Behanie
dík, čo ja viem, tak v BB mi ponúkali ten test došľapu a poradenstvo, lenže ja som vtedy chcela len kuknúť Hoky na turistiku, tak nič pre mňa, ale mali by to mať.
aktuálne mám wave inspire 19 ... ale má zbytočne veľký drop a zbytočnú stabilitu ... takže ak nenájdem nič iné tak ďalšie budú mizuno wave rider 29 ... ale ako vraví, cestné, nie trailové.
Trailové behám altra alebo innov8 a teraz som skúsil topo athletic, ale nie som úplne spokojný, trošku tvrdá podrážka, skôr na turistiku ako na beh oproti altrám
to v BB je to čo fixska písala :) za to dtuhé ďakujem .... ale asi nemáte skúsenosť či sa snimi dá prebrať, že takto behám a toto by som chcel zmeniť a čo si o tom myslia?
Ktoré Mizuno máš? Tiež mám divnú nohu ale v zmysle, že keď sa snažím z rehabilitačných dôvodov chodiť rovno a teda prirodzeným "šmatlaním" nekompenzujem to, aká som krivá, tak mi pri došľape palec ľavej nohy ide dnu akoby chcel držať hmotnosť celého tela a vyvážiť ju keď som vo fáze kroku, že stojím na tej jednej nohe, kým spravím ďalší krok. Je to zvláštne ale snažím sa s tým zabojovať a tým pádom mám problém s teniskami, ktorý odhalím po prejdení 5 km, či mi ten palec naráža dovnútra :D Tieto Mizuno mi vyhovujú preto, že majú vpredu pod bruškom chodidla a pri palci takú celkom hrubú mäkkú podrážku a nohu mi to vyvažuje dobrým smerom. Som z nich nadšená.
Cesta na štadión 7, Banská Bystrica predajňa bezeckepotreby.sk
poprípade runningpro.sk na seberínohi 6 v BA :)
Hej o tej viem ... ak nenájdem referenciu na iné pôjdem tam. A inak ja práve behám v mizuno na ceste ale vždy som kupoval podľa ceny niečo "jednoduché a univerzálne" keďže na asfalte odbehám oveľa menej ako v lese. Teraz chcem niečo viac mäkšie (v mojom veku treba chrániť kolená) a bojím sa bez odskúšania ... a možno by som zmenil aj značku ale to sa tiež bojím bez odskúšania ... ja mám dosť divnú nohu
10 km za 31 min mu stacilo na 380. miesto
V BB je nad Alzou nejaký run shop, ale to asi vieš. Tiež som menila tenisky. Síce nebehám, len sa veľa prechádzam a mám problém s nohami, tak mi nesedí "hočo" a po skončení super modelu Hoka Challenger 6 som hľadala nové a nič, nič, nič (čo vidno aj v bazári :) ) až som našla náhodou, že Mizuno. Skúšala som námatkovo v Sportisime kvôli veľkosti, aj ten trail model mi sadol na prvú dobrú, ale na B24 mali v lete akciu na Wave Serene a sú super. Práve som Wave Serene 2 prikúpila aj v GTX verzii na zimu :)
rozmýšľam si ako cestne tenisky kúpiť niečo úplne iné ako som behával doteraz ... a rozmýšľal som či si niekde neviem ísť vyskúšať viacero rôznych a prípadne aj pokecať s odborne zdatným personálom ... je niečo také v BA alebo v BB?
niektore trailove tenisky maju na pate resp. vo vnutri taku bledu vystelku. ta mi vydrži dlho a neprederie sa. pokial teniska toto nema, tak sa mi hned vyderie pata až vypadava molitan...vsimol som si v pondelok, ked som bol v jednej predajni, ze la sportiva ma na modeli ultra raptor2 patu chranenu z vnutra - neviem...nejaka zosilnena pata - tuhsi material aby sa prave to vnutro nedralo...ma s tym niekto pozitivnu skusenost v tomto zmysle ?
Tento rok budu pod stromcekom hlavne tenisky 😇ja som sebe doprial megablasty. Mangelka si tam najde hoka skyward x. A jej segra si tam tiez najde hoka skyward x. :)
ostatne su tam len na fotku 😂 evo sl mam na intervaly a kratsie tempace.
a cielo x1 2.0 su pretekove karbonky.
Hoka arahi 7 su moje rege / easy run tenisky.
hoka clifton 10 mangelkyne tenisky na bezne behanie.
A hoka bondi 9 zase jej segry bezne bezecke tenisky.
Uz to zacina aj v behu 🙈
Superblastynsu ultimatna longrun bota ktora krasne tlmi.
Megablast by som prirovnal k adidas evo sl (tie pouzivam na intervaly a tempove behy na 5-10km) rychla bota, responzivna, ale vdaka velkemu mnozstvu peny aj krasne makka (evo sl makke fakt niesu a longruny by som v nich behat nechcel)
Za mna su megablast fakt super na rychle longruny :) a za tym ucelom som ich aj kupoval :)
evo sl mam na intervaly a vsetky kratsie rychle behy do 10km.
Hoka arahi mam na easy runy 5-10km.
Hoka cielo x1 2.0 mam na preteky a kedze su to karbonky chcem ich setrit a “neminat” na rychle longruny.
Preto som dokupil megablasty. Doplnili moju rotaciu tenisiek. :)
Aké sú prosím prvé dojmy? Stále mi chodia po rozume ;) ... teraz mám Superblasty 2 a som neskutočne spokojný, tak sa trochu bojím aby som neľutoval.
Testovanie doslapu treba brat s rezervou. Ja som bol na takyto test v Bezeckych potrebach ked boli este v KE. Zistili mi pronacny doslap a kupil som si pronacny model Hoka Arahi. Lenze ma v tomto modely boleli chodidla a kotniky. Vratil som sa k neutralnym modelom a problem sa stratil.
Zbehni do predajne, idealne takej kde maju moznost realne zistit tvoj doslap. A rovno aj vyskusat tenisky.
Ja som dnes akurat otestoval svoje nove asics megablast ( bol som si po ne cez tyzden do prahy (top4running) aj s testom mojho doslapu :)
Do 15km zvyknem behávať moja váha je 78Kg na 173cm.
Možno by stálo za pokus poprosiť niekoho skúsenejšieho , aby sa na teba pozrel zozadu pri behu, aký máš došľap.....nie celkom verím "aplikácií" na tej stránke. Alebo potom systém pokus-omyl.... objednať neutrálne a uvidíš po čase. Do nejakého prehnaného tlmenia by som nešiel. Zrejme nebeháš veľké vzdialenosti a ani váhu nemáš nejakú vysokú....
Podľa tejto aplikácie mi vyšli hore spomenuté modely. https://www.bezeckepotreby.sk/app
Na začiatok asi moc nemusím špekulovať. Hlavne potrebujem vymeniť staré tenisky ,lebo ma začala pobolievať horná časť nad kolenom.
ten doslap (diagnostika) moze byt u ludi bez bezeckej minulosti trochu zavadzajuci test, lebo chodidlo a pohyb clenky/kolena/bedra sa zvykne trochu upravit bezeckym pohybom. no viaceri uz napisali, a s tym suhlasim aj ja, ze na zaciatku je to viac-menej jedno
posledný komentár: 20. 12. 2025 o 9:44
posledný komentár: 10. 10. 2025 o 22:20
posledný komentár: 6. 5. 2025 o 0:14