Prosim vas o radu, 7 rocnemu synovy chyba v takom tatranskom peciatkovniku zbojnicka a chata pod rysmi. Myslite ze je bezpecne v tomto veku ist pod tie rysy? Na vrchol urcite nie ale po chatu. A zbojnicku by som potom skusil aj s mladsim v sedacke. Viete mi prosim porovnat narocnost s turou na teryho chatu, kde sme mimo ine boli min rok?
zbojnička s terynkou cca rovnako, bol som tam s 2r malou v sedacke, odporučam palice, malemu asi tiež, ak je zvyknutý na dlhe tury tak to da, rysy su naročnejšie s prevýšením.... ale ja už do vysokých v sezone nechodím, vaclavák nepotrebujem. chodím radšej za kludom inde
Vystupy na chatu pod Rysmi a na Teryho chatu maju podobny profil. Rozdiel je asi v tom, ze pod chatou pod Rysmi treba na kratkom useku pouzit aj ruky, ak si dobre pamatam . Myslim si vsak, ze by to tvoj syn mohol dat.
Vystupy na chatu pod Rysmi a na Teryho chatu maju podobny profil. Rozdiel je asi v tom, ze pod chatou pod Rysmi treba na kratkom useku pouzit aj ruky, ak si dobre pamatam . Myslim si vsak, ze by to tvoj syn mohol dat.
Attachment:
porovnanie profilov.jpg
to je blbosť
na rysy to ma 8km a 1000vm z parkoviska pri zastavke zubačky , kde sa najbližšie dostane s autom.potom pešo na popradske...
z hrebieka na terinku je to 7km a 750vm
Akaze blbost?
Od zastavky TEZ Popradske pleso po chatu pod Rysmi je to cca 9km. Profil je podobny ako u Teryho chaty, len na chatu pod Rysmi je trasa viac natiahnuta (7km vs 9km).
Ale na terynku zacinas v smokovci, autom sa oficialne na hrebienok nedalo a pozemnou sa to ani neoplati chodit, ci? Tu lanovku berem len ako atrakciu, nie dopravny prostriedok...
zihadlo 5 Podla mna riesis irelevantne . Pointa je v tom, ze ich necaka prechod sedlom akym je napr. Prielom . Tam by som 7-rocneho veru nebral.
Dzuch-Ban Mne sa mari, ze som videl parkovat auta aj pred poslednou zakrutou pod Hrebienkom, no netusim, ci na to treba nejake povolenie. Pozemna lanovka vie usetrit asi 35 min , ktore treba inak odslapat pesky .
minulý rok sme s krpcom šli cca tempo podľa turistických smerovníkov, takže podľa mapy.hiking.sk:
z hrebienka na zbojníčku a naspäť je to aj s pauzou pomaly 6 hodín, ráno asi zubačkou a poobede dolu pešo takže 6,5-7 hodín cca 815 m prevýšenia
zo zastávky popradské pleso na chatu pod rysmi a späť by mohlo s pauzou byť 7,5 hodiny cca 1100 m prevýšenia
takže mi to príde celkom rozdiel aj keď myslím že krpec by to aj zvládol. Posledné slovo bude mať ale mama, či nás pod rysy vôbec pustí. Každopádne v sandáloch tam nepôjdeme a to s paličkami je veľmi dobrý nápad, vždy keď idem s nosičom si hovorím, že prečo som paličky nechal doma
zabudol si na zastupy ludí a čakačky pod retazami kôli ceprom, rataj radšej 9hodín... a skorý ranný nástup, kedy sa zástupom z časti vyhneš.
ked je kolona, ide sa podla najpomalšieho, obiehanie býva často komplikované koli terenu...hlavne vyššie nad plesom
zase až také totálne hrozné to nie je, aj keď tam chodí veľa ľudí...kľudne rátaj tak ako si si to naplánoval... na chate pod Rysmi som občas stretol aj malé deti, keď majú dostatočnú motiváciu, tak to prejdu... Veľká studená dolina je o niečo jednoduchšia a pomôže aj tá lanovka
Alebo mu sprav super zážitok a prespite tam mozete to dať tempom "lazo-plazo", maju tam jednu menšiu izbu kde sú poschodové dvojpostele, kde sme sa zmestili dokonca s Misom Keby si šiel na konci augusta, ozvi sa, vybehla by som s vami
Včerajšiu turistiku na Martinské hole sme spojili s upratovaním chodníka. Čakali sme bordel hlavne od detí, ako obaly z cukríkov a pod. Avšak 90% odpadu boli špaky. Toľko drepov s 30kg na chrbte som nespravil ani nepamätám. 😁 Ale ľudia čo sme stretli boli milý, ukázali nám kde sa ešte môžme zohnuť aby sme niečo nezabudli zdvihnúť. 🤦♂️ A zároveň neviem od kedy platí a kde sa učí rovnica : ohnisko =smetný kôš.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTHIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Viac foto:
https://naszeszlaki.com.pl/na-rysy-po-schodach-i-stalowych-drabinkach-ciag-dalszy/
to je blbosť
na rysy to ma 8km a 1000vm z parkoviska pri zastavke zubačky , kde sa najbližšie dostane s autom.potom pešo na popradske...
z hrebieka na terinku je to 7km a 750vm
Od zastavky TEZ Popradske pleso po chatu pod Rysmi je to cca 9km. Profil je podobny ako u Teryho chaty, len na chatu pod Rysmi je trasa viac natiahnuta (7km vs 9km).
1250 do 2250
1280 do 2015
Dzuch-Ban Mne sa mari, ze som videl parkovat auta aj pred poslednou zakrutou pod Hrebienkom, no netusim, ci na to treba nejake povolenie. Pozemna lanovka vie usetrit asi 35 min , ktore treba inak odslapat pesky
Viac foto:
https://naszeszlaki.com.pl/na-rysy-po-schodach-i-stalowych-drabinkach-ciag-dalszy/
Nepochopím tých ľudí, že čo sa im preháňa v hlave ako ten paničke/slečinke vzadu v sandáloch... (to bude Slovenka, ponožky nevidím)
z hrebienka na zbojníčku a naspäť je to aj s pauzou pomaly 6 hodín, ráno asi zubačkou a poobede dolu pešo takže 6,5-7 hodín cca 815 m prevýšenia
zo zastávky popradské pleso na chatu pod rysmi a späť by mohlo s pauzou byť 7,5 hodiny cca 1100 m prevýšenia
takže mi to príde celkom rozdiel aj keď myslím že krpec by to aj zvládol. Posledné slovo bude mať ale mama, či nás pod rysy vôbec pustí. Každopádne v sandáloch tam nepôjdeme a to s paličkami je veľmi dobrý nápad, vždy keď idem s nosičom si hovorím, že prečo som paličky nechal doma
ked je kolona, ide sa podla najpomalšieho, obiehanie býva často komplikované koli terenu...hlavne vyššie nad plesom