Výšľap na Loðmundur (1077 m), krásny kruhový výhľad na celú severnú časť Fjallabaku (Dúhových hôr). V lete bohužiaľ kopec vlhkosti, tak nie je vidno až tak doďaleka.
tam som chodieval pravidelne na jesen ked sa sfarbili listy. neskor som pridal aj odbocku k Hlbockemu vodopadu - dole znackou a naspat roklinou cez vodopad. do bola velka nadhera. len potom tam zacal byt pretlak "turistov" a prestal som tam chodit ako aj na ine miesta v tejto krajine. https://mapy.com/s/kazulodufu
Ja celkom nerozumiem tej zachadzke cez Jablonove. Pridu mi to jalove km naviac a naopak chyba vychodna cast hrebena. Je na tej zapadnej slucke nieco zaujimave?
Jezus To je jednoduché, pri Jablonovom hľadaj 4 nové štvorce jedným vrzom - škoda to nevyužiť Napr. aj tá zelená do Jablonového bola v nádhernej tiesňave, a keď som sa dostal z dediny, tak ďalej bola tiež pekná turistika. Pravda, ešte nikdy som nebol na Kečke (ak to myslíš východným hrebeňom), ale musím sa zamerať na Krivánsku MF. Teraz to mala byť rýchlovka pri potencionálne zlom počasí.
Výstup na hrebeň Kaldaklofsfjöllu. Pôvodne za účelom hľadania schodnej cesty okolo ľadovca Kaldaklofsjökullu na východ, ale nakoniec z toho vyplynul celkom použiteľný sólo výlet s peknými výhľadmi. Je to malá odbočka z populárneho Laugavegurinn treku, pokiaľ by človek prišiel nejako príliš skoro ku chate Álftavatn... Jeden z mojich TOP výhľadov ever – zostup z hrebeňa Jökulltungur dolu k jazeru a chate Álftavatn – tak dostal upgrade vo forme vyššieho nadhľadu.
Hrebeň Kaldaklofsfjöll je ten v strede:
Attachment:
IMG_20250809_123517.jpg
Toto je spomínaný výhľad pri zostupe zo sedla Jökulltunguru dolu k jazeru. Nikdy ma neomrzí, v žiadnom počasí ani ročnej dobe:
Attachment:
20250809_114908.jpg
Kochacia prestávka s južným výhľadom na ľadovce Mýrdalsjökull a známejší Eyjafjallajökull – erupcia spod neho v roku 2010 zastavila leteckú dopravu v celej Európe:
Attachment:
IMG_20250809_102256.jpg
Výhľad na severovýchod ponad ľadovce Kaldaklofsjökull a Torfajökull. Schodný prechod na východ nájdený, úloha splnená:
Attachment:
20250809_104105.jpg
Výhľad na severný Fjallabak, u nás známy ako Dúhové Hory. Vrcholový hrebienok končil veľmi zvetranými čadičovými stĺpmi, zafarbenými plynovými priesakmi do rôznych farieb. Na posledných 10 dĺžkových metrov som nemal úplne odvahu:
Attachment:
20250809_104216.jpg
Upgradnutý výhľad na jazero aj čierne pieskové naplaveniny Mælifellsanduru:
Attachment:
20250809_103421.jpg
Zostup prudkým svahom s voľným suťoviskom na podmočenom podklade. Bolo to celkom mäkké a dalo sa dobre brzdiť:
Attachment:
20250809_111010.jpg
Ráno bol ľadovcový prítok Grashagakvíslu ešte s trochou drzosti preskákateľný po kameňoch, po ceste naspäť ho bolo treba brodiť:
Attachment:
IMG_20250809_112738.jpg
Mäkké zosuvy nad brodmi si bolo treba odmakať:
Attachment:
20250809_113354.jpg
Oddych trekerov na slniečku:
Attachment:
20250809_115851.jpg
To, čo pre horný brod, platí aj pre brodenie Grashagakvíslu – ráno sa dal preskákať, cestou naspäť už nie. Ten je už na trase Laugavegurinnu, takže človek tam nie je zrovna osamotený
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTHIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://www.instagram.com/reel/DL2dvAcIP7G/?utm_source=ig_web_copy_link&igsh=MzRlODBiNWFlZA==
keby tam boli kamery toto sa nedeje!
Jedno z najkrajších miest na Slovensku...
https://www.mtbiker.sk/aktivity/2529790/turistika-turistika.html
https://mapy.com/s/kazulodufu
samé šutre a skaly a veľmi pekné výhľady, takže odporúčam.
Hrebeň Kaldaklofsfjöll je ten v strede:
Toto je spomínaný výhľad pri zostupe zo sedla Jökulltunguru dolu k jazeru. Nikdy ma neomrzí, v žiadnom počasí ani ročnej dobe:
Kochacia prestávka s južným výhľadom na ľadovce Mýrdalsjökull a známejší Eyjafjallajökull – erupcia spod neho v roku 2010 zastavila leteckú dopravu v celej Európe:
Výhľad na severovýchod ponad ľadovce Kaldaklofsjökull a Torfajökull. Schodný prechod na východ nájdený, úloha splnená:
Výhľad na severný Fjallabak, u nás známy ako Dúhové Hory. Vrcholový hrebienok končil veľmi zvetranými čadičovými stĺpmi, zafarbenými plynovými priesakmi do rôznych farieb. Na posledných 10 dĺžkových metrov som nemal úplne odvahu:
Upgradnutý výhľad na jazero aj čierne pieskové naplaveniny Mælifellsanduru:
Zostup prudkým svahom s voľným suťoviskom na podmočenom podklade. Bolo to celkom mäkké a dalo sa dobre brzdiť:
Ráno bol ľadovcový prítok Grashagakvíslu ešte s trochou drzosti preskákateľný po kameňoch, po ceste naspäť ho bolo treba brodiť:
Mäkké zosuvy nad brodmi si bolo treba odmakať:
Oddych trekerov na slniečku:
To, čo pre horný brod, platí aj pre brodenie Grashagakvíslu – ráno sa dal preskákať, cestou naspäť už nie. Ten je už na trase Laugavegurinnu, takže človek tam nie je zrovna osamotený
Inak je to nadherna formujuca sa krajina