Behanie
a ked nebudem behat po spevnenom povrchu, nebude najlepsie si kupit topanku s neutralnym doslapom?
v beznom obchode kde obsluhuju pipky, ktore o tom nic nevedia zistis typ obuvi ked sa pozries na tenisku odzadu - pri beznych "neutral" je podrazka na oboch stranach v priblizne rovnakej vyske , pri obuvi na pronaciu sa mierne zvazuje z jednej strany na druhu - to je prave ta podpora na pronaciu ..
na supinaciu tenisky neexistuju, to sa neriesi ako problem ..
takze pre teba su vhodne vsetky okrem obuvi na pronaciu
Inak ja som miesto Solomonov XT Wings (zdali sa mi dost tvrde) zvolil Nike Zoom Structure Triax (trosku makksie).
a ked nebudem behat po spevnenom povrchu, nebude najlepsie si kupit topanku s neutralnym doslapom?
podla tohoto ale nedokazes urcit pronaciu alebo supinaciu, to su dve odlisne veci !!
Samozrejme topanky treba niekde vopred vyskusat a potom objednat na nete (resp. prvykrat kupit a potom si do zasoby vziat viacej kusov rovnakeho modelu z netu)
mojimi favoritmi su asics nimbus (asi najodpruzenejsia teniska na trhu) a asics gel kayano. vo vseobecnosti su asicsy uzsie a preto vhodnejsie na europsku nohu, ako napr japonske mizuno, ktore su o nieco sirsie.. v trailovych je mojim favoritom salomon xt wings (treba kupovat o pol cisla mensie ako asics)
samozrejme teniska musi byt vhodna na kazdu s variantov doslapu (pronacia vs. supinacia) a je dolezite riesit aj klenutie nohy, ci uz "plocha noha" vlozkou na vnutornej strane, resp. (moj pripad) nadmerne klenutu nohu vlozkou na vonkajsej strane ..
robil si ten mokry test alebo podla tenisiek?
mas minimalne 2 dni co citat kym sa vsetkym preluskas..
posledný komentár: 20. 12. 2025 o 9:44
posledný komentár: 10. 10. 2025 o 22:20
posledný komentár: 6. 5. 2025 o 0:14