Ahojte.
Poprosil by som Vás o radu, resp užívateľskú recenziu. Hľadám si bundu-mikinu, druhú vrstvu. Primárne skitouring, ale aj zimná turistika. Ako základ nosím najčastejšie BRINJE. Mám momentálne zabehnuté také kombo, že na BRINJE si dám hrubý cyklo
dres a na to primaloftovú bundu, alebo vestu. V princípe by to bolo fajn, problém je, že sa pomerne dosť potím. Po došlapaní do kopca bývam prepotený skrz na skrz. A vtedy nastáva problém, keďže prichádza chlad. Niečo ako viac krát striedať zjazd a šlapanie nie je zrovna príjemné. Mokré oblečenie na mne omŕza, ....
Takže hľadám niečo, čo naozaj dobre odvádza pot a aj napriek prepoteniu si zachová dobré, tepelno izolačné vlastnosti. Najskôr som mal vybrané niečo s merinom, keďze umelina vie po prepotení poriadne **********e -->ť. Keď som si ale obchytal pár kúskov od Dynafitu a Ortovoxu prišlo mi to, že tie mikiny budú ako špongie. Pot nasajú a budú držať v sebe. Do zjazdov ešte používam hardshellovu, vrchnú vrstvu, samozrejme na šlapanie sa snažím ju nemať, takže aspoň nejaká vertuodolnosť by tiež potešila. Kapuca musí byť.
Medzi favoritov zatiaľ radím:
Dynafit FREE ALPHA DIRECT JKT M
Karpos Alagna Plus EVO
Ternua ULTAR M JACKET
Rád si prečítam rady, postrehy, návrhy, porovnania, skúsenosti, ... Konštrukčne mi to pripadajú podobné bundy, nehľadám žiadny ultralight. Ideálne niečo rozumne vrstvené.
V každom prípade je už celkom problém niečo nájsť skladom, takže nemôžem vyčkávať.
ďakujem
Ajked tricko bolo mokre/ nie skrt na skrz, nikdy som nemal pocit “zimy”..
Robia aj verziu energy accumulator, ta ma vyssi stojacik na krku..
Kazdopadne ale aby som nebol mimo temu, tiez riesim podobne strednu vrstvu. Fleece material velmi ako 2ha vrstva nepochodil, merino by mozno slo ale podobne ako uz bolo spomenute nasiakne to a drzi vlhko..
Ake su dalsie moznosti, co nosite ?. Ak tu mame aktivnych turistov/ nieco co je overene.. (prvej vrstvy xbionic sa nevzdam, ta funguje paradne !.
Dik,