S Majom som sa vybral do Vysokych. Povodny zamer bol Slavkosky stit, ale kedze rano hlasili na hrebenoch vieter cez 100 km/h (co sa rano aj potvrdilo) rozhodli sme sa pre vystup na Terryho chatu a mozno niekam malinko vyssie podla podmienok. Uz pri vystupeni z vlaku bolo jasne, ze ist niekam na hreben by bola pekna somarina Ked sme sli dolinou len sme kukali ako vietor na hrebeni presuva masy snehu...nasledne bol aj vyhlaseny 3 stupen (dnes sa to potvrdilo ked zavalilo 3 horolezcov - nastastie prezili). No a ked zafukal aj do doliny, hodilo nas to pekne na zem Na Terynu sme vysli aj s pomocou maciek (uz dole na hrebienku bolo normalne klzisko). Kedze podmienky boli lokalne celkom priaznive vybrali sme sa aspon na Pfinovu kopu. A spravili sme dobre...paradny vylet aj so slnieckom
imro ,ako to vyzera zo snehom nad hrebienkom?chceme ist cez vikend na zamku a do malej studenej polyzovat...na juzne svahy baranieho sedla
odkial sa da asi slapat na pasoch
imro ,ako to vyzera zo snehom nad hrebienkom?chceme ist cez vikend na zamku a do malej studenej polyzovat...na juzne svahy baranieho sedla
No, od hrebienka je to ciste klzisko a myslim, ze minimalne po Zamku je 100 krat lepsie ist to peso (najlepsie na mackach) Potom ale uz sa da aj na lyziach...Inak v zlaboch je samozrejme lyzovacka super, len teraz ten vietor spravil poriadne preveje. Napr. ked som kukal na sedlo Sedielko tak tam bol taky prevej ze koniec Ale zase z Baranieho sa veselo lyzovalo a vyzeralo to byt fajne
Dnes namiesto bicyklovania, pešia turistika.
Čo do vzdialenosti sa to dá porovnať, čo do času ani nie
Pernek-Konské hlavy-Biely kríž-Záhorská-Devínska 39,6km/8:25hod
Terén vo vyšších polohách je pre cyklistov podľa mňa nezjazdný, snehu je ešte dosť, kde nie je na lesnej ceste sneh, je tam blato
.. tam sa chystam az tento rok, kedze tu zvaznicu okolo som trochu prejazdil az na jesen minuleho roku. Akurat som videl smerom na vrchol hore chodnik. Ale vyzera, ze sa bude dat .. plus je tam este jedna cesta, co chcem preskumat, a tie skaly pod Gasparovou. Za skalami je pekne uzlabina, vyborna na kamikaze na 200mm zvihoch a kotuce v prevedeni krovinorez
Tak som možno jediný ešte stále cyklista, čo pekný a príjemný deň nevyužil na bikovanie
Moja prvá návšteva susedov v Rakúsku mimo nákupov a prejazdu autom/autobusom.
Trasa most Lafranconi-petržalská strana-po lesnej/poľnej ceste okolo Dunaja až pred Devín a po rovnakej trase späť (24km)
Je suchá tá lesná cesta pozdĺž Dunaja? Zaujímajú ma najmä 2 časti, tie najmokrejšie - asfaltka na slovenskej strane a chodníček popri lesu (medzi rampou a napojením na šotolinu, všetko už na rakúskej str.). Ináč pekné, keby si šiel kúsok ďalej a vyšiel na zrúc. Rothelstein na S strane Braunsbergu. Je odtiaľ pekný výhľad vcelku, taký netradičný.
Včera bolo všetko suché, ani centimeter blata tam nikde nebol.
Ako to tam vypadá dnes po tom daždi neviem.
Ja to s tým Rakúskom nebudem preháňať, na prvý krát stačilo a viac ma to tiahne niekam napr. okolo Vápennej ako tam
Vďaka za tip, určite niekedy pôjdem aj na ten Braunsberg, Schlosberg, Konigswarte a čo ja viem ešte kam Len na výhľady treba normálnu viditeľnosť, včera to bolo o ničom.
"Dňa 26.3.2010 o 19:30 hod. prijala Horská záchranná služba v Malej Fatre výzvu od Operačného strediska HZS „18300“ o pomoc pre 25-ročného slovenského turistu, ktorý sa vybral na túru z doliny Šútovo a mal v úmysle pokračovať celým hrebeňom Malej Fatry až na Chatu na Kľačianskej Magure."
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTHIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Len ten vietor byť nemusel
No, od hrebienka je to ciste klzisko a myslim, ze minimalne po Zamku je 100 krat lepsie ist to peso (najlepsie na mackach) Potom ale uz sa da aj na lyziach...Inak v zlaboch je samozrejme lyzovacka super, len teraz ten vietor spravil poriadne preveje. Napr. ked som kukal na sedlo Sedielko tak tam bol taky prevej ze koniec
Čo do vzdialenosti sa to dá porovnať, čo do času ani nie
Pernek-Konské hlavy-Biely kríž-Záhorská-Devínska 39,6km/8:25hod
Terén vo vyšších polohách je pre cyklistov podľa mňa nezjazdný, snehu je ešte dosť, kde nie je na lesnej ceste sneh, je tam blato
Ináč lto, nepoznáš náhodou ten akože zjazd hrebeňom Klokočiny?
http://mapy.hiking.sk/?x=17.16274737731&y=48.349347422005
Boli tam staršie stopy od motoriek, ale podľa mňa by sa to dalo aj na bajku, či už HT alebo radšej full
Moja prvá návšteva susedov v Rakúsku mimo nákupov a prejazdu autom/autobusom.
Trasa most Lafranconi-petržalská strana-po lesnej/poľnej ceste okolo Dunaja až pred Devín a po rovnakej trase späť (24km)
Ako to tam vypadá dnes po tom daždi neviem.
Ja to s tým Rakúskom nebudem preháňať, na prvý krát stačilo a viac ma to tiahne niekam napr. okolo Vápennej ako tam
Vďaka za tip, určite niekedy pôjdem aj na ten Braunsberg, Schlosberg, Konigswarte a čo ja viem ešte kam
http://www.hzs.sk
"Dňa 26.3.2010 o 19:30 hod. prijala Horská záchranná služba v Malej Fatre výzvu od Operačného strediska HZS „18300“ o pomoc pre 25-ročného slovenského turistu, ktorý sa vybral na túru z doliny Šútovo a mal v úmysle pokračovať celým hrebeňom Malej Fatry až na Chatu na Kľačianskej Magure."
v jeansoch