muffin, parádny výkon. Gratulujem.
U mňa je najväčší problém hlava, ktorá ma brzdí. Neviem, ako to majú ostatní, ale ja sa od úvodu bojím to jednak pustiť dole kopcom a jednak napáliť do kopcov, lebo mám stále v hlave, že čo ak mi dôjde. Toto je osobne si myslím "deformácia" z ultrabehov, kde človek musí jednoducho myslieť na to, že tie sily musí rozložiť. Samozrejme, že ani dobre nastavená hlava by asi nestačila na top3 na tomto preteku, lebo tá strata je nejakých 14% výkonu (Ak nerátam Davida Žigu, ktorý je úplne mimo, tak je to v preklade 21s/km na Devíne a 36s/km v Banskej Štiavnici), ale nejaké minúty by určite ukrojila. Objemovo by som moc nechcel pridávať, kvôli platničkám, teraz som na úrovni 80-110km týždenne, k tomu vždy medzi 2000 - 3500 výškových a 1 - 2 rýchlejšie
tréningy v kopcoch, zvyšok z2.
Možno naozaj teraz doplácam na to, že som 3 roky behal bez rozmyslu, všetko skoro v z3, nebudoval si základnú vytrvalosť, neexistovali tréningy v z4 a ani behy v z2. Nebehal som žiadne roviny, vždy len kopce, lebo som si myslel, že sila a rýchlosť v kopcoch sa získavajú tým, že budeš čo najviac
behať v kopcoch.
Vďaka, pre mňa bola najväčšia pochvala od týpka, čo za mnou bežal posledných 4-5km, keď mi v cieli poďakoval, že som ho pekne potiahol a že ho motivovalo, keď videl, ako ľahko bežím

Ja som nikdy nedával veľké objemy, najviac teraz od januára do Krasu v priemere okolo 65km týždenne, inak predtým skôr niekde okolo 40-50km. A takisto štruktúra môjho "trénovania" bola vždy skôr taká pocitová, aj keď som sa snažil mať nejakú variabilitu, takže po víkendovom dlhšom behu v kopcoch to bola väčšinou dráha, ak som bol v pohode, tak s intervalmi, ak som cítil únavu, tak iba voľne. A potom cez týždeň nejaké kopce do 15km a cez víkend zas niečo dlhšie. Čo sa mi ale osvedčilo, že som po každom dni behania dal deň voľna, takže som aj po ťažších behoch stihol aspoň čiastočne zregenerovať. Akurát teda dosť flákam posilňovanie, čo sa mi snáď podarí nejako si nájsť návyk, ako ho začať pravidelne zaraďovať a neprestať s tým. Lebo začal som už veľa krát, ale nikdy mi to dlho nevydržalo...