Ďalší splnený sen, ísť na Diablak z PL strany najkrajším chodníkom. Miestami aj kolmo hore…
Takto si predstavujem výlet, bez bolestí kolena, neviem, už niekoľko týždňov stále nosím ortézu, asi to nebude iba placebo
prosím vás, nepoznám veľmi západné tatry, ale robím si predbežne plán na dovolenku v októbri bez rodiny a rozmýšľam aj nad takouto túrou. No a chcel by som sa spýtať, či brať radšej vysoké pevné pohorky alebo si vystačím aj s bežeckými trailovými teniskami ... ide mi o to, že ešte neviem ako to budem mať celé zorganizované a možno budem chcieť minimalizovať veci ktoré budem brať zo sebou ... ak nás teda zase nezalockdownujú v okrese
lapaloma Asi by som bral vysoke topanky, osobne by som neschadzal zo Smutneho sedla k Rohacskym plesam ale isiel by som cez Tri kopy a Banikov, pekny hreben
A zo Ziarskej chaty sa vies spustit kolobezkou za 5€ po asfaltke, usetris cas aj energy
prosím vás, nepoznám veľmi západné tatry, ale robím si predbežne plán na dovolenku v októbri bez rodiny a rozmýšľam aj nad takouto túrou. No a chcel by som sa spýtať, či brať radšej vysoké pevné pohorky alebo si vystačím aj s bežeckými trailovými teniskami ... ide mi o to, že ešte neviem ako to budem mať celé zorganizované a možno budem chcieť minimalizovať veci ktoré budem brať zo sebou ... ak nás teda zase nezalockdownujú v okrese
Attachment:
ziarska dolina.jpg
Ja do hôr vždy beriem vysoké topánky a dlhé nohavice bez ohľadu na počasie. Stačí zle stúpiť na skalu na rovnom chodníku a hneď je podvrtnutý členok. V Roháčoch chodia ľudia aj v teniskách, ja len pretočím oči a idem ďalej...
ja keď idem s rodinou ... stále ešte treba dosť nosiť mladšieho + pomerne ťažký batoh plný všetkého možného pre rodinu nosím vždy vysoké poriadne topane ... ale keď idem sám alebo len so starším tak preferujem ľahšiu nohu a aj napr na ďumbier som bral len tenisky. Ale napr do priečneho sedla by som asi šiel radšej vo vysokých, aj keď viem, že tade ľudia aj behajú
Výlet kúsok za hranicou všedných dní a výstup na 2 lahko dostupné 4 tisícovky Allalinhorn 4027mnm z obce Saas-Fee a Breithorn 4164mnm z obce Zermatt. Sú vhodné aj pre "začiatočnikov" (rozumej turistov ktorý v Tatrách už čoto pochodili ale v Alpách ešte neboli) a niesú cestou žiadne lezecké úseky. Do nevyhnutného vybavenia radím aj mačky, cepín a lano a postupovať odporúčam v lanovom družstve keďže sa prechádza aj cez ľadovce a v nich su samozrejme nebezpečné trhliny.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTHIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://outdoorlive.sk/produkt/panska-bunda-dynafit-transalper-gtx-jacket?attribute_pa_farba=frost&attribute_pa_velkost-oblecenia=l&gclid=CjwKCAjw95yJBhAgEiwAmRrutACKV3pUyzjoSQxjN39W-bb3Bom7ho5YBh00W7RxdPzp5Rh6HkaCrxoCD14QAvD_BwE[url][/url]
Bol som minule v Sportrysy kúpiť boty. škoda, že som mal malo času a nevyskusal tie bundy
Inak som pozeral aj Mammut ale za niektoré bundy nevedie čo pýtať... ?
https://www.adamsport.eu/kempingove-varice/
https://facebook.com/events/s/ilavska-25-ka/570669493953765/
Ďalší splnený sen, ísť na Diablak z PL strany najkrajším chodníkom. Miestami aj kolmo hore…
Takto si predstavujem výlet, bez bolestí kolena, neviem, už niekoľko týždňov stále nosím ortézu, asi to nebude iba placebo
ale osobne na hreben by som nebral.
Vtedy uz moze byt aj sneh.
A zo Ziarskej chaty sa vies spustit kolobezkou za 5€ po asfaltke, usetris cas aj energy
Ja do hôr vždy beriem vysoké topánky a dlhé nohavice bez ohľadu na počasie. Stačí zle stúpiť na skalu na rovnom chodníku a hneď je podvrtnutý členok. V Roháčoch chodia ľudia aj v teniskách, ja len pretočím oči a idem ďalej...