Behanie
Roviny sú pre tých čo sa chcú zlepšiť. Ne pre tých so sluchátkami na uchách co ich zrazí vlak
Ja ked som zacinal s behom tak som mal hodinky aj tepak hned od zaciatku. Co vidim ako taky zaklad ked sa chces v behu zlepsovat.
Za 3 a pol mesiaca treningu som mal 10km zavod PB 38:21.
Chalan tu nedal v podstate ziadne data. Takze tu mozem dat len klasicke rady:
- behat vela v zone 2 aspon 80% celkoveho casu,
- raz do tyzdna long run
- zopar intervalov (vo2 max, zavodne tempo) to si najdes aj na nete
Ono vytrenovat sa da aj ked nemas nadanie ako poniektori, ktori netrenuju a behaju v pohode pod 4:00 (poznam takeho
Mna napr rovina bavi, len keby tu nejazdili tie hlupe auta ;P Len uz ma to behanie nebavi ako dakedy a ked bezim 10tku na triatlone s tym mojim mizernym treningom a objemom (~1300 km) za 42 minut, tak som rad.
V horách čo máš zrejme na mysli kopce tak tam budeš akurát pomalší. A výbušnejší z nich budeš určite - prídeš na dráhu a hned v prvom preteku vybuchneš.
75 % celkového objemu sa dá behať v kvalitnej bežeckej obuvi s hrubšou podrážkou tlmiacou nárazy pri behu po asfalte a zvyšných 25 % objemu /nosné tréningové jednotky/ po asfalte v ľahšej kvalitnej bežeckej obuvi - spomínané Hoka okolo 300 g, porovnateľné Niké, ... a na preteky ešte ľahšia obuv - Nike Vaporfly prípadne tuším je už aj další najnovší model Nike.
Ps. 100m nemám odstopovane, na strednej som podľa učiteľa bežal 60m niečo pod 8s, odstopovane mam 230m tesne pod 38s
posledný komentár: 20. 12. 2025 o 9:44
posledný komentár: 10. 10. 2025 o 22:20
posledný komentár: 6. 5. 2025 o 0:14