Súťažné lyžovanie / bežkovanie / snowboardovanie...
Len trochu pokrivkáva, chýba tam podstatná vec
Sa ti len vidí - tam na vašej rovine
Len trochu pokrivkáva, chýba tam podstatná vec
Ale do odbornej debaty s tebou sa nejdem púšťať, len sa bavím ako pozorovateľ.
Som predpokladal že nelyžuješ ked si robíš srandu z toho že lyžiari majú rôzne tvrdé povrchy, si nevedel že pretekári - ale aj bežní lyžiari majú podľa tvrdosti rôzne povrchy ktoré podľa rôznej somatiky /váha/, pri tejto rôznej váhe tým rozdielnej absolútnej sile akou v oblúkoch na týchto rôznych povrchoch pôsobia na lyže spôsobuje dosahovanie rozdielnych výsledkov ?
To je pravda. My sme vlani obuli len bežky. Nespomínam si na taký rok vo svojom živote. Rodičia ma stavali na lyže v rannom detstve.
Dokonca aj ako vojak základnej služby za socíku som sa dozvedel o nejakom prebore v zjazdovom lyžovaní. Nabulíkal som lampasákom, že to vyhráme, ak tam pôjdem. Oni mali radi takéto smiešne plus body, tak som si šiel domov po lyže a tri dni som si zalyžoval v severných čechách.
Zas nesprávny úsudok. Celý život lyžujem. V zime sme s manželkou (je výborná lyžiarka) každý víkend na svahu plus nejaký ten pobyt v Alpách.
Ale do odbornej debaty s tebou sa nejdem púšťať, len sa bavím ako pozorovateľ.
Veľmi poučná debata.
nie mohsovej ale tiež sú podľa tvrdosti povrchu, teploty, vzduchu rozne zjazdovky - od extrém ľadu /vlani Kranjská Gora, .../ cez stredne tvrdé, mäkké s určitou väčšou vrstvou snehu, časti zmrznutého povrchu ktorá v oblúkoch odletuje od lyží /vlani Jasná, .../, po mäkké pri plusových teplotách
no vidíš máš pravdu sa tam na vašej rovine poučíš že pretekári majú rôzne povrchy podľa tvrdosti, mäkkosti podkladu,
Veľmi poučná debata.
Idem prebehnúť psa a uvidíme čo bude, dúfam, že to dá - budem palce držať 👍
O lyžovaní vieš presne toľko, čo o cyklistike.
To som rád ked si pochopil že rozumiem lyžovaniu, len pri wattoch nezostanem, na strmom bola šifrinka rychlejšia lebo vdaka menšej váhe sa menej zabárala do dnešného stredne mäkkého porchu ale celkový čas mala lepší Vlhová lebo získala čas na menej strmých úsekoch kde sa zabárala v oblúkoch o niečo menej ako na strmých - suma sumárum po zrátaní plusov a mínusov dosiahla celkový lepší výsledok
Žiadny lyžiar nemá na kopci strach. Ešte raz a pomaly: ŽIADNY.
Ešte raz a pomaly: TREPEŠ NEZMYSLY ŽE ŽIADNY LYŽIAR NEMA NA SVAHU STRACH. Každý aj Strachová, ... má strach.
posledný komentár: 10. 10. 2025 o 22:20
posledný komentár: 19. 8. 2025 o 10:04