ešte vás zaspamujem

ako tak hľadám rozmýšlam čo vlastne chcem. Napr na viazaní úšetrím zhruba 350 gramov na nohu, čiže pri downhill oriented lyži môžem ísť s kľudom na nejakých 1500 gramov ak nie viac a budem na tej istej hmote na nohe. Na druhej strane časy kedy som lyžoval agresívne už dávno pominuli a mimo zjazdoviek nemám potrebu ísť ako guľa. Jedine na zjazdovke musím synovi stíhať aj na ťažkých podmienkach. Či naozaj chcem tak ťažké lyže a či nechcem radšej niečo uphill oriented a ušetrené sily ako by som našiel keď treba kálať drevo

. A tretia vec, keď teraz kúpim, tak to nemusí byť to najlacnejšie (ale forest by mi už neprešiel aj keď budem mať pomerne okrúhle narodeniny) ale musí mi to vydržať zase tých 7-8 rokov alebo radšej viac. Zatiaľ som mal len 2 skialp sety za celý svoj život a to sa na tom ťapkám už dlho dlho
čo mám robiť? Keď to otočím na
bicykle tak chcem niečo ako trail bike, ktorý keď uzamknem tak viem letieť 25-30tkou po asfalte aj 20 km a zároveň stým dám každý skok na ktorý si trúfnem, alebo chcem gravel bike, čo sa vyrovná akémukoľvek
cesťáku ak je jazdec dobrý a zároveň sa nebojí terénu? Lebo také bicykle mám, len lyže chcem len jedny, staré ostanú len ako záloha a obráčky pôjdu definitívne preč