Ak by sa niekto pýtal, na Žiarske sedlo som nedošiel schválne, v pláne bolo prísť len na bod, kde som výstup na Baranec z opačnej strany vzdal. Vtedy som sa bál prepadnutia cez veľké snehové previsy na úzkom hrebeni, to by mi vtedy ani cepín nepomohol. Túra náročná a výhľady neskutočné!
Jezus Do MTBikeru hádžem vygenerované GPS súbory zo Stravy, nie je to automatický upload, kedy mi bralo údaje korektne. Napr. originál FIT súbor z Garminu sa tu nedá vložiť. Jedine ak by 1700 nastúpaných metrov bolo podľa teba zas veľa lebo to je čistý údaj z barometra ktorý mi Garmin automaticky uploaduje do Stravy. Z bežnej turistiky a cyklistiky mi prídu údaje celkom presné. Na turistiku používam Garmin 130 a na cyklistiku Garmin 530
1700 je zas privela. Malo by to byt okolo 1300. Ked mas tu turu na Strave, tak pouzi "correct elevation" a napis kolko Ti z toho vyrobi Strava. Podla mna Ti tie Garminy meraju proste zle.
Cez 1300 je to len na Baranec z Račkovej, ale podľa záznamu vyšiel ešte na hrebeň Smreku a vrátil sa späť na Baranec. Podľa mapy.cz je to 1600+ Z toho úzkeho sedla je to ešte slušné stúpanie (je cca 200 výškových pod vrcholom).
Hej, az teraz som pozrel detailne kam presne zasiel. Malo by to byt nieco nad 1600 vyskovych. 1100 je proste mimo. Pointa je, ze Strava by to pekne zrealnila.
Jezus Niečo nad 1600 je 1700 čo mi nameral Garmin. Doma sa na to pozrem či sa dá urobiť nejaká korekcia na Strave. Ale tých 1100 ignoruj, proste ignoruj výškove a vzdialenosť mojich výjazdov na MTBikeri, každý je proste totálne mimo a stým sa nedá nič urobiť (jedine manuálne prepisovať, ale to sa mi nechce, keďže tu dávam výlety len na zverejnenie trasy)
Z Harminu sa mi to stiahne do Connectu, odtiaľ automaticky na Stravu a zo Stravy mamuálne exportujem GPS ktoré vložim na MTBiker. Takže výškové a vzdialenosti sú úplne zdeformované. Kto má automatickú synchronizáciu MTBikera so Stravov má tie údaje samozrejme správne (aspoň tak by to malo byť)
m-t ešte do celkového súčtu nie málo nastúpaš po červenej magistrále
Pozeram, ze s milos21sme vcera zdielali rovnaku cast trasy na Baranec...potom som si to ale este trochu predlzli. Trasa: Rackova dolina-Baranec-Placlive-Ostry Rohac-Volovec-Hruby vrch-Koncista-Rackova dolina
Aj som si vravel v Bobroveckej, že aký pekný les, bez monokultúry, a ak aj bola čistá smrečina, tak stromy rôzneho veku, na lúkach a čistinách veľa mladých stromčekov… Občas som sa zastavil a obzeral, kde všade rastú nové stromčeky
Bobrovecká dolina leží na západnom okraji Tatranského národného parku. Spolu so susednou Suchou dolinou vytvárajú podobnú dvojicu dolín ako neďaleká Tichá a Kôprová dolina. V tomto prípade ide o komplex dolín – Jaloveckú, ktorá ďalej pokračuje ako Bobrovecká a oddeľuje sa z nej ešte dolina Parichvost.
Je vzácna tým, že ňou nevedie dolinová cesta. Iná dolina s takouto dĺžkou bez cesty na Slovensku nie je. Vďaka tomu sa do nej nedostala lesná technika a územie sa vyvíjalo posledných 60-70 rokoch bez výraznejších ľudských zásahov.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTHIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ak by sa niekto pýtal, na Žiarske sedlo som nedošiel schválne, v pláne bolo prísť len na bod, kde som výstup na Baranec z opačnej strany vzdal. Vtedy som sa bál prepadnutia cez veľké snehové previsy na úzkom hrebeni, to by mi vtedy ani cepín nepomohol. Túra náročná a výhľady neskutočné!
https://www.mtbiker.sk/vyjazdy/1951798/bicykel-turistika-baranec.html
Z Harminu sa mi to stiahne do Connectu, odtiaľ automaticky na Stravu a zo Stravy mamuálne exportujem GPS ktoré vložim na MTBiker. Takže výškové a vzdialenosti sú úplne zdeformované. Kto má automatickú synchronizáciu MTBikera so Stravov má tie údaje samozrejme správne (aspoň tak by to malo byť)
m-t ešte do celkového súčtu nie málo nastúpaš po červenej magistrále
https://www.mtbiker.sk/vyjazdy/1952997/doplnkova-aktivita.html
Pocasie skoro ako na jesen(hlavne chladne a veterne rano cestou na Baranec) ale od cca 10tej parada so slabym vetrom!
Veľký Kriváň - Poludňový grúň
Kazdy z nich ma dvojslovne meno,
pricom prve je vzdy Maja.
V tomto roku posledný výlet v Tatrách. Ráno počkať než preprší, ale aspoň potom bolo pekné jasné počasie, takže sa oplatilo
https://www.mtbiker.sk/vyjazdy/1984594/doplnkova-aktivita.html
Je vzácna tým, že ňou nevedie dolinová cesta. Iná dolina s takouto dĺžkou bez cesty na Slovensku nie je. Vďaka tomu sa do nej nedostala lesná technika a územie sa vyvíjalo posledných 60-70 rokoch bez výraznejších ľudských zásahov.
Odomknúť to nemôžem: https://dennikn.sk/4156384/urad-definitivne-zakazal-tazbu-v-tatranskej-bobroveckej-doline-jedinej-slovenskej-doline-bez-cesty/