syna mam uz dva tyzdne na 21 dnovom treku v Nepale. Je to trek do Base Campu pod Mount Everestom. Nestacilo mu vyjst len do BC v 5300mnm, ale so serpom vysli na Lobuche East (6119 m).
Syn je uz doma z Himalajskeho treku v Nepale. Za 18 dni nachodil 200 km, 12500 vyskovych m za cca 65 hod chodze. Schudol pri tom 8 kg. Tu je niekolko dalsich foto.
Jeden co mi nejde do hlavy. Z vysky nad 5000 m museli vsetky odpadky brat so sebov dole. Ale serpovia, ktori ich sprevadzali, ked dopili z plastovej flase, tak ju len tak odhodili kde prislo. Mozno bude aj nejaky report na Mthikeri, len zatial neviem ako ho zverejnit.
Počasie aj teploty nám celkom vyšli. Cez deň väčšinu času stačila mikina. Mali sme retiazky so sebou pre istotu do sediel a tesne pred odchodom som nakoniec kúpil aj pérovku s ktorou som váhal a nakoniec poslúžila.
Takže december nižšie (hlavne nočné) teploty a väčšia šanca na sneh ale zas menej ľudí a oblačnosti. Trasa kopírujúca EBC trek bola celkom frekventovaná ale mne osobne to veľmi nevadilo
Ja som bol tiez na treku do EBC oktober 2019. Nam pocasie vobec nevyslo. Casto prsalo. Dva slnecne dni a Gokio lake sme musely zrusit lebo nam nasnezilo. Plan bol ist cez Chola pass
Ja zvažujem ísť Three Passes koncom novembra/začiatkom decembra (nie tento rok). Nevieš, či to je v pohode aj v tom období?
Nie je to na mňa, ale odpoviem. Jasné, december je úplne v pohode. Chodieval som kvôli masám do tej oblasti v postate výhradne v decembri, párkrát aj po Silvestri. Každú noc pod nulou, každý deň nad nulou, okrem etáp nad 4500 m. Ale ľudí už popribúdalo aj v tom období.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTHIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Som len zvedavy
Podľa dátumov na foto ste boli začiatkom októbra. Aké bolo počasie, teploty? Nebolo príliš veľa ľudí?
Ja zvažujem ísť Three Passes koncom novembra/začiatkom decembra (nie tento rok). Nevieš, či to je v pohode aj v tom období?
Takže december nižšie (hlavne nočné) teploty a väčšia šanca na sneh ale zas menej ľudí a oblačnosti. Trasa kopírujúca EBC trek bola celkom frekventovaná ale mne osobne to veľmi nevadilo
Nie je to na mňa, ale odpoviem. Jasné, december je úplne v pohode. Chodieval som kvôli masám do tej oblasti v postate výhradne v decembri, párkrát aj po Silvestri. Každú noc pod nulou, každý deň nad nulou, okrem etáp nad 4500 m. Ale ľudí už popribúdalo aj v tom období.