Dnes som bol v práci prebytočný, tak som dal Strážov okolo Červíčky a Medvedej skaly. Hore to bola rozprávka . No a hovorím si, nepôjdem dole tou istou trasou, šibnem to po hrebeni smer sedlo Samostriel Chodniík bol prešlapaný ale kurňa len po sedlo Pod strážovom, potom zahol na Čičmany a mne ostal panenský hrebeň. A nastalo peklo, hneď som si spomenul na Ivanka, keď mydlil za Nastenkou, prepadal som sa po vajcá, jeden úsek cca 30m som bol po pás v snehu, doslova som sa plazil a mal som veľké pochybnosti, či to dám, to mi už dobre lepilo . Celý ten mordor podľa HIKINGU mal 4km a ozaj som šáhnul na samé dno. Už sa usmievam a do budúcna poriešim asi snežnice.
no hej, v sobotu som tak dopadol s bicyklom - som si ponosil a pobrodil lebo som myslel .. a svetlo som mal samozrejme doma, takze este k tomu nahanacka stihnut to do tmy. v zime mam pred tymto respekt, lebo sa dostanes do sraciek ani nevies ako. dalsi vikend ak zasvieti slnko uz len nejake "pianko", prestava ma to bavit- dnes pesia turistika (tiez mame malo prace aj koli snehu) ale des - zamrzlo to na beton, chodnik sice preslapany ale hrbolaty a uzky - taky som prisiel dotrtkany domov ze som si na hodinku lahol
Včera večer (Benátky-Jesolo) bol som v Jesole a náhodou som aj mal čas. Tak reku idem aspoň k moru pozrieť, keď už som tu. Nakoniec som k moru došiel ale už bola tma a myslel som si, že to je kúsok. Na mape to kúsok bol. 10km, naspäť už kratšie, tak 8. No dávam si. Teplota klesla za ten casz 13 na 2°C. A čo treba vedieť využiť čas, chlastat ma nebaví
Včera sme s kamarátom vymenili bicykle za zbrane [cepíny a mačky] a šli sme bojovať na Rozsutce. Ráno som netušil že budem ozaj bojovať, možno aj o život, keď mi pri zostupe žľabom do Medziholia uleteli päty a dobrých 20m som sa šmýkal kým sa mi podarilo cepínom sa zastaviť. Na hrebeni snehové vločky horizontálne hnané vetrom asi 299 792,458 km/s rýchlym mi najprv zmrazili okuliare, tak som si ich dal dolu aby som videl, no potom mi "nečakane" aj pravé viečko primrzlo. Janči povedal že "keby si nešiel predo mnou tak ja ani neviem kam idem"
Koťogo v horách som tiež ešte nezažil.
Ďalší deň prežitý na 100%.
Viac na FB aj s popismi fotiek: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10205712510048548&type=1&l=b501d447c8 Edit: FB album je síce verejný, ale treba byť prihlásený, neregistrovaným to asi nepôjde. Tak som sem pridal ešte štyri, akurát nie sú teraz zoradené podľa času odfotenia.
Včera sme s kamarátom vymenili bicykle za zbrane [cepíny a mačky] a šli sme bojovať na Rozsutce. Ráno som netušil že budem ozaj bojovať, možno aj o život, keď mi pri zostupe žľabom do Medziholia uleteli päty a dobrých 20m som sa šmýkal kým sa mi podarilo cepínom sa zastaviť. Na hrebeni snehové vločky horizontálne hnané vetrom asi 299 792,458 km/s rýchlym mi najprv zmrazili okuliare, tak som si ich dal dolu aby som videl, no potom mi "nečakane" aj pravé viečko primrzlo. Janči povedal že "keby si nešiel predo mnou tak ja ani neviem kam idem"
Viac na FB aj s popismi fotiek: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10205712510048548&type=1&l=b501d447c8 Edit: FB album je síce verejný, ale treba byť prihlásený, neregistrovaným to asi nepôjde. Tak som sem pridal ešte štyri, akurát nie sú teraz zoradené podľa času odfotenia.
nejako podobne bolo aj na Stohu (stretli sme sa pri smerovniku v sedle), by ma zaujmalo ako "dobojovali" ty co sili od sedla este hore o14:00-14:30
Zdar,som zatial len mimozimny turista,ale chcem sa opytat,ako je to so zverou v zime. Nie je trochu odvaznejsia,kedze je viac hladna ? Myslim hlavne diviaky a vlky.
Druha otazka je,ako to mate so zverou aj v teplejsom obdobi..
Diviaky sú neškodné. Ak sa chystás prenocovat tak možno ale akékoľvek svetielko ich odplaši. Vlk plachý. Z "nebezpečných" zvierat je u nás ešte medveď a rys. Medveď na 90% spí a rysa aby si zbadal by si musel mať veľké šťastie. Ešte môže byť pes a šakal zlatý. Poriadne drzá vie byť aj líška. Jedlo a zvyšky na noc preč.
ja sa už tri roky držím zásady, že maximálne jedna pešia turistika do roka (škoda zabíjať čas a drať si nohy, keď sa dá na biku, alebo lyžiach), tak tu foto z toho minulého: https://www.zonerama.com/6s8p/Album/5077082
Neviem do akej temy to mam dat, ale proste chcem niekde tento zazitok zdielat z google maps mam ich stiahnute offline a som v cudzom meste a ked si chcem najst cestu tak to nejde. Len auto. Kde sa mam stazovat? Na lanparen? Asi budem pouzivat mapy.cz tie aspon rozumeju turistom!
turistika by nemala byt o znasilnovani noh ale o volnosti a radosti z prirody ked som videl ten vrtulnik tak ma napadlo ako som raz natocil na popradskom plese akciu zachranarov bohuzial tato partia o par mesiacov zahynula pri pade
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTHIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
všetky fotky tu: https://vlado3.blogspot.com/2019/01/lysa-hora-3-zimny-vystup.html
Viac na FB aj s popismi fotiek:
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10205712510048548&type=1&l=b501d447c8
Edit: FB album je síce verejný, ale treba byť prihlásený, neregistrovaným to asi nepôjde. Tak som sem pridal ešte štyri, akurát nie sú teraz zoradené podľa času odfotenia.
Palce hore - všetky.
Viac na FB aj s popismi fotiek:
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10205712510048548&type=1&l=b501d447c8
Edit: FB album je síce verejný, ale treba byť prihlásený, neregistrovaným to asi nepôjde. Tak som sem pridal ešte štyri, akurát nie sú teraz zoradené podľa času odfotenia.
nejako podobne bolo aj na Stohu (stretli sme sa pri smerovniku v sedle), by ma zaujmalo ako "dobojovali" ty co sili od sedla este hore o14:00-14:30
https://www.facebook.com/mtbenduraci/?ref=bookmarks
Druha otazka je,ako to mate so zverou aj v teplejsom obdobi..