Pešia turistika
Celkom výživná trasa s poriadnými stúpaniami. Vo Vrátnej mi ešte chýbalo pár výškových do 2000 tak ešte znova popod lanovku vyšlapať a nazbierať metre
tak ako aj vtedy, aj teraz sa pokazilo pocasie v prvy den poobede - obcas prehanky s moznostou burky - bol to celkom hukot ? vecer to vyzeralo biedne, nakoniec ale noclah vonku - noc trosku ufukana ale tepla. nad ranom hmla ktora hore vydrzala takmer do obeda. no potom znova peklo - prva turistika tohto roku takze magoria zo Sucheho do Varina = nechodim ?
Ten zostup po modrej celkom strmý...
Ja zásadne odmietam nosiť vysoké topánky, ak nie je sneh, alebo mi netreba mačky.
To len na vysvetlenie, ako som to myslel. Každý nech si nosí, čo chce, samozrejme
A aby som len neplkal a dalo sa aj na niečo pozerať, pár fotiek z minulotýždňových túr po mojich obľúbených miestach okolo islandského Torfajökullu:
Ešte deň pred naším príchodom boli chaty kvôli zlým podmienkam uzavreté. Cez týždeň nakydalo obrovské množstvo snehu, chodník bol neprešlapaný a hrozili lavíny. Ďalej aj kvôli oku ktoré ma začalo štípať, slziť a nevedel som ho udržať otvorené viac ako 5 sekúnd vkuse otvorené sme sa rozhodli z Chaty Gouter po prenocovaní naspäť zostúpiť.
Pre zaujímavosť na 4km sme nastúpali cez 1500v.m.