Ahoj, Picco na Rysoch dom bol pred 15 rokmi, a dalo to zabrať. Najmä ten zostup..su tam krásne výhľady ale ja mam klaustrofobiu z výšok takže to bolo posledný krát.
Som rad, ze drviva vacsina ludi si nie je ochotna privstat, aby boli na vrcholoch sami
Vždy krútim hlavou keď na obed/poobede schádzam z hôr a kvantum ľudí ide ešte len hore, a to nie je výnimočný stav, to je tak vždy. Naposledy Na Roháčoch, ja už aj v bunde lebo je chladno, zaťahuje sa a ľudia sa tlačia hore v tričkách, kraťasoch a botasočkach (mať mäkké botasky v skalnatých Roháčoch naozaj nie je pohodlne, kým ja idem cez skaly ako tank, ľudia musia vyberať kde položia nohu aby ich to nebolelo ) Ale konkrétne na Rysoch som zo Štrbského mi nestačilo vyraziť ani o 6:30 aby som bol hore “sám”…
Ja ich volam spachtosi. Na klasicku turu to je neskoro a na zapad priliz skoro. Trepu sa hore prave v case ked je väcsia sanca burok a navyse najväcsie teplo. Takto neskoro ale startuju aj ludia co su ubytovani naokolo a tomu nerozumiem vobec. Ale aspon su rano volne chodniky
user_id to davno neplati. musis sa trafit medzi tych co idu na vychod slnka a tych co idu na turistiku doobeda. to iste mas poobede lebo zapad slnka.
Ja si rano pospim chodim vždy k veceru a nemam problem zeby bolo niekde vela ludi.
Do Tatier ale nechodim tak neviem ake to tam je na vecer. Strazov ,Klak , choč pohoda
Gusto0 Obdivovatelia vychodu slnka vyrazaju na moj vkus az nezdravo priskoro. Ja tak medzi 6-ou a 7-ou, ako je uspesny ranny ritual
milos21 Co je zleho na tom, ze idu v tricku do kopca ? Maju sa parit v bunde?
Rozhodne vyzerali viac uzimení ako rozpálení Keď je pred dažďom pod mrakom a veterno, tak síce v doline je tepľúčko, ale na hrebeni Roháčov sa trasli ako osiky. Tí čo niečo mali sa oblekli, a tí čo šli naľahko sa triasli ďalej… Ja sa obliekam vždy teplejšie, kvalitnným veciam ani nevadí že sa niekedy trochu spotím (či bike alebo turistika). Ale keď vyrážam ráno, tak na horách som hádam ešte nemal teplotu na tričko. Ja sa vyzlečiem do trička v doobedných hodinách, bez bundy do hôr nejdem aj keď hlásia tropické teploty. Zrovna vtedy čo som krútil hlavou tak som tričko mal ako 3. vrstvu, pod tým teplejší funkčný nátelník s dlhým rukávom a na tele sieťkované tielko, ktoré na biku a turistike mám aj keď je hic. A ak som sa aj spotil v doline, ale vo vyšších nadmorských výškach som v komforte. A hlavne sa nebavím o turistike na Železnú studničku alebo Biely kríž
PS: neviem či som len ja divný, ale na vysokohorskej turistike neexistuje aby som šiel v kraťasoch nech je aj 40C v doline, vždy dlhé nohavice a vysoké topánky…
Tričko nie je problém ak je teplo a nefúka severák. Ale botasky ee, to by som asi nedal tie vyše 20km túry a x krát mi pri mojej dostupovej šikovnosti zachránili členok, už som spomínal že idem ako tank
milos21 Tak vnimanie teploty je dost individualne. Osobne radsej zacinam nalahko v tricku s kratkymi rukavmi (podtym tielko) a s dlhymi turistickymi gatami aj ked je rano 5C a tempo volim tak, aby som sa co najmenej potil.
Vies, ze existuju gate s odnimatelnou podkolennou castou?
Ze turistika na Biely kriz Tam sa predsa chodieva kocikovat.
Dlhé nohavice nenosím kvôli teplu ale hlavne kvôli mechanickej ochrane nôh, podobne aj poriadne topánky s vysokým členkom keď sa predieram terénom a skalami. Moje tempo je také, že keď smerovníky píšu čas túry 9 hod, tak ja to dám za 6 hodín. Ale ak dáš 5C v tričku bez pocitu zimy. Ale ja viem že vnímanie teploty je individuálne, bol by som ticho, keby som nevidel tých ľudí ako sa trasú od zimy, ja som na teba konkrétne nič nemal... Potom chodí HZS po uzimených, poblúdených "turistov", prípadne zbierať mŕtve telá, lebo niekto dostal dobrý nápad ísť v lete do hôr na obed alebo na jar/jeseň v botaskách...
Rozmýšľam ako som mohol prežiť môj posledný výlet v Tatrách takto oblečený 😀. A to ja mám Dragontaily, kamarátka (btw, tiež mala krátke-krátke) obúva na takéto túry bežecké trailové topánky.
Ja zásadne odmietam nosiť vysoké topánky, ak nie je sneh, alebo mi netreba mačky.
tak dat usek z tabule pod cas sa mi este nepodarilo, ja mam ten koeficient sice rovnaky, ale s plusovym znamienkom. Vysoke topanky mi par krat clenok zachranili, ale uz vramci komfortu preferujem nizke (v lete). Len nechodim tak velmi exponovany teren, ako su ciste skaly v Tatrach
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTHIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Vždy krútim hlavou keď na obed/poobede schádzam z hôr a kvantum ľudí ide ešte len hore, a to nie je výnimočný stav, to je tak vždy. Naposledy Na Roháčoch, ja už aj v bunde lebo je chladno, zaťahuje sa a ľudia sa tlačia hore v tričkách, kraťasoch a botasočkach (mať mäkké botasky v skalnatých Roháčoch naozaj nie je pohodlne, kým ja idem cez skaly ako tank, ľudia musia vyberať kde položia nohu aby ich to nebolelo
Ja si rano pospim chodim vždy k veceru a nemam problem zeby bolo niekde vela ludi.
Do Tatier ale nechodim tak neviem ake to tam je na vecer. Strazov ,Klak , choč pohoda
Rozhodne vyzerali viac uzimení ako rozpálení
PS: neviem či som len ja divný, ale na vysokohorskej turistike neexistuje aby som šiel v kraťasoch nech je aj 40C v doline, vždy dlhé nohavice a vysoké topánky…
PS ja v lete chodím do rohačov aj teniskach a tričku.. ale fukerka je vždy v batohu
Vies, ze existuju gate s odnimatelnou podkolennou castou?
Ze turistika na Biely kriz
Ja zásadne odmietam nosiť vysoké topánky, ak nie je sneh, alebo mi netreba mačky.