... a ja som peso tahal bajka hore na kamenolom .. jj, da sa zospodu, trosku treba liezt.
Tak to gratulujem k takému výkonu, si ako muflóny, ktoré sa v takých trasách vyžívajú
Tak som to dam dnes navštívil aj ja.
Trasa: Stupava Obora-po modrej Staré hájne-krížom cez les nad kameňolom, dole , vodopády, po ceste do Borinky.
Vodopády sú tam dva, jeden slabší a vyšší a jeden "silný" a nižší.
Len škoda, že som nemal gumáky, goretex sranda je na toto krátka.
Po premoknutí topánok som tam už chodil kade tade, bolo to jedno
Ja to beriem pre túto malokarpatskú oblasť a tu chodia po rovnakej trase ako ty mufóny
Keby som to nevidel na vlastné oči tak neuverím.
Skalnaté oblasti majú radi, či už tu v okolí kameňolomu, ale aj inde...
Dnešná ranná prechádzka, možno ňou niekoho inšpirujem.
Sološnica-Vápenná-Čertova dolina-lúky-Plavecké Podhradie.
Poznatok z dnešného dňa, zjazd po značke z Vápennej dole do Sološnice je podľa stôp od bicyklov mimoriadne obľúbený
pridávam zopár fotos ráno z chopku + otázka pre majiteľov zrkadloviek canon: nevie niekto čo môžem mať zle nastavené, robí mi to strašne presaturované fotky, moc farebné. Mám eos 30d+canon efs 18-55mm, prvý krát som bol poriadne fotiť a ostal som dosť prekvapený. Manuál som prelistoval ale nič zvláštne som nenašiel.
Foto zo včerajšej túry Pernek-Smolenice stanica 54km/2600m/11:50hod.
Cieľ bol prejsť naraz všetky kopce v Malých Karpatoch, ktoré majú nad 700 metrov, je ich jedenásť a podarilo sa
Trasa: http://img4.imageshack.us/img4/2697/mapazq.jpg
Krásny deň, celkovo som stretol až 3 ľudí a na veľa rôznych miestach lesných robotníkov.
Trasa je "nenáročná" a týmto ju odporúčam každému, kto má rád toto pohorie. Možno niekoho inšpirujem.
katko: neviem či to bolo smerované na mňa, ak áno tak vďaka
lto: v podstate si si svojou otázkou aj odpovedal, dá sa to dojsť a prejsť s bikom, ale nie na ňom
Je tam síce hrebeňový chodník, ale množstvo driev a hlavne skál by zabraňovalo akejkoľvek plynulej jazde. Ale keďže každý to môžeme vnímať ináč, definitívnu odpoveď ti nedám. Ja by som to určite nešiel.
Veterlín, Čelo a Javorina sú jediné sedemstovky, ktoré som nedal na biku
Javorina 703 m n.m. http://mapy.hiking.sk/?x=17.19976186738&y=48.375936298359
Bezvýhľadový vrchol, pod ňou ide jedna lesná cesta, ktorú mám v pláne niekedy v budúcnosti prejazdiť
Vápenná - normálne od Uhlísk opustiť červenú značku, najprv lesnou cestou potom chodníčkom, sa napojiť na žltú z P.Podhradia a prísť na Vápennú, v lete som to skoro celé dal, ale ku koncu bolo pár popadaných stromov. Keby sa tie odstránili, tak je to šlapateľné až priamo na vrchol (na fulle )
Extrémnosti typu: po červenej od Mesačnej lúky po skalách mi stačilo raz a od Sološnice po červenej hore len smerom dole
Záruby - pre ten pocit som tam to železo vyniesol - 2 krát. Najmenej tlačenia je akokoľvek prísť do sedla Záruby a ten kúsok po zelenej hore vyniesť.
PS: škoda že nám zrušili/zamkli tému Malé Karpaty v sekcii Cyklotrasy, tam by takéto keci boli ideálne, bolo to prehľadné a ľahko nájditeľné
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTHIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Zajtra som sa tam aj tak chcel vybrať, teraz sa to potvrdilo. A samozrejme že pešo
Vidím, že vodopád v kameňolome opäť po roku funguje, odporúčam ísť až priamo k nemu, je to zážitok a Hlboča sa pri ňom môže schovať
Pre zaujímavosť minuloročné fotky z 12.3.2009.
Škoda, že som vtedy nemal gumáky, goretex bol na toto krátky
PS: prečo je to v téme pešia turistika?
Tak som to dam dnes navštívil aj ja.
Trasa: Stupava Obora-po modrej Staré hájne-krížom cez les nad kameňolom, dole
Vodopády sú tam dva, jeden slabší a vyšší a jeden "silný" a nižší.
Len škoda, že som nemal gumáky, goretex sranda je na toto krátka.
Po premoknutí topánok som tam už chodil kade tade, bolo to jedno
EDIT: plus malé video so zvukom.
http://img687.imageshack.us/img687/962/29130112.mp4
Kamziky
Keby som to nevidel na vlastné oči tak neuverím.
Skalnaté oblasti majú radi, či už tu v okolí kameňolomu, ale aj inde...
Sološnica-Vápenná-Čertova dolina-lúky-Plavecké Podhradie.
Poznatok z dnešného dňa, zjazd po značke z Vápennej dole do Sološnice je podľa stôp od bicyklov mimoriadne obľúbený
Cieľ bol prejsť naraz všetky kopce v Malých Karpatoch, ktoré majú nad 700 metrov, je ich jedenásť a podarilo sa
Trasa: http://img4.imageshack.us/img4/2697/mapazq.jpg
Krásny deň, celkovo som stretol až 3 ľudí a na veľa rôznych miestach lesných robotníkov.
Trasa je "nenáročná" a týmto ju odporúčam každému, kto má rád toto pohorie. Možno niekoho inšpirujem.
lto: v podstate si si svojou otázkou aj odpovedal, dá sa to dojsť a prejsť s bikom, ale nie na ňom
Je tam síce hrebeňový chodník, ale množstvo driev a hlavne skál by zabraňovalo akejkoľvek plynulej jazde. Ale keďže každý to môžeme vnímať ináč, definitívnu odpoveď ti nedám. Ja by som to určite nešiel.
Veterlín, Čelo a Javorina sú jediné sedemstovky, ktoré som nedal na biku
Bezvýhľadový vrchol, pod ňou ide jedna lesná cesta, ktorú mám v pláne niekedy v budúcnosti prejazdiť
Vápenná - normálne od Uhlísk opustiť červenú značku, najprv lesnou cestou potom chodníčkom, sa napojiť na žltú z P.Podhradia a prísť na Vápennú, v lete som to skoro celé dal, ale ku koncu bolo pár popadaných stromov. Keby sa tie odstránili, tak je to šlapateľné až priamo na vrchol (na fulle
Extrémnosti typu: po červenej od Mesačnej lúky po skalách mi stačilo raz a od Sološnice po červenej hore len smerom dole
Záruby - pre ten pocit som tam to železo vyniesol - 2 krát. Najmenej tlačenia je akokoľvek prísť do sedla Záruby a ten kúsok po zelenej hore vyniesť.
PS: škoda že nám zrušili/zamkli tému Malé Karpaty v sekcii Cyklotrasy, tam by takéto keci boli ideálne, bolo to prehľadné a ľahko nájditeľné