Vďaka
zihadlo 5. Asi sa tam v sobotu stavím. Aj na hmotnosť "bajkerky" 58kg odporúčaš radšej tvrdšie lyže? Niečo ulyžujem aj na nie veľmi upravenom teréne. Lyžovať ma učili na Fačkovskom
sedle a na veľkom vleku (staručke kotvovej Tatrapome) žiadne ratraky nepoužívajú. Ale nejde mi moc lyžovanie v hlbokom a ťažkom snehu. Mám málo praxe (dosť dlho som na tom už nestála) a dosť rýchlo vypadávam z rytmu. Ale na druhej strane ani nejaký moc veľký freeride neplánujem. Skôr taká náročnejšia skituristika.
Mám trochu chaos v dĺžke lyží. Som stará škola a pri mojej výške cca 170cm som sa v minulom storočí ešte učila na 180cm lyžiach. pár krát som mala dokonca požičané 185cm. Teraz by som vraj mala mať od cca 161 - 170cm.
Čo povieš na tieto boty? Páčia sa mi farebne (mám rada farbičky

) Vraj je to celkom slušný a ľahký model a navyše ich podľa webu majú v mojej veľkosti 260 čo by sa malo rovnať 40⅔ EU. Múdrejšia však samozrejme budem pri skúšaní s lyžiarskou ponožkou.
https://www.skialpinista.sk/p/10622/lyziarky-dynafit-tlt-x-silvretta?pp=a4a042cfpri tvojej výške ber tak okolo 160-165 max
moderne
lyže maju špičku dosť dvihnutu takže aj dlhšia lyže je pekne točivá..
na skituring je ta dynafitka v pohode, aj tuhosťou ti bude stačiť...
lyžu tak 80-85mm pod viazaním... a radšej bez pevnejšiu lyžu, s tou si zalyžuješ aj na upravenej zjazdovke aj vo volnom, taká lepšia
lyža má hmotnosť do 1200g... viazko ti bude stačiť s din do 8.... ak chceš farbičky a elox tak určite ATK... ja odporučam aj s brzdičkou.. a posuvnou patou s nastavením vypínacej sily...
napr crest či lahký kuluar, jednoduche a funkčné..
zavodnicke ti asi netreba ale ved uvidiš na mieste..
lyže značku: taký primer je atomic - maju vela modelov od gramarskch SL po klasiku za rozumnu cenu, nešlapneš vedla, do top rady ako napr skitrab či movment ,asi nepojdeš jedine ak chceš carbon a lahučke na výstup hmotnosť pod 1000g
fičer či elan a scott poskušane nemám....
pS: skitraba je dosť mäkká aj tie širšie modely, movmenty racepro seria je top v segmente. ale to už su cenovo inde ako priemer..
Hagan má tiež fajn lyže.
pasy ber čistý moher, ma lepší sklz, pasy po celej dlžke-špička ,pata , nie zavodnicke 3/4
pekne orezané na lyžu.
PS maš rovnaku výšku ako moja dcera, tej som kupil lyže 162cm/80mm- ATK candy 5 a
lyžiarky dynyfit TLT6-40ky(predchodca X), vyškrená jazdí na zjazdovke aj mimo nej medzi stromčekami