Vďaka moc za odpoveď. Ja v podstate časy ani vzdialenosti nejako neriešim, práveže sa zameriavam na dodržiavanie správnej techniky a celkového času behu. Zatiaľ však všetko do hodiny. Čo sa týka terénu, tak som sa zle vyjadril. Väčšinou bežím po kamenistej ceste cez les, a po lúke tiež po udupanom tvrdom povrchu. Zároveň som aj dosť ťažký na
beh (85kg), tak pozeram skôr fingery s hrubsou podrážkou. Presnejšie V-Trail poprípade V-Treck. A ešte niečo, čo sa týka čísla, tak sedí s obuvou ktorú bežne nosíš?
Ak mas 190cm, tak 85kg je pohodka

.
Tie V-traily su asi velmi dobre. Vyzeraju ako vylepsena verzia tych Spiridonov. Ked som behaval VFF, tak V-trail este neboli. Ten povrch, na ktorom behas je fajn - asfalt je menej optimalny pre bosonohy beh, lebo asfalt je rovny a tvrdy a tym padom je (tvrdy) kontakt vzdy len s castou chodila - teda nie je tak rovnomerny ako pri trailovom behu.
Btw, ak nahodou koketujes s triatlonom, tak prechod z bajku na beh mi prisiel sviznejsi vo VFF ako v beznej obuvi, nakolko vo VFF behas prisne cez lytka a stehna (rozbite z bajku) namahas prirodzene menej ako pri beznej bezeckej obuvi.
Tie velkosti zhruba sedia s tym, ako nosim obuv, ALE zalezi aku
obuv nosis. Lebo napr 44 je ine pri Asics, Adidas, Nike a najma Shimano

. A dokonca aj medzi modelmi Adidas, ci Asics su rozdiely. Ja som si skusil VFF v kamenom obchode a potom som si dalsie objednal rovnakej velkosti uz cez net.
Odporucam inak pouzivat do VFFs a patprstove bezecke ponozky, myslim ze Injinji sa volaju. Ale asi su aj nejake ine.
V prilohe posielam ten VFF manual, nasiel som to. Najdes tam vela uzitocnych info.