Behanie
Ak plati že biela lapaloma je zena ... je lapaloma zena ?
nejaká hodnota 1,92 je nepodstaná, bezpredmetná
235 gramov
198 gramov
čítam čo píšeš, rozporuješ, ked si písal že karbonové maratónky majú zrejme horší vplyv na zdravotný stav nôh asi si mal na mysli nevhodnosť karbónu v podrážke, doterajšie skúsenosti bežcov tomu ale nenasvedčujú a ide skôr o predsudok, okrem iných čo tu píšu napr. aj zverenec ked mal vlani trocha problém s lýtkami, achilovkami po náročnejších tréningoch v bezkarbónových maratónkach s trocha menším - tenším tlmením ako majú napr. Nike karbon tak na zmiernenie dôsledkov zaťaženia chodidiel, zlepšenie zdravotného stavu nôh používal aj na klusanie pretekové vysoké komfortné karbon Nike Alphafly a to neni nejaký amatér hobík ale ostrieľaný kozák so 40 ročnými bežeckými skúsenosťami od 800 m za 1:54 min. cez polmaratón za 1:06 hod. v bez karbonových maratónkach s tlmením 1 cm (1 minúta a 15 sekúnd dole oproti karbon Nike, Adidas) s našou spoločnou prípravou (100-ky hodín športovej masáže, 100-ky hodín presných tempových tréningov v lete v zime za bicyklom, ...) v malej nadmorskej výške len 250 m.n.m. (dalšie 2 minúty dole oproti príprave v 2 000 m.n.m.) až po maratón za 2:25 ktorý veľmi dobre vie ako si za takú dlhú dobu uchovať zdravé nohy bez operácií meniskov, zranených členkov, ... a co na to funguje
neviem, prečo by som mal niečo počítať...nejak nechápem
a keď považuješ to "už??" za urážku, tak ja som z urážkami nezačal.....
Treba aj čítať čo píšem....
Ja nerozporujem, že na dosahovanie vrcholných výkonov v športe sú nutné moderné technológie, vrátane karbónových podrážiek...ale písal som niečo iné....keď proste človek /bežný, nie vrcholový športovec/ celý život chodí a behá v topánkach s hrubou podrážkou /extrém sú ženy s vysokými opätkami/, tak svaly chodidla proste nepracujú, atrofujú, to je proste fakt a pre stav nohy to určite nie je žiadna výhra
dlhý triatlon som absolvoval (v 1982) ked ty si ešte tahal dreveneho kačera - ked vobec
Kačera som rozhodne už neťahal a už som vedel aj trocha počítať vtedy, čo tebe zjavne (už??) nejde...... keď nemáš argumenty, tak klasicky sa uchyľuješ k urážkam
posledný komentár: 20. 12. 2025 o 9:44
posledný komentár: 10. 10. 2025 o 22:20
posledný komentár: 6. 5. 2025 o 0:14