Behanie
75 % celkového objemu sa dá behať v kvalitnej bežeckej obuvi s hrubšou podrážkou tlmiacou nárazy pri behu po asfalte a zvyšných 25 % objemu /nosné tréningové jednotky/ po asfalte v ľahšej kvalitnej bežeckej obuvi - spomínané Hoka okolo 300 g, porovnateľné Niké, ... a na preteky ešte ľahšia obuv - Nike Vaporfly prípadne tuším je už aj další najnovší model Nike.
Práve sa zamýšľam nad tým, že čo ďalej so mnou. Prioritne som sa chcel zlepšiť na 5 a 10km úsekoch preto, lebo mám pocit, že strácam v rovinatých úsekoch v kopcoch a dúfal som, že práve tieto behy mi pomôžu bežať na rovinkách rýchlejším tempom. Beh po rovine/dráhe/ceste ma nebaví, keď však nie je iná možnosť zabehám si tam, ale moja priorita je trailový beh. Otázka teda znie, čo by mi pomohlo v kopcoch? Miesto intervalov na rovine, robiť intervaly v kopci? Farltek? prípadne len behať a behať a neriešiť tieto veci? Teraz sa pýtam na názor, nepotrebujem tu rozvíriť zasa "nenávistnú" debatu
https://www.strava.com/activities/4406278055
Na to bežecké koleno som aj ja myslel, len mi to neprišlo pravdepodobné, keďže mám už nejkakú zaužívanú rutinu čo sa týka športu, športujem komplexne, žiadné úrazy.
Ďalšia vec je tá, že do včera som mal problém s pravým kolenom a po včerajšej rýchlej prechádzke na kopec už aj druhé...
Ahoj, podľa toho, čo píšeš, by to mohol byt takz. Iliotibiálny syndróm (Bežecké koleno)....samého ma to zacalo boliet a to som dlhé roky hrával futbal, bycikloval, drepoval, posilňovali a podobne... Riešim to u fyzioterapeutky ktorá mi povedala, že to môže byť slabými svalmi... Samozrejme to môže byť výsledok aj iných problémov, úraz, krivá panva, chrbtica... Ťažko sa to určuje...
Ja na to radsej nic...ivan iny nebude 😁 zbytocne mu oponovat. Ale abo bola a aj ja som bol a aj ini boli dnes behat
posledný komentár: 20. 12. 2025 o 9:44
posledný komentár: 10. 10. 2025 o 22:20
posledný komentár: 6. 5. 2025 o 0:14