Behanie
Bolest clenka je bezna ked zacinas
Specialne vlozky musim mat nakolko bez nich kvoli plochosti som mal velke bolesti od clenka, ku kolenu az k bedrovemu klbu po dlhsom behu a casom to zacinalo stale skor. (zla poloha plochej nohy velmi zatazovala slachy a upony svalov v kolenach).
Peter6 Za beznych okolnosti, ked topanka sedi, tak by si nemal mat otlaky. Ak v nich beha noha, alebo na nejakom mieste tlaci, ci noha je v mokrom, tak mozu vzniknut. Ploche nohy by nemali byt problem. Z boku som otlaky nemal, iba na prstoch, ked bola ponozka volnejsia (tie musia sediet, nemozu to byt rozgajdane od cinanca), alebo vzadu ked mi noha behala (slabo dotiahnute snurky a nebol cas zastavit
Dik
Btw. Začínajú ma bolieť kolená. Je na to dobrý Colafit?
Ano, nic lepsie ako na mieru neexistuje.
Ja mam sice obuv z policky, ale vlozky do topanoch, turistickych aj bezeckych som si dal spravit na mieru. Sidas.
Ten prvotny podnet vznikol pri Armondoch, lebo boli trocha uzke a to som chcel kompenzovat vlozkami na mieru. Ale potom sa to osvedcilo aj v pripade bezeckej. Naviac, vlozky su kompatibilne medzi obuvmi... peace
Edit: Asics...mam GT1000 GTX c.48. Na nich mi vadi podrazka. Ten zlty plast - premostenie - medzi patou a prednou castou. Je to tvrde, neflexibilne a smyka sa to. Okrem toho, predok je velmi s*****ty, moje prsty sa tam necitia dobre...
Nazgul, Pan Trener, Odbornik, prosim najprv citajte, potom piste!
Pre slabsie chapavych, ucel obovi je uvedeny v stlpci 2.: Purpose = Ucel a Urban znamena mestsky...
Nikde som nepisal, ze Norwood je bezecky model, alebo ja v tom bezim. Prave naopak, pisal som, ze napriek tomu, ze nebol pouzity na sportove aktivity, len vyhradne v meste, ma (u mna) neakceptovatelne nedostatky. V tomto pripade prave od modelov nizsieho standardu ocakavam, ze zakladne funkcie (vodotesnost, pohodlie, trvacnost) budu splnene maximalne. Ked vyrobca nesplna zakladne pozidiavky nizsich modelov, nemoze ocakavat doveru a zaujem zo strany zakaznikov po mid range alebo high end modely...
Este poznamka k X-Trail: pouzil som ich 2x na Oravamane, v obidvoch pripadoch za dazdiveho pocasia, kde treba ist/behat/splhat sa cez potok, po sklach, kamenoch, ale moja noha zostala sucha. Ale snurovanie, ohybnost, vaha a celkove pohodlie u mna nevyhovuje...
Z tychto uvedenych dovodov Salomon skoncil u mna nadobro.
rasto, so Salomonom nie som spokojny, pretoze ako som pisal, Norwood som nosil len do mesta a po roku sa rozpadli. Ked ich najdem, odfotim, odlozil som ich kvoli reklamacii, ale potom som sa na to vytoto... Okrem toho, napriek pouzitej mebrane GTX neboli vodotesne. Stacila chodza v dazdi a mal som celu nohu mokru...
Osobne pri vybere neriesim pronaciu, suponaciu a podobne odporucania. Vovacsine pripadov volim zlatu strednu cestu, ale mam na preteky Sayorana, co je jeden extrem, lahke ale malo tlmenia a mam aj druhy extrem, Prophecy, ktore su tazke, ale maximalne tlmene a pohodlne.
Pri pocte nabehanych km, 2000/rocne ajtak ich menim kazdu jar... Mam na mysly tu zlatu strednu triedu, ktora sa povazuje za spotrebny material.
A ked si zoberiem prave Sayoranu, tak sa vzdy usmievam, ked na GTN alebo inych kanaloch v Kona edicii spominaju ake lahke topanky hodil na trh One Cloud, alebo Hoka One One. Porovnaj velkost, vahu a cenu, pochopis...
Tak ak v nich behá (ale na základe tej tabuľky skôr tiež len chodí), tak sa nespokojnosti nečudujem. Ani Norwood, ani X-Ultra totiž nie je bežecký model... Takže sa nedá čudovať, že sú ťažšie a tvrdšie... A čo sa týka zvyšnej obuvi (okrem Mizuna), chyba bola vo výbere modelov nižšieho štandardu... Ale tak - každý sme prešli nejakým vývojom...
Ale otazka bola preco sa mu v tom zle beha alebo aky dvovod ze uz nikdy nekvalita?
Skus Mizuno... zo skusenosti, vid tabulka, mozem napisat:
Adidas nesadli, vobec nie na behanie. Soltec som si nechal na halove sporty, ale len kvoli tomu, ze sa mi nechcelo po 21km behu vyhodit do kosa...
Asics som kupil kvoli tomu, ze mali GTX membranu, ale nie som s nimi spokojny. Maju tuhu a plochu podrazku. Sluzia ako nevyhnutne zlo v dazdi, roztapajucom sa snehu.
Salomon nikdy viac, ani keby mi platili cenu auta za topanky! Norwood som nepouzival na sporty, len do mesta a po roku sa rozpadli, neboli vodotesne, stacilo 30min chodze v dazdi a konec.
X-Ultra GTX bol posledny kus v predajni v Parndorfe, tak som si povedal, ze za tu cenu im dam este jednu sancu. Bol to omyl. Su tazke, ohybnost skoro nulova...
Svoj ideal som nasiel v Mizuno, ajked Creation 15 mal konstrukcne chyby, mozno vsak len moj rozmer.
Moj najnovsi nakup su Hayate 3...
Nazgul Inac sranda. Vcera som bezal na Poludnicu s mojim chromym chodidlom a kedze do kopca beham cez spicky, tak to vcelku prestalo boliet
posledný komentár: 20. 12. 2025 o 9:44
posledný komentár: 10. 10. 2025 o 22:20
posledný komentár: 6. 5. 2025 o 0:14