Pešia turistika
ja som nad tým už pár rokov uvažoval, ale až teraz som pozrel tie ceny, bál som sa, že to bude kus viac..
Letenky sú celkom lacné, ale ak si dobre pamätám, v 2016 nás Duster na 18 dní vyšiel okolo 900€ a teraz to lacnejšie určite nebude. A bez biku by som už neišiel, takže pri 4 ľuďoch ďalších 400€ ušetrených. A s bikami štvorkolku vôbec netreba, pohodlnejšie spanie v dodávke je väčšia výhoda.
Budem k budúcemu roku uvažovať, najväčší problém sú ale parťáci, tažko nájsť niekoho na jazdenie do Nórska, nieto ešte Island.
Fakt? Koľko ti to vyrátalo? Inak spiatočná letenka sa pri troche snahy dá kúpiť tak za 100-150 €.
Marli Jo, ale ešte bolo treba ísť naspäť k autu
No výlet parádny, za 5 dní som okrem spomínanej rangerky stretol presne 0 ľudí. (Rátal som to. Dvakrát!) Najmä križovania pekelnej čierno-červenej trhliny so sýtozelenými odvodňovacími kaňonmi boli parádne, vždy z toho vzniklo niečím zaujímavé a väčšinou až romantické miesto. Na druhej strane tam vždy vznikli problémy s prechodom na druhú stranu...
* Historická vsuvka: Eldjá je vulkanická trhlina z erupcie v roku 939 dlhá 40 km, známa najväčším výronom lávy v histórii ľudstva. Podľa dobových svedectiev to bola stena z tryskajúcej lávy dlhá 40 km a vysoká 200 metrov - čo je údaj, ktorý sa úplne vymykal mojej predstavivosti, kým som minulý rok neuvidel, čo to vlastne tá „stena lávy“ znamená. Akurát to bolo postatne menšie - trhlina mala 200 metrov na dĺžku a 20 na výšku. Ale predstavu som si z toho urobil:
https://myorava.sme.sk/c/23198338/v-zazrivej-voda-po-prudkej-burke-zaplavila-cesty-a-domy.html
No spodok bude blato.
Teraz som pozrel ešte raz počasie a zajtra to bude tiež upršané 😟
Takže niekedy inokedy.
Dík.
Zaujímalo by ma, či je dole nižšie blato.
Zajtra by sme radi vybehli, no neviem či tam nepopršalo trochu viac ako sme my fajinovky ochotní zniesť 😉