Behanie
Kozenne boty sa daju navoskovat, avsak na textil sa da pouzit iba sprej.
A uprimne ja tie XA PRO bral ako spotrebny material. Od Wingsov som cakal ze vydrzia viac.
tak dufam ze to u tenisiek nebude horšie, ocakavam tie iste vlastnosti.
A to som v nich moc nenabehal. Len nachodil v priemere 20km tyzdenne ked bolo mokro, alebo zima.
O rok som si kupil Wings SKY GTX a po roku premokaju tiez (hlavne v oblasti malicka). Aj ked zvonka vyzeraju zachovano.
A ja v Elixiroch beham aj v -10. V pripade mokreho shehu, travy ci blata mi to pocas behu nevadi a potom uschnu. Akurat sa mi na minulych odlepila podrazka (tiez napad nalepit odspodu textil...).
mal som vo výhlade toto ale s goratexom : http://www.salomonshop.sk/bezecka-obuv/salomon-speedcross-2-canary-yellow-black-kiwi-green/90988 ale vraj toto by sa velmi rýchlo zodralo, kedze to nebude len do terénu. teda asi skôr asfalt, alebo taky pevnejsi povrch
mám mizunu wave elixir, ale ked je chladnejsie je v tom zima a tenka sietka hned premokne. hladam preto nieco GORE-TEX nech v tom mozem skatat aj do vody
ale subjektívny pocit: behá sa v nich božsky
http://www.beh.sk/mod/beh/beh-na-chatu-pri-zelenom-plese-na-pamiatku-karla-jakesa-2
Ja sa idem previezť so sestrou, ktorá ide behať. Chudák fotrík mal ísť tiež, ale zmohla ho choroba tak má teraz nervy
ja len tvrdim ze race-ove tenisky nie su na trening to prave orechove, to je vsetko ..
ten model je predpokladam crosslite:
ale vobec netrvrdim ze ta babena co si ich vybrala je taka alebo onaka, ja ju vobec nepoznam, nech si predsa beha v com chce. to samozrejme plati pre kazdeho z nas..
Missy, je skusena bezkyna, s musou vahou, hladala specialne tenisky do terenu, funkcne a zaroven pekne a za rozumnu cenu...
LaSportiva patri medzi top znacky, ktore sa specializuju na turisticku, horolezecku a lezecku obuv, ako aj na mountain-running. Model, ktory je spominany, nie je top pretekarsky, je "len" specialne urceny do terenu, kde hra ulohu typ a material podrazky (prebera prave skusenosti z vyroby lezeciek), profil podrazky a vaha viac ako prehnane mnozstvo systemov v pate topanky, aj ked aj tie su pouzite. Ako som pisal, pre mnohych "cestnych" bezcov posobia trosku tvrdsie, pretoze pri horskom behu je viac potrebny kontakt s povrchom, napriek tomu som si spominany model doplnil tenkou ale spevnujucou vlozkou (druhy identicky model beham bez vlozky, preto si trufam porovnat oba sposoby). V terene su uzasne, na cestu tiez pouzivam ine tenisky.
Ty preferujes beh po asfalte, ci spevnenom povrchu a tomu zodpoveda aj tvoj vyber a kriteria vyberu. Predpokladam, ze si skuseny bezec, skus sa pobavit v komunite "horskych" bezcov o tejto znacke, pozri si jej zastupenie v alpskych ci dolomitovych pretekoch... to, ze ju ty nepoznas, neznamena, ze je to znacka zla. Vobec nespochybnujem znacku Asics, mam s nou tiez dobre skusenosti, no viac na ceste ako v terene. Treba rozlisovat aj medzi zameranim bezca, ale to ty urcite vies, tak nechapem tvoje ohlasy.
PS:
uz chapem, prave som si prelistoval temu a zistil, ze sme sa spolu uz sporili na strane 32 o tom istom, behas iba cestu a zaroven si presvedceny, ze trailove boty musia mat najvacsie pruzenie na svete... este ze som skleroticky a viem sa s tebou bavit o tom istom odznova...
tomu sa hovori "pluralita vlastnych nazorov"
v kazdom pripade pri vybere bezeckych topanok je uplne prva otazka na aky ucel maju byt tenisky pouzite (trening, zavod)... ak ide o asicsy dobra pomocka pre vyber je tuto:
http://www.asics.at/running/shoe_adviser/
Nove Mizuno Elixir 6 su pri rovnakej velkosti uzsie ako predchadzajuce Elixir 4.
No len pre minimum pruzenia asi treba mat aj pohybovy aparat privyknuty. A menej izolacie na sebe.
Kolega si ide dorantat klby a chut do behu 230g Adidami. Ale je to jeho volba.
jou, prší - ideálne počasie, pre bežcov - my polenivší máme aspoň výbornú výhovorku
P.S. V blízkom okolí mám človeka, ktorý na Nike Free nedá dopustiť
Som rad, ze ta behanie bavi a ze LaSportivy sedia a prajem vela kilometrov
mám krosky, ktoré mi nenormálne sedia, v kopcoch si ich brutálne užívam, súhlasím, že La Sportiva (Dudovi ďakujem
posledný komentár: 20. 12. 2025 o 9:44
posledný komentár: 10. 10. 2025 o 22:20
posledný komentár: 6. 5. 2025 o 0:14