Behanie
To je to iste ako ked sa slo dva roky dozadu tusim v TDF na Alpe d'Huez a Froome tam mal 152 tep v tempe prvej skupiny, bezne trenovany clovek by tam siel v tom tempe tepy 180 a viac a po par minutach by ho vyplo. Proste trening neoiebes a na dlhe trate musis mat nizke tepy, na 5 a 10km je to samozrejme ine.
randy Na to aky mas vek su tvoje tepy dost nizke. Aky mas max. tep pri behu? Ja mam takmer o 20 rokov viac a tepy pri rovnakom tempe cca rovnake. Pri stupnovanom tempe AVG pod 4:50min/km uz mi "vyleti" tep na AVG 140.
Len ked vies odbehnut polmaraton tempom 4:10min/km tak 10-tka tempom 5:03 asi nie je pre teba "jemne rychlejsia" ale len vyklus a tomu zodpoveda aj nizky tep. Alebo sa mylim?
Chcel si na toto link ? Možno nejaký je ale ja som ho nehladal.
Tepy sú stále rovnaké. Neni potrebné riadit sa nimi v tréningu. Mení sa len intenzita - rychlosť behu.
..
Toto som už naozaj nepochopil. Keď mením rýchlosť, tak mi tep brutálne lieta. No netráp sa s vysvetlovaním. Aj tak to z tvojho vysvletlenia nepochopím ( netvrdím, že nemáš pravdu ). Som len prorodzeme tupý. Behám len keď sa nedá ísť na bajk. No a to som vlastne nasr..tý ( som príliš dlho v práci alebo prší).
Skús ten link na ucelený článok o tom výpočte intenzity (ak vieš). Tu na fóre su to zasa len tvoje vysvetlenia. Ďakujem.
kolko pozname osobne merace tepu a watov na biku ? predtym ludia netrebovali ?
Ty si troll
Nieako vykonostne hore som uz prestal riesit. Ja vlastne behavam, aby som sa nemusel az tak obmedzovat v stravovani. Taký ten typ čo randy nema rad. Slúchadlá v usiach 😉
Mne zas tepy vyletia hned na zaciatku, potom trochu klesnú. Takze tiez prihodim tepy a mohol by aj Hack3r nieake 🙂
Dá sa pochopiť, že čisto podľa tepu sa nedá trénovať, lebo tep je dosť oneskorený od aktuálneho výkonu ( intenzity), ale na bajku podľa wattov by tréning mal byť OK. Či trepem?
Kde som písal že na bajku neni tréning podla wattov OK ?
Link: Mtbiker, téma behanie, 1.12. 2020, 19:49
Ked uz chces napisat moje priezvisko,tak ho aspon napis spravne ty troll
kolko pozname osobne merace tepu a watov na biku ? predtym ludia netrebovali ?
Tak možno trénuje hejter Pertzián.
posledný komentár: 20. 12. 2025 o 9:44
posledný komentár: 10. 10. 2025 o 22:20
posledný komentár: 6. 5. 2025 o 0:14