Pešia turistika
už my sme boli dosť neskoro na Zadnom a oni sa ešte motkali v Martinke
ale prečo v pohode nezbehli Batizkou, ale pokúšali Velickú, keď bolo neskoro...?
Vcera nasli padnuteho Poliaka pod Tazkym stitom :/ .. sam siel do horolezeckeho terenu cez Vysoku.
perez: na Gerlach (zo Zapadneho, od tatarkovej) ides dakych 30-50m po hrebeni, kde je uzucka skala, da sa po nich, ja som ich prevazne obisiel, niekto tam aj preskakuje a dole neni 100m ale asi tak 300
Je to pecka mat taketo hory pod nosom
To s tym istenim, to som myslel tu jednu stenu, zo sedla na Gerlach, tade sme sli hore /Lukas to siel naopak minuy rok s Robom/, dole ale potom ponad Gerlachovsky kotol a do Velitskej. Lukas a zbytok vypravy sli dole ale inak. Porovnat to neviem, lebo v Tatrach som okrem tohto siel len Rysy. A raz Zapadne Tatry (ostry rohac,3kopy). Ale to su v porovnani s tymto nedelne prechadzky /akurat vystup na Rysy z PL strany sa tomu trochu podoba, ale tam su pohodlne retaze/. Lukas by ti ale vedel porovnat.
Najhorsi usek bol na Zadny Gerlach, dost kamenov sa uvolnovalo. Odtial uz drzali. Cele to tam vyzeralo, ze sa to chce uz-uz rozpadnut
edit: este ked by si narocnost exponovanych usekov vedel s niecim porovnat...je to nieco ako Priecne sedlo? Alebo Lomnicak Emereciho narekom?