Bez statívu ani na krok
Keby som si ale nezabudol dnes zobrať tú "rýchloupínaciu doštičku", takto som to tam mal len tak položené, bez upevnenia ešteže nefúkal vietor.
Všetky sú fotené na Panasonic FZ18. Posledná je 5 snímok po 60s/f8/ISO100/28mm (kinofilm)
Odkedy Je FZ18 na kinofilm?
Inak pocasie Ti fakt vyslo a fotky tiez. Nadhera.
Este by som uvital ak by si zareagoval aj na tu moju otazku ohladom pristupu na Petrklin. Dik.
Este by som uvital ak by si zareagoval aj na tu moju otazku ohladom pristupu na Petrklin. Dik.
Posledný príspevok predchádzajúcej strany
Na Mikuláša to bolo rovnako pekné Ďakujem
K Peterklinu, ide tam len miestna-neoficiálna značka zo Sološnice (červeno-biela). Ja som sa niekde pod sedlom Skalka odpojil z červenej a išiel krížom cez les, po lesnej ceste a zasa krížom cez les a hmlu na vrchol.
Tá "lanovka" patrí ku kameňolomu a zrejme preváža vyťažený materiál priamo do cementárne na páse.
Ale sem vlastne ani značku netreba, stačá ísť smerom na najvyšší bod a príde sa sem. Horšie to bolo pre mňa smerom dole, keď som aj napriek gps-ku zle odbočil a skončil pri kameňolome namiesto na modrej značke pri Baďure Ale to je o inom.
K tomu kinofilmu: som sa zle vyjadril, malo to byť ako v prepočte na kinofilm (niekde sa to tak udáva), ale radšej som to vymazal.
Sorry, nejak som tu odpoved prehliadol. Dik. Inak k tomu prepoctu na kinofilm - to sa udava len pre ohnisko a kedze si uviedol len klasicke kinofilmove ohnisko a nie napr. 7,6 mm (28 mm), tak preto ma to zmiatlo.
dnes v silnej zostave - Samko, Imro, pánko, ja a panička...Vychylovka - Rycierová hora - Baćovka Rycierova - Vychylovka...super výletík, teploty do -7°C, sniežik...
dnes len lajt vyslap na klak z fackovskeho sedla...snezenie, hmla a narazovy vietor nam to trosku stazovali navsteva zrubu javorinka na jedlo a teplo
snehu hore cca 25 cm v navejoch do 50cm
viditelnost 50m
teplota hore -15st
par fotos...k
2h 55min, 12.5km - vychádzka po Devínskej kobyle (Devín - po modrej a žltej nad Sandberg - zelenou a lesnou cestou ku základni - červenou do Jezuitských lesov - cez Pasienok domov) za sneho-pršania (nedalo sa veľmi fotiť, statív som zbytočne vláčil), miestami v neprešlapanom snehu
zihadlo.. ja ked som bol pred par rokmi na klaku v lete tak sa tam typek az hore vystveral s bikom ja som mal co robit sa tam dostat peso. sa natlacil chalan lebo slapat hore to si neviem predstavit . a nemal ani full takze dole
tmax. sak to hlupy dazd v dolnom rakusku ma nasnezit do 70cm so pondelka ! a u nas bude prsat ked nasnezi aj tak to bdue zabijak ked toto mokre zmrzne
large, ja som šiel na Klak kedysi dávno (min. 10 rokov dozadu) z Vričanského sedla po červenej a nerád by som si to opäť zopakoval...ale dalo sa to...a dole pekne do Fačkovského serpentínkami ...pohoda aj s cantilevermi...
2h 55min, 12.5km - vychádzka po Devínskej kobyle (Devín - po modrej a žltej nad Sandberg - zelenou a lesnou cestou ku základni - červenou do Jezuitských lesov - cez Pasienok domov)
Nešiel si náhodou zo zelenej značky na tú lesnú cestu tak okolo 14:00-14:30? Lebo ja som tam išiel asi v takom čase, tiež pešo a predomnou boli čerstvé stopy smerom hore, ale mali nejaký veľký krok
Ja som bol aj na vrchole Kobyly, sneh-dážď a hmla.
Fotky hmlisté, tak aspoň nejaké málo kvalitné video:
[quote=""]zihadlo.. ja ked som bol pred par rokmi na klaku v lete tak sa tam typek az hore vystveral s bikom ja som mal co robit sa tam dostat peso. sa natlacil chalan lebo slapat hore to si neviem predstavit . a nemal ani full takze dole
som bol na klaku s bikom 3 krat....1.raz v r 2001 este s treking zihadlom1 tn -klak as5, 2dnovka cez hory,
minuly rok sme boli v juli tiez s prespatim pod vrcholom v zrube...zjazd nieco sa le nedalo
Wukie, šiel som tade, mohlo byť 14:45 (15:00 som bol pri základni). Pekní srnky, ja som 3 biele zadky stretol pri záhradách v Jezuitských lesoch.
Takže to boli tvoje stopy, ďakujem za ne, aspoň som ich využil na ľahšie šlapanie do kopca
Zo sledovania sŕn a dvoch srncov mi už začala byť zima, darmo, keď sa stojí dlho na jednom mieste bez pohnutia
dnes bolo "priam ideálne" počasie na VHT, tak sme sa s Imrom vybrali na Veľký Fatranský Kriváň...ráno vo Vrátnej 6°C, po snehu takmer ani stopy, parádny lejak...s pribúdajúcou nadmorskou výškou sa to trochu zlepšilo, raz sa dokonca ukázala aj modrá obloha...ale spokojne bolo
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTHIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Keby som si ale nezabudol dnes zobrať tú "rýchloupínaciu doštičku", takto som to tam mal len tak položené, bez upevnenia
Posledný príspevok predchádzajúcej strany
K Peterklinu, ide tam len miestna-neoficiálna značka zo Sološnice (červeno-biela). Ja som sa niekde pod sedlom Skalka odpojil z červenej a išiel krížom cez les, po lesnej ceste a zasa krížom cez les a hmlu na vrchol.
Tá "lanovka" patrí ku kameňolomu a zrejme preváža vyťažený materiál priamo do cementárne na páse.
Ale sem vlastne ani značku netreba, stačá ísť smerom na najvyšší bod a príde sa sem. Horšie to bolo pre mňa smerom dole, keď som aj napriek gps-ku zle odbočil a skončil pri kameňolome namiesto na modrej značke pri Baďure
K tomu kinofilmu: som sa zle vyjadril, malo to byť ako v prepočte na kinofilm (niekde sa to tak udáva), ale radšej som to vymazal.
snehu hore cca 25 cm v navejoch do 50cm
viditelnost 50m
teplota hore -15st
par fotos...k
PS: Už to pekne zlieza, dážď tomu do rána dá...
tmax. sak to hlupy dazd
Nešiel si náhodou zo zelenej značky na tú lesnú cestu tak okolo 14:00-14:30? Lebo ja som tam išiel asi v takom čase, tiež pešo a predomnou boli čerstvé stopy smerom hore, ale mali nejaký veľký krok
Ja som bol aj na vrchole Kobyly, sneh-dážď a hmla.
Fotky hmlisté, tak aspoň nejaké málo kvalitné video:
http://img525.imageshack.us/img525/8777/59539057.mp4
http://img694.imageshack.us/img694/5146/55321053.mp4
som bol na klaku s bikom 3 krat....1.raz v r 2001 este s treking zihadlom1 tn -klak as5,
minuly rok sme boli v juli tiez s prespatim pod vrcholom v zrube...zjazd
Zo sledovania sŕn a dvoch srncov mi už začala byť zima, darmo, keď sa stojí dlho na jednom mieste bez pohnutia