Pešia turistika
Jedno z najkrajších miest na Slovensku...
https://www.mtbiker.sk/aktivity/2529790/turistika-turistika.html
samé šutre a skaly a veľmi pekné výhľady, takže odporúčam.
Hrebeň Kaldaklofsfjöll je ten v strede:
Toto je spomínaný výhľad pri zostupe zo sedla Jökulltunguru dolu k jazeru. Nikdy ma neomrzí, v žiadnom počasí ani ročnej dobe:
Kochacia prestávka s južným výhľadom na ľadovce Mýrdalsjökull a známejší Eyjafjallajökull – erupcia spod neho v roku 2010 zastavila leteckú dopravu v celej Európe:
Výhľad na severovýchod ponad ľadovce Kaldaklofsjökull a Torfajökull. Schodný prechod na východ nájdený, úloha splnená:
Výhľad na severný Fjallabak, u nás známy ako Dúhové Hory. Vrcholový hrebienok končil veľmi zvetranými čadičovými stĺpmi, zafarbenými plynovými priesakmi do rôznych farieb. Na posledných 10 dĺžkových metrov som nemal úplne odvahu:
Upgradnutý výhľad na jazero aj čierne pieskové naplaveniny Mælifellsanduru:
Zostup prudkým svahom s voľným suťoviskom na podmočenom podklade. Bolo to celkom mäkké a dalo sa dobre brzdiť:
Ráno bol ľadovcový prítok Grashagakvíslu ešte s trochou drzosti preskákateľný po kameňoch, po ceste naspäť ho bolo treba brodiť:
Mäkké zosuvy nad brodmi si bolo treba odmakať:
Oddych trekerov na slniečku:
To, čo pre horný brod, platí aj pre brodenie Grashagakvíslu – ráno sa dal preskákať, cestou naspäť už nie. Ten je už na trase Laugavegurinnu, takže človek tam nie je zrovna osamotený
Ešte z víkendu rýchlovka v inej časti Súľovských skál.
https://www.mtbiker.sk/aktivity/2551692/turistika-turistika.html
Roháče so západom
Východ slnka na Chopku
Srdiečko, Krížske Sedlo, Chabenec, Krížske Sedlo, Sedlo Poľany, Jasná
Na západ už nebolo nič vidno, ani VT, len v niektorých dolinách hmla.
krasne pocasie, len ked sme boli na vrchole, tak tam zrovna sadla hmla. jedneho cloveka sme stretli
Uhrovsky hrad - Rokos
povodny plan bol skusit najst slnko nad hradom, no hranica inverzie bola ovela vyssie. skoncil som az na Rokosi.
Vikendovka vo VF salaš Chyžky a motkanie sa po Ploskej.zapad aj vychod slnka
Sobotný výlet na Stratenec v Javorníkoch