetko ostatne slo normalne cez EZP.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTHIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
7dní v Rumunsku organizovaný trip po značených singloch, trailoch, cestách a pod.?
Zatiaľ u mňa favorit Union za nejakých +/-33eur/8dní.
hm, ja mam na platobnej karte toto vsetko za 30€/rok
Akonahle sa budes pohybovat v Alpach, kde sa na 90% nepohybujes na cyklotrase, pripadne spadas do kategorie zjazd na horskom bicykli ( tak si specifikuje tusim union) co je asi tazko uhadatelne s poistovnou ze jazda v Alpach dole kopcom nie je zjazd ,tak ti tamto poistenie je na nic
Teda ak bezna poistovna,tak poistenie extremny sport, nakolko uz vacsina si dava ako extremny sport zjazd na horskom bicykli.
Na buduci rok mozno idealne dat Alpinverein, ale ten zas neriesi napriklad autonehodu, alebo uraz v obci, iba v horach.( opravte ma ak sa mylim) Takze ideal asi nejaka kombinacia.
http://www.activeplanet.sk/clanok/alpenverein-2018-od-192017-novinky-cenniky-zmeny
Ja som mal jeden uraz v zlabe na Schneebergu. Alpenverein nepreplacal vobec nic a to som siel dole pod vrtulnikom. Akurat to bol policajny vrtulnik a ten je zadarmo, zachranarsky si to cestou rozmyslel ale za ten by sa platilo. Vsetko ostatne slo normalne cez EZP.