Behanie
v pondelok - voľno
v utorok 12 km tempom 5 až 5:30 min/km v tom 6 km tempom 4:10 min/km teda 6 km tempom 5 až 5:30 min/km na km a 6 km tempom 4:10 minúty na km,
v stredu 12 km tempom 5 až 5:30 min/km na km v tom 5 x 200 m tempom 3:10 na km s medziklusom 4 minúty,
vo štvrtok 12 km v tom 2 + 2 km tempom 3:59 min na km, medziklus 5 minút teda 7 km po 5 až 5:30 min/km na km a 4 km po 3:59 na km,
v piatok - voľno
v sobotu 12 km tempom 5 až 5:30 min/km v tom 7 km tempom 4:10 minúty na km teda 5 km po 5 až 5:30 min/km a 7 km po 4:10 minúty na km,
v nedeľu 15 km po 5 až 5:30 min/km na km
3. týždeň prvého trojtýždňového cyklu /od 14.12. 2020/ - príprava na pretek polmaratón na rovine na čas 1:30 hod. a lepšie - v apríli 2021
Po- voľno
Ut-13 km po 5:20 až 5:40 km v tom 6 km tempo 5:04 na km
St-13 km po 5:20 až 5:40 na km v tom 200ky ako pred týždňom
Št-13 km po 5:20 až 5:40 na km v tom 4 x 2 km po 4:53
Pi- voľno
So-13 km po 5:20 až 5:40 min na km v tom 7 km po 5:04 na km
Ne-18 km po 5:20 až 5:40 na km
u mna na trening o cislo vacsie a na preteky (half a cely maraton) o cislo a pol vacsie. Mozno je to tym ze tie dlhe behy v preteku (triatlon) absolvujem po biku a chodidlo je uz riadne prekrvene a tym padom vacsie.
Na začiatok odporúčam behať mäkký podklad, nie cestu. Bolesti ako zápal žíl na nohách v oblasti píšťaly, a inde na chodidle sú bežné začiatočnícke problémy. Treba masti proti zapalovymi mastami
Este otazocku. Baba zacala behat, ma nejake asics a zacali ju boliet nohy okolo clenka. Ma PRONAČNÝ došlap. Je bolest sposobena tym, ze je to nevhodna obuv pre nu ?
Diky
Mam pronacny doslap (robili mi analyzu doslapu v Bezeckych potrebach ked este boli v KE) a behal som cestu v Hooka Arahi a Arahi 2 v oboch po cca 1000 km. Potom som "prestupil" ku Nike a vsetky modely co som mal, alebo mam mali podrazku s neutralnym doslapom a problem mi to nerobi. Takze je to asi len vec zvyku. Mesacne nabeham 100-150 km.
Este otazocku. Baba zacala behat, ma nejake asics a zacali ju boliet nohy okolo clenka. Ma PRONAČNÝ došlap. Je bolest sposobena tym, ze je to nevhodna obuv pre nu ?
Diky
Čo sa týka ale nejakého výstupu za minulý týždeň, krátke intervaly nie sú žiaden problém, ba naopak, povedal by som, že tie behy sú na mňa až moc pomalé (tým myslím 100 a 200m), teda tempo 5 - 5:30. Tie 2x2km, tam už pociťujem, že je to také, že dám to, ale nie je to zadarmo (môže to byť ale tým, že sa cítim celkovo unavený po sezóne), no a súvislé behy, tie sú už nadoraz, až by som povedal, že zatial nad moje sily. Nemám problém odbehnúť 5 km v tempe 4:10, 4:15 ak som oddýchnutý/zregenerovaný, čo tento týždeň som sa necítil a mal som tempo až 4:20. Zatiaľ však skúšam. Jediný problém tohto tréningu vidím v časovej náročnosti, každý deň behať, popri práci a iných povinnostiach sa naozaj nedá. Každopádne ak neabsolvujem komplet 3 týžden počas zimy, posuniem to na jar, keď bude viac možností a ovorené budú už aj ovály a iné bežecké trate
Piatok a pondelok sa dá vynechat. Behat 5 dní v týždni.
Na tempovu vytrvalost mas tie dlhe intervaly - lahsie z toho zregenerujes. Na celkovu vytrvalost pomale dlhe behy. A hed sa to vhodne skombinuje, tak ta to pekne posunie dalej. Dobry trening je len odosiahnuti maxima s co najmensim usilim, preto musi byt velmi dobre zladeny a realizovany bez vyraznejsich odchyliek.
Padne sneh a som na bežkách, skialp do toho. Plávať sa nedá, to postradam a bike v trenažéry dám ako druhú fázu.
.... A nevieš koľký to po prečítaní nekomentovali, načítali zobrali ako ja motivačne a išli makať, každý ako mu okolnosti umožňujú.
Randy veď nemusíš komentovať, keď nemáš čo k tomu, je to Fórum o behaní a Ivan dáva tréning.
P.S.: som zvedavý kde ma vypne.
A ake povinnosti? #1 je beh a vsetko tomu musis prisposobit
Čo sa týka ale nejakého výstupu za minulý týždeň, krátke intervaly nie sú žiaden problém, ba naopak, povedal by som, že tie behy sú na mňa až moc pomalé (tým myslím 100 a 200m), teda tempo 5 - 5:30. Tie 2x2km, tam už pociťujem, že je to také, že dám to, ale nie je to zadarmo (môže to byť ale tým, že sa cítim celkovo unavený po sezóne), no a súvislé behy, tie sú už nadoraz, až by som povedal, že zatial nad moje sily. Nemám problém odbehnúť 5 km v tempe 4:10, 4:15 ak som oddýchnutý/zregenerovaný, čo tento týždeň som sa necítil a mal som tempo až 4:20. Zatiaľ však skúšam. Jediný problém tohto tréningu vidím v časovej náročnosti, každý deň behať, popri práci a iných povinnostiach sa naozaj nedá. Každopádne ak neabsolvujem komplet 3 týžden počas zimy, posuniem to na jar, keď bude viac možností a ovorené budú už aj ovály a iné bežecké trate
posledný komentár: 20. 12. 2025 o 9:44
posledný komentár: 10. 10. 2025 o 22:20
posledný komentár: 6. 5. 2025 o 0:14