A čo keby radšej ľudia začali rozmýšľať a naučili sa kedy nemajú chodiť do lavinoznych terénov? To mi pripomína situaciu keď jedna pani tento rok spadla z Tomasovskeho výhľadu a objavili sa názory, že tam treba postaviť zábradlie lebo to je nebezpečné

Čakať že ľudia začnú byť zodpovedný je pekná idea no nerealistická....
Konkrétne k tomuto prípadu...
V sobotu som sa bol prešlapnúť z juhu z Krupovej na sever na Bielu púť a späť... Čerstvý sneh tak cca. 10-15 cm. Podklad na juhu všehochuť - niekde bez základu niekde úplne tvrdo. Tam kde pustili delá ľadová kôra. Sever veľmi dobrý, tvrdo no nie ľadovo.
Vizuálne vyzeral školský aj jeho pravý variant veľmi dobre. Ak by som nebol miestny a nebol tam minulý víkend, tak by som povedal že by to možno dole šlo ....
Avšak viem čo sa dialo posledné dva týždne ... ešte pred týždňom sever úplne na korčule vybrúsený vetrom. Mimo zjazdovky ľadové lamely a niekde vyleštené do modrého ľadu.
Myslím, že zapichnutá placka s výstrahou pred lavínou nad žľabom by nikoho nezabila ani občasná návšteva horskáča čo by sa opýtal chalanov nakukujúcich do žlabu kde by sa ich opýtal kam to majú namierené by mohla pomôcť či ?