Behanie
Na zaciatkoch nie je zle dat si pred behom aspom kratku rozcvicku najma pre clenky, kolena a bedra a bezecku abecedu. V bezeckej abecede staci nizky, vysoky skipping, zakopavanie a nejake vyskoky.
https://www.behame.sk/index.php?src=bezecka%2dskola%2fbezecka%2dabeceda%2dlifting%2dskiping%2dvysoke%2dkolena%2dzakopavanie
A takto vyzera pokrocily trening techniky, ked to trenuju ti najlepsi
Preco si sa vybral hned do zvlneneho terenu? Na zaciatok by som zacal "indianskym behom" po rovine a nie behat s Emom (Tomi), on je bezecka "zver". Skorej ako ultramaratoncom by som ho nazval "skyrunerom" odbehane ma toho roku cca 2600 km a takmer 80 000 vyskovych, co mnohi nedaju za rok ani na bikoch
Darmo že vladzem cvičiť silovo, plávať ci bajkovat neznamená, že máme telo pripravené na beh.
Tak to potom ok. Myslel som, ze si behal po mesiacoch/rokoch. Ja ak chcem, tak behavam v zime mimo sezony a vzdy musim zacinat velmi zlahka, aby to bolo v ramci moznosti bezbolestne
marekr
Nepomozem ti, ale myslim si, ze to moze byt vsetkym, co si spomenul a asi aj nespravnou technikou behu.
Peter 60km nedavam ani na bajku na eletrike :p
Začiatok prípravy J. C. na novú sezónu. Dnes 11 km beh na úrovni anaeróbneho prahu, pace 3:51,7 min/km
Plán v júni 10 000 m na dráhe za 35:10 min. /vek 58 rokov/
A to este mozno netusis, ako brutalne dopuju amateri. Pred par rokmi robili anonymnu studiu na cca 3000 age-group ucastnikov Ironman Frankfurt (majstrovstva europy v ironmane) a 20% opytanych sa priznalo k uzivaniu dopingu ako EPO, testosteron, rastovy hormon atd. a dalsich asi 15% sa priznalo k uzivaniu kognitivneho dopingu (antidepresiva, metylfenidát ci modafinil). A to su len ti, ktori boli ochotni to aspon anonymne priznat.
Ak predtym nezhodil, tak hej, ale vysportovany bol a rozhodne to bol spickovy vrcholovy a profesionalny sportovec. Celkovo som len chcel ilustrovat, ze aj uctovnik aj vrcholovy sportovec potrebuje na cas 3h adekvatnu pripravu a ani bezec svetovej spicky na stredne trate v najlepsich rokoch nema garantovany cas pod 3h. Ani ten Cameron Wurf, pre ktoreho su maratony pod 3h v ramci ironmana chlebicek, zvycajne nevyzera v cieli, ze to zvladol s prstom v riti.
ale no tak zase neprehanaj s tym porovnanim s e-bikom. Beham preteky (Ironmany) v tychto "zazracnych" Nike Alphafly a ver mi, ked raz nemas nohy na dobry cas tak ho nezabehnes aj ked mas na nohach zazracne tenisky z carbonovou platnou v podrazke.
Mark Messier musel ale vlacit tych svojich cca 100 kg
posledný komentár: 20. 12. 2025 o 9:44
posledný komentár: 10. 10. 2025 o 22:20
posledný komentár: 6. 5. 2025 o 0:14