Takže kedže nelyžujem a celkom sa v zime nudím chcem vyskúšať Snowboard, kedysi dávno som trochu behal na skate tak sa snád nezabijem Hlavne ak by ste mi skúsenejší vedeli poradiť aký board a tak, meriam 184cm, vážim 82kg a nohu mám 28,5cm na začiatok určite len bazár, vyskúšať si či vôbec ma to chytí a tak, viem akurát že je lepšie drevené jadro a zatial som vybral toto http://sport.bazos.sk/inzerat/33510102/ZACHOVALY-SNOWBOARD-BLIZZARD--VIAZANIE-VOLKL.php
čo poviete?
dlzka boardu je dolezita ale pri tvojej vyske by som viac pozeral tvoju hmotnost a z toho na tvrdost dosky. mozes mat 100 kg vahy a ak sa zacnes ucit na kratkej a makkej doske, tie chyby ta uz nikto neodnauci. na spravnu rotaciu ruk a ramien je urcite lepsia vacsia doska kde to len tak lahko neprehodis nohami. presiel som si cele forum a fakt tu vela chalanov dalo dobre postrehy. jeden pridam aj ja, kedze som naucil snowboardovat viacero ludi a ti najsikovnejsi to zvladli za 2 hod. ale je to ako s inymi vecami, vela ucitelov a este viac nazorov, a vela z toho spravnych.
1. na rovine sa postav na board a poskac si, nech ho zacnes vnimat, naklanaj sa na hrany, skus sa posunut priskokom vpred vzad
2. cim strmsi svah tym lepsie. ideal v SR je Jasenska dolina, lanovka hore, kratky prudky svah a potom kratky plochy svah na zabavu
3. postav sa na zadnu hranu v strmine a zacni sa pustat dole, kludne aj viac krat kym nedokazes ist plynulo dole, rovno a stale len na zadnej. skuseny jazdec ti presne ukaze ako rychlo a plynulo viest zist svah len rovno dole na zadnej, co robis casto ked si cistis okuliare, napravujes odev alebo sa hras s mobilom. podla mna je to najdolezitejsi pohyb na lyzovacke, lebo ides priamo dole, nemenis smer a tym padom ostatni vedia predpokladat kam pojdes. vidis co sa deje pred tebou. a ked napr nabehnes do brutal hmly, na lad a podobne, je to najbezpecnejsi pohyb. nie si profik aby si sa hambil ze to pustat susom dole. bezpecnost je prvorada.
4. detto predna hrana. nauc sa dokonale, nech vies zist celu zjazdovku priamo dole. tu len mala poznamka, musis mat partaka ktory pojde cely cas nad tebou aby si sa pozeral na neho. on vidi co je pred vami, on ti ukaze prekazky a pripadne zmeny smeru.
5. sa mozete smiat ale najdolezitejsie je naucit aby vnimal hranu, presuval tlak na hrane ci uz na brzdu alebo uvolnil na jazdu
a takto bude vediet zastavit, spomalit, koordinovane padnut a hlavne sa mi este nestalo ze by pri uceni prednej hrane hodilo cloveka hore chrbtom, co som videl casto aj pri instruktoroch, ked im prepadol clovek vzad na chrbat a poriadne si ***** hlavu
zaujimavé je ale že ked som sa učil ja tak som našiel odlišné niektoré techniky ktoré sa vylučovali s dalšími, aj na profi videách kde učia jazdiť sa nájdu rozdiely ktoré si protirečia...škoda je len že táto sezona bude o ničom u nás...
vačšinou všade zdvôraznujú aby sa prenášala váha a pohyb celého tela ,ramená za rovno s doskou ,nepomáhať rukami a aby sa nejazdilo zadnou nohou príliš alebo ako to nazvať no ale našiel som aj návody kde páni vrchnou časťou tela dosť "metali" a tak isto zadnou nohou , samozrejme protirotácia nesmie byť toho sa držím ale ked aj kukám na svahu ludí čo jazdia ovela lepšie ako ja ale ruky im lietajú okolo nich ako včely okolo medu
Zadná noha je zlo ale pristihujem sa v situácii keď som už unavený, že mám tendenciu ovládať dosku aj zadnou nohou sem tam.
A keď niekomu lietajú ruky tak to sa asi snaží oblúk točiť alebo dotočiť telom čo je kontraproduktívne a nepridá na elegancii. A možno sa mýlim ja.
Pre mňa ako samouka bola celá jedna zima len o učení sa, osvojovaní postoja,techniky,padaní,koordinácii tela a pohybov,cítenie svahu,rýchlostí a hlavne predvídavosti pohybov a smerov ostatných lyžiarov na svahu. Veru mal by som si to ísť po 4-roch rokoch bežkovania pripomenúť
Tak ako stáť na tom viem aj zísť ako to vyzerá netuším možno si zaplatím tento rok inštruktura aspoň na 1-2hodky nech ma naučí dáke základy
-len za dobrú cenu je ta 156 doska+viazanie váhu mám 80kg a stále požičiavať board ma nebaví
no na zaciatky je lepsia mensia doska,nie si velmi tazky tak by to mohlo byt ok,ale ak uz jazdis rychlo tak by mohla byt nestabilna atd no ak ju planujes len na sezonu , moze byt ale ak to chces aj do buducna ber nieco dlhsie, ako som pisal na 155 sa mi ucilo super ale potom uz pre mna bola nestabilna v rychlosti, teraz 163w je super pre mna, a po roku som nepocitil ze by sa mi tazsie ovladala kedze je o 8cm dlhsia ako som mal, skor naopak
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTHIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
1. na rovine sa postav na board a poskac si, nech ho zacnes vnimat, naklanaj sa na hrany, skus sa posunut priskokom vpred vzad
2. cim strmsi svah tym lepsie. ideal v SR je Jasenska dolina, lanovka hore, kratky prudky svah a potom kratky plochy svah na zabavu
3. postav sa na zadnu hranu v strmine a zacni sa pustat dole, kludne aj viac krat kym nedokazes ist plynulo dole, rovno a stale len na zadnej. skuseny jazdec ti presne ukaze ako rychlo a plynulo viest zist svah len rovno dole na zadnej, co robis casto ked si cistis okuliare, napravujes odev alebo sa hras s mobilom. podla mna je to najdolezitejsi pohyb na lyzovacke, lebo ides priamo dole, nemenis smer a tym padom ostatni vedia predpokladat kam pojdes. vidis co sa deje pred tebou. a ked napr nabehnes do brutal hmly, na lad a podobne, je to najbezpecnejsi pohyb. nie si profik aby si sa hambil ze to pustat susom dole. bezpecnost je prvorada.
4. detto predna hrana. nauc sa dokonale, nech vies zist celu zjazdovku priamo dole. tu len mala poznamka, musis mat partaka ktory pojde cely cas nad tebou aby si sa pozeral na neho. on vidi co je pred vami, on ti ukaze prekazky a pripadne zmeny smeru.
5. sa mozete smiat ale najdolezitejsie je naucit aby vnimal hranu, presuval tlak na hrane ci uz na brzdu alebo uvolnil na jazdu
a takto bude vediet zastavit, spomalit, koordinovane padnut a hlavne sa mi este nestalo ze by pri uceni prednej hrane hodilo cloveka hore chrbtom, co som videl casto aj pri instruktoroch, ked im prepadol clovek vzad na chrbat a poriadne si ***** hlavu
A keď niekomu lietajú ruky tak to sa asi snaží oblúk točiť alebo dotočiť telom čo je kontraproduktívne a nepridá na elegancii.
-len za dobrú cenu je ta 156 doska+viazanie váhu mám 80kg a stále požičiavať board ma nebaví