Behanie
Kedze ale behavm v zime, zvolil som taky kompromis. Moje trailove Triaxy maju vodeodolnu upravu, ktora je zda sa ucinna. Ked je vela snehu, aj tak sa mi sneh dostane do topanky (samozrejme vrchom) a ani gorac by tomu nepomohol.
A co sa tyka tvrdosti tenisiek, je to zase len o pocite a urceni tej ktorj tenisky. Trailove budu vzdy tvrdsie ako maratonky, resp. asfaltaky. Ja osobne ale mam radsej trosku tvrdsie, s doslapom problemy nemam a lepsie mi stabilizuju nohu.
PS: musel som aj nieco pridat
missy: hmm nemam taku kondicku, aby som dokazal bezat po hore (vacsinou hore kopcom) v zakladnej vytrvalosti...skor mam problem sa udrzat pod anaerobnym pasmom
(P.S. grrr
nevraviac o tom, ze ak niekto trosku vaznejsie beha, mal by mat dva pary, aby aj trosku striedal tenisky, takze ideal je zimne + letne (a pre pretekarov este "race")
miiiissssyyyy
inac v mrazoch beham aj ja v teniskach,ale ten goretex je podla mna v mrazoch nepotrebny, lebo ked je lad, nema sa ti aka voda dostat do topanky
a aj ked mrzne, tak pri behu mas nohy zahriate...
(ale podotykam, ze nebeham v lahuckych letnych teniskach, ale skor crossovych...beham iba nespevnenom terene)
gore-tex - noo, ja Ti neviem, čo sa týka času, nabehám toho dosť veľa a behám za každého počasia - aj keď je von minus 17 a aj keď prší tak, že 99% ľudí pokladá za šialenstvo vonku vôbec vyliezť. A teda, hlavne cez zimu a na jeseň/jar, keď je pár stupňov nad nulou a výdatne prší, predsalen cítim väčší komfort v "goráčových" teniskách ako v plátených
(P.S. noo, neviem, kto sa tu predbieha
Droto nepis bludy a JPP... gore-tex povrch je vyborny na jesenne a zimne behanie, do blata a do snehu, ked sa nohy menej potia, ale potrebuju vydrzat v suchu a teple...
btw. gore-texova membrana nema vplyv na "zmeknutie tvrdych povrchov" - dokonca nechapem vyznam tohoto...
ja behavam v negoracoch cely rok po lesoch a aj ked je sneh a pri tom behu mi to nevadi, ked mam aj trochu mokrejsiu nohu, ved noha sa aj tak poti...
ked dobeham, tak vyzuvam
ps: Raca je idealne miesto
upozornujem, ze vlozka sa nedava dodatocne k povodnej, ale ju nahradza, pricom sa vystrihne presne na mieru, takze miesto pre nohu v teniske ostava to iste ako pri povodnej
pokial niekto ma ambiciu behat 50-100km/mesiac v tazkom terene, resp. uphill ci cross, tak si dobre rozmysli, ci neinvestuje do kvalitnej podrazky, gore-texoveho povrchu na zimu alebo vlozky do tenisiek... ved iba skor spominane kvalitne vlozky stoja ca. 20 EUR (dufam, ze si to dobre pamatam)- ale pri skalnych behoch su snad "povinnostou"
(Missy, nepredbiehaj sa...
Za pravidelný tréning samozrejme nepovažujem, ak niekto pravidelne začiatkom novembra odbehne na cintorín zapáliť sviečku.
tebou uvedene botky by na bezne behanie po asfalte mohli stacit, aj ked maraton by som v nich nebezal...
Nakoľko ma kríza ešte celkom neopustila, zaujímalo by ma či sú naozaj také výnimočne dobré, aby som za ne dal dvakrát viac než napríklad za toto:
http://www.adidasshop.sk/walking-k_8/4/boty-adidas-duramo-2-g18677-z_3857/
prezlečieš sa
droto, jasné, všetko kde sú kopce a lesy je super
posledný komentár: 20. 12. 2025 o 9:44
posledný komentár: 10. 10. 2025 o 22:20
posledný komentár: 6. 5. 2025 o 0:14