Ja viem, čo keď mám veľkú spotrebu .
Bolo to plánované na 3 dni.
- slaninka s tvrdým syrom a chlebom na 2 raňajky a 2 obedy
- 2x sušená fazuľová kaša (doma varená a sušená) na 2 večere (spolu s ampulkami oliváču)
- 1x "expedičná strava" - vajcia na mexický spôsob na posledný obed.
- ešte som tam mal domáce sušené rajčiny, to aj ku slaninke aj do kaše.
A jedna čokoláda bola už načatá!😀
A viem, ten chleba som mohol vynechať 😀
Okrem tyčiniek som mal ešte aj sušené ovocie (tiež domáce slivky a hrušky) s orechmi.
Jáj, a ešte v tom plniteľnom sáčku od detskej stravy med s kakaom 😀
bedo: To sú len také aliexpressové 1-eurové asi 30x30cm, na sedenie. Neviem koľko bolo v noci, nemali sme teplomer, ale aj na poludnie bola zamrznutá tráva, možno nejaké -3, -5°C? V spacákoch bolo super. A hej, je to Tyvek Vychytávka z jedného ultralight webu. Podložka pod karimatku. Ale nebolo ju ani treba, ležali sme na sene
Absolutne_Nikto: Tajomstvo to nie je, recept tiež moc nie.
Ingrediencie:
- Fazuľa
- Ryža
- Zemiaky
- Cibuľa
- Cesnak
- Bobkový list
- Čierne a nové korenie
- Soľ
Množstvá od oka.
Uvaríme fazuľu spolu s cibuľou, cesnakom a korením.
20min pred koncom pridáme ryžu a zemiaky, uvaríme do mäkka. Nesmie tam byt veľa vody aby to nebolo riedke. A rozmixujeme. Konzistencia by mala byť taká, že hustá kaša. Keďže mám rád strukoviny, tak toto jedlo si doma robievame.
- Suším potom následne tak, že najprv si odvážim porciu (alebo viac porcií samozrejme), usuším (v sušičke, alebo aj v rúre na plechu na nejakých 60°C). "Sušinu" potom mixérom pomeliem na prach. Odvážim, a viem koľko vody treba v horách pridať Stačí potom priviesť vodu k varu a vsypať sušinu a premiešať. Nemá to už ale takú konzistenciu ako "doma", zostanú tam trochu hrudky. Pridávam si do toho potom ešte trochu olivového oleja.
Zdar borci.
Potrebujem trošku poradiť na výber nohavíc na občasnú turistiku v rozsahu 30 min až 2-3 hod . Cena je limitujúci faktor...
Podmienky:
- teplota 0 až cca 10-12 st
- nastupim do vlaku..vystúpim a spravím 30-60 túru do kopca (takže kvoli ľudom na stanici a žiadne legíny )
- prípadne 1-3 hod turistika - nie v daždi
Bol som v Decathlone: bud boli tenké (letné) alebo zimná turistika - zateplené (asi by som sa potil) alebo boli "tvrdé"
Dúfam, že som vysvetlil moje požiadavky ... Za pomoc ...linky dík.
radsej tensie ako hrubsie, lebo od jari do jesene budu OK tie tensie a na zimu das pod ne termo spodky a vybavene. skoc do ZAJO tam ti poradia a ceny maju tiez nie vysoke: BRATISLAVA (III VEŽE) ZAJO - Bajkalská 9/A, 831 04 Bratislava - Nové Mesto, Slovensko alebo (BORY MALL) ZAJO - Lamač 6780, 841 03 Bratislava, Slovensko (2. nadzemné podlažie | predajňa č. 179A)
Pripadne Sanasport v BA> https://www.sanasport.sk/predajna-bratislava
mam jedny hrubsie ale nie zateplene. na jar/jesen su dobre - tiez chodim na take kratsie a rychle tury. no ak by som mal cakat aj na zastavke tak by som volil radsej tenke spodky a tensie nohavice - bez spodkov vyuzijes ked bude teplejsie. ked chladnejsie das hrubsie spodky. jedna vrstva ma nevyhodu v tom ze sa ochladi a studena sa ta dotyka priamo - mas pocit chladu. ked das dve tenke vrstvy mas priamo na kozi obtiahnutu stale zohrievanu jednu vrstvu ktora navyse odvadza pot prec od tela a na to druhu ktoru aj ked ochladi vietor/vlhkost sa ti nedotyka priamo tela. snad si pochopil
Ja mám z Lidla také "šušťákové" s tým, že vo vnútril je ešte zhora tak po kolená sieťovina. Mal som ich 1.11. cestou na Zbojníčku a nebolo mi zima ani teplo, pritom ráno bolo -6 a keď sa hore oprelo Slniečko, tak pocitovo aj +15. Kúpil som ich vo výpredaji za 7€ (zlacnené z pôvodných 15) a kúpil by som znova. Nie sú vodeodolné, ale sú rýchloschnúce a hlavne hodne pohodlné...
michalz kupoval asi pred 3 rokmi tieto https://www.ok-moda.sk/muzi/kalhoty/outdoor/panske-nohavice-highlander-m-kilpi-gm0041kidgy.html?id=37342-17-7-129-&barva=71463 a pred rokom som siel do kilpi este raz a kupil som posledne co mali na predajni v sklade (vybehovy model). Tie gate mam na sebe denne okrem jun-september, v zime s CG, v lete dvihnem spodok ak ich mam, dole je stahovacia gumicka, su "strečove" pre mna decentne a brutal komfortne. Prezili aj pad na bajku na asfalt, takmer nevidiet, po 3 rokoch nosenia na svetle vidiet miernu unavu materialu, preto som bral druhe do spolocnosti. Cenu tam vyrepujes, ja som daval okolo 30-40€, nelutujem. Hej a na moje kratke nohy sadlo ich "cislovanie", co sa mi nestava vobec
Dnes po dlhom case konecne v lese. Moj oblubeny okruh Liecebak - kamenolom - Pyramida - Zobor - Meskov vrch a naspat spodnou modrou na liecebak. Dnes sa mi nechcelo az po Drazovsky, dost fucalo. Ale nabita endorfinmi som statocne. Striedam chodzu a beh, takze som sa aj celkom znicila.
Malá Fatra.Schodov vyše 700,zaberak hned na zaciatku,rebrik,niekolko zabradli,potom pohodicka.Prveho cloveka sme stretli asi v 3/4 trasy.Az sme sa smiali,ci nahodou nieje uzavera,kedze nikde ani nohy..
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTHIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ja viem, čo keď mám veľkú spotrebu
Bolo to plánované na 3 dni.
- slaninka s tvrdým syrom a chlebom na 2 raňajky a 2 obedy
- 2x sušená fazuľová kaša (doma varená a sušená) na 2 večere (spolu s ampulkami oliváču)
- 1x "expedičná strava" - vajcia na mexický spôsob na posledný obed.
- ešte som tam mal domáce sušené rajčiny, to aj ku slaninke aj do kaše.
A jedna čokoláda bola už načatá!😀
A viem, ten chleba som mohol vynechať 😀
Okrem tyčiniek som mal ešte aj sušené ovocie (tiež domáce slivky a hrušky) s orechmi.
Jáj, a ešte v tom plniteľnom sáčku od detskej stravy med s kakaom 😀
Absolutne_Nikto: Tajomstvo to nie je, recept tiež moc nie.
Ingrediencie:
- Fazuľa
- Ryža
- Zemiaky
- Cibuľa
- Cesnak
- Bobkový list
- Čierne a nové korenie
- Soľ
Množstvá od oka.
Uvaríme fazuľu spolu s cibuľou, cesnakom a korením.
20min pred koncom pridáme ryžu a zemiaky, uvaríme do mäkka. Nesmie tam byt veľa vody aby to nebolo riedke. A rozmixujeme. Konzistencia by mala byť taká, že hustá kaša. Keďže mám rád strukoviny, tak toto jedlo si doma robievame.
- Suším potom následne tak, že najprv si odvážim porciu (alebo viac porcií samozrejme), usuším (v sušičke, alebo aj v rúre na plechu na nejakých 60°C). "Sušinu" potom mixérom pomeliem na prach. Odvážim, a viem koľko vody treba v horách pridať
Potrebujem trošku poradiť na výber nohavíc na občasnú turistiku v rozsahu 30 min až 2-3 hod . Cena je limitujúci faktor...
Podmienky:
- teplota 0 až cca 10-12 st
- nastupim do vlaku..vystúpim a spravím 30-60 túru do kopca (takže kvoli ľudom na stanici a žiadne legíny
- prípadne 1-3 hod turistika - nie v daždi
Bol som v Decathlone: bud boli tenké (letné) alebo zimná turistika - zateplené (asi by som sa potil) alebo boli "tvrdé"
Dúfam, že som vysvetlil moje požiadavky ... Za pomoc ...linky dík.
Pripadne Sanasport v BA> https://www.sanasport.sk/predajna-bratislava
To určite 😂😂 ale tiroláci sú dosť srdečný