10.11.2011 chata pri Zelenom plese. plánovaný výlet som musel skrátiť a vynechať Plesnivec (bol som bez auta a zlé bus spoje, časovo by som to nestíhal) takže len Biela voda - chata pri Zelenom plese - Veľké Biele pleso - odtiaľ späť po modrej a v dolnej tretine odbočka na Tatranské Matliare a ďalej do Tatr. Lomnice. Hore nádhera, inverzia, modrá obloha, teplúčko (tam kde zasvietilo ); na bike to nie je, horná tretina ľad. Fotené , foťák ostal doma , hlavne, že nabíjačku som si vzal
...ďaleko horšie dopadol kamenný chodník na Chopok z Lukovej, už tam je z neho len torzo, namiesto toho spravil buldozér serpentíny až na hrebeň
na Chopku sa ide stavat nová obojstranná vrcholová stanica, tak aby bolo možné preojenie sever juh, ako to fungovalo už v 60-tých rokoch http://www.jasna.sk/news/vystavba-novej-lanovky-na-chopok-funitel/sk/zima/ http://www.lanovky.sk/?page=rep&id=724
a okrem toho, aby stredisko splnilo neviem ake (EU) kriteria musi mať tzv evakuačná nastupovo zostupovú trasu zjazdnú aj v tom najhoršom počasí pre prípad prúseru
tak, že to bude daň za to
(mimochodom v Dolomitoch vedú takéto štrkové cesty zjazdné aj osobným autom skoro všade)
no to že tam idú stavať lanovku samozrejme viem, včera vrtuľníky lietali s betónom o 106, ale ten chodník má svoju hodnotu a históriu a pochybujem, že ho niekto po dokončení lanovky dá do pôvodného stavu...jedine že by chalani z Ja a Ty zorganizovali medzi partnermi Akciu Z...
Pridam aj ja nejake tie fotecky z poslednych dvoch akcii.
Najkor z tej, co nevysla...teda minulotyzdnovy pokus (5.11.) o Gerlach cez tzv. Gipsyho (Tatarkovu) feratu. Predpoved vyzera priam idealne, no skutocnost bola celkom odlisna. V okoli Gerlachu hmla z ktorej miestami mrholilo alebo prsalo (hore uz iba prsalo ), do toho aby nam nebolo luto este vietor Vedeli sme, ze niekde nad tym bude krasne jasno, len sme nevedeli ako vysoko. Nakoniec sme museli skoncit v Tetmajerovom sedle (2550 m.n.m.), priblizine 2 lanove dlzky od vrcholu. Kedze to bola ale najexponovanejsia cast celeho vystupu s obcasnym lezenim, za danych podmnienok to nemalo zmysel...Kazdopadne ta samotna "ferata" do sedla bola velmi pekna a zaujimava a jej spatne zlanenie skutocny "zazitok" Miestami prekvapilo aj obcasne prepadnutie sa do snehu po vajcia
No a pre zmenu ta ktora vysla Najskor v sobotu vecerny vystup na Terynu a odtial rano smer Lomnicky stit, cez tzv. Jordanku. Na nej je zradne, ze treba zo zaciatku trafit spravny zlab. Samozrejme, ze sme z tych mnohych trafili tie 2 nespravne. Z prveho sme sa vratili asi po 200 vyskovych metroch, druhy sme vysli az hore a ked sme po chvili hladania zbadali retaze o hodny kus dalej bolo jasne, ze sme opat v nespravnom zlabe . Uz sme to chceli otocit a zabalit to, ked ma napadlo, ze to skusim obzriet ci sa neda prejst do sedla po hrebeni. Nastastie sa dalo a tak sme mohli pokracovat. Ze to skutocne nie je lahke trafit svedci aj fakt, ze kamarat to uz predtym 2. krat absolvoval a aj tak sa sekol Tak sme si pekne nadrobili 3 hod ktore sme potom stahovali System retazi a kramli cez paradne kominy sme skutocne prebehli a tak sme boli na vrchole o 13:00 a vychutnavali si neskutocnu pohodu. Kedze lanovka nechodi (koli dakej vyluke) bol tam bozsky bokoj. Od vedcov sme si vypytali flasu mineralky , obklopili sa jedlom a vychutnavali pohodu na slniecku Zostup bol tiez zaujimavy, hlavne uvodne pasaze. Potom zase robila problemy neprijemna sut...ale to uz k tomu akosi patri
Dnes pekna turistika v Karpatoch s tmaxom a lto.
Trasa: Smolenice-Havranica-Zaruby-Brezinky-Veterlin-Celo-Certov zlab-Smolenice (4x 700m kopce).
Kosa a inverzia jak v ruskom filme. Zimou mi umrel mobil, tak len ilustracne. Zvysok dodaju Tomas s Lubom.
dnes s brachom takmer doslova vybeh z Vrutok na Mincol po modrej za 58minut ( neviem preco dole na smerovniku strasili udajom 2:50hod ). trening pred zajtrajsiou Velkou alebo Malou Fatrou ( podla toho ako sa zabudime )
Az sa hanbim dat sem po tych krasnych fotkach tie moje
My sme si s partiou dali dvojdnovy vylet v Bukovskych vrchoch s cielom prejst od Novej Sedlice na Ciertaz, kde sme prespali v takej bude (tuto moznost sme museli absolovovat skrz nevyhodne spojenie) a na druhy den bol na plane Kremenec a dalej na Wielku Rawku ale v tretine cesty sme to zabalili z dovodu silnej hmly, koli ktorej by nebol ziadny vyhlad. Takze suma sumarum cez 1200km precestovanych za 26 hodin vo vlaku a busoch a 8 hodinova turistika. A to spanie pri -10 v lese v bude bez dvier stylom 15 minut v spacaku a hodina a pol ohrievania pri ohni na nezaplatenie
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTHIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
na Chopku sa ide stavat nová obojstranná vrcholová stanica, tak aby bolo možné preojenie sever juh, ako to fungovalo už v 60-tých rokoch
http://www.jasna.sk/news/vystavba-novej-lanovky-na-chopok-funitel/sk/zima/
http://www.lanovky.sk/?page=rep&id=724
a okrem toho, aby stredisko splnilo neviem ake (EU) kriteria musi mať tzv evakuačná nastupovo zostupovú trasu zjazdnú aj v tom najhoršom počasí pre prípad prúseru
tak, že to bude daň za to
(mimochodom v Dolomitoch vedú takéto štrkové cesty zjazdné aj osobným autom skoro všade)
chodník tam zostane,
ako som písal, bude to tzv "evakuačná" trasa
Najkor z tej, co nevysla...teda minulotyzdnovy pokus (5.11.) o Gerlach cez tzv. Gipsyho (Tatarkovu) feratu. Predpoved vyzera priam idealne, no skutocnost bola celkom odlisna. V okoli Gerlachu hmla z ktorej miestami mrholilo alebo prsalo (hore uz iba prsalo
What a day
Trasa: Smolenice-Havranica-Zaruby-Brezinky-Veterlin-Celo-Certov zlab-Smolenice (4x 700m kopce).
Kosa a inverzia jak v ruskom filme. Zimou mi umrel mobil, tak len ilustracne. Zvysok dodaju Tomas s Lubom.
A zazili sme aj blizke stretnutie 3 druhu
trasa
My sme si s partiou dali dvojdnovy vylet v Bukovskych vrchoch s cielom prejst od Novej Sedlice na Ciertaz, kde sme prespali v takej bude (tuto moznost sme museli absolovovat skrz nevyhodne spojenie) a na druhy den bol na plane Kremenec a dalej na Wielku Rawku ale v tretine cesty sme to zabalili z dovodu silnej hmly, koli ktorej by nebol ziadny vyhlad. Takze suma sumarum cez 1200km precestovanych za 26 hodin vo vlaku a busoch a 8 hodinova turistika