Na ľade silné stehná až takou výhodou nie sú, ľadové trate treba ,,preletieť,, s pôsobením menšieho tlaku na lyže v oblúkoch. Výhodou je menšia váha. Faktor strachu - väčší alebo menší je furt. Skús sa postaviť na štart slalomu kde je pred tebou ,,priepasť,, s ľadovým povrchom. Ak máš väčšiu váhu máš v oblúkoch väčší problém, väčší strach, nemôžeš to pustiť tak rýchlo ako ľahšia pretekárka lebo sa v presadenejšej bránke vytrepeš. Magoni to tiež nechápal preco to viac nepustí. Len po pár menej úspešných pretekoch skonštatoval, že budú hľadať príčiny
Tak sa nám to páči - 1. miesto Slovensko, 2. miesto Amerika, šak aj druhé je dobré
bladerunner: v mäkkom snehu ťažšie síce trocha viac stratia lebo sa trocha viac zabárajú a idú aj po trocha dlhšej dráhe ale získajú vdaka väčšej rýchlosti pre zemskú príťažlivosť a oproti ľadovým tratiam sa konečne môžu poriadne opret do lyží
ivan, ja len že ako zapadá do tvojej "teórie" to, že najlepšie dve včera aj dnes sú fyziognomicky dosť odlišné lyžiarky...možno aj desať kíl rozdiel....
Aha....takže keď ti to vyhovuje tak teória o váhe platí...a keď nie, tak už je dôležitý výkon....hmmm....tak konečne vieme ako to je. ĎAKUJEME. Týmto by sme diskusiu o teórii výhody ľahších lyžiarok na ľade mohli ukončiť.
mohli - ale neukončíme, ukončíme ju tým že Vlhová dosahuje lepšie výsledky na mäkkých a horšie na ľade - to je podstata problému - nie tvoje teoretické drísty
ešte raz - to čo som potom doplnil k nepresnému vyjadreniu o odstredivej sile na ľahšie lyžiarky to už nedáš ? to ti už nevyhovuje ?
ak nedáš - názor si už spraví každý sám....
lyžovať vieš len trocha ? tak ked sa naučíš poriadne potom možno pochopíš aj použitie fyziky v praxi - nie len v škole, za televíznou obrazovkou, monitorom
pekná cena, podobne ako u nás len u nás to bolo trocha lepšie, si dostal z JRD svinu ale mohol si si ju zobrat aj domov
V čom sú to dobré správy? Niekoľko vyjadrení PV o ľade: ..."Boli úplne skvelé, trať bola poriadne ľadová. A to mi vyhovovalo"... ..."Trať je ľadová a tvrdá, uvidíme, ako bude zajtra, lebo počasie sa má trošku zhoršiť. Verím, že to zostane tak, ako to je"... ..."Išla som do toho tak, ako keby som mala čistú ľadovú trať, čo mám rada. Ono v tom teple sa nejazdí dobre"... Tak ako teda?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTHIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ja som dnes nechlastal ale nerozumiem
bladerunner: v mäkkom snehu ťažšie síce trocha viac stratia lebo sa trocha viac zabárajú a idú aj po trocha dlhšej dráhe ale získajú vdaka väčšej rýchlosti pre zemskú príťažlivosť a oproti ľadovým tratiam sa konečne môžu poriadne opret do lyží
Aby sme si pripomenuli, kto tu drísta.....názor si už spraví každý sám....
a mal som aj fyziku v škole....síce už dávno
ak nedáš - názor si už spraví každý sám....
lyžovať vieš len trocha ? tak ked sa naučíš poriadne potom možno pochopíš aj použitie fyziky v praxi - nie len v škole, za televíznou obrazovkou, monitorom
pekná cena, podobne ako u nás len u nás to bolo trocha lepšie, si dostal z JRD svinu ale mohol si si ju zobrat aj domov