Neviem v nich lyžovať

. Sú o dosť mäkšie a aj komín asi o 2 cm nižší ako som mal na starých Black Diamond Prime. Pri mojich 90+ kg vo výstroji s ruksakom a 95 mm lyžiach sa dosť ohýbajú. Takže
lyže nemajú také vedenie ako som zvyknutý a dosť mi to vadí. Možno by šiel trochu poupraviť lyžiarsky štýl a naučiť sa lyžovať aj s nimi, ale nechce sa mi s tým bojovať a nevidím v tom význam.
Moc som špekuloval, silou mocou chcel čo najľahšie ale bol to pre mňa krok vedľa. Keď som ich skúšal mimo lyží, tak sa mi zdali tuhostne OK, ale ťažko keď si ich človek nemôže skúsiť deň-dva reálne v teréne. Nie som pretekár, ani nerobím nejaké dlhé túry alebo viacnásobné výšľapy (väčšinou jeden výšľap a zjazd, prípadne niekoľko kratších) takže pôjdem do niečoho trochu ťažšieho a tuhšieho. Kamoši ma presviedčajú, že Scarpa F1 by mali byť na tom lepšie, ale mám trochu obavu pri tej hmotnosti a skôr uvažujem rovno o Maestrale.
Trochu ma to mrzí, lebo výšľapy v nich boli úplne perfektné. Veľký rozsah pohybu, zrazu som zistil, že skoro vôbec nepoužívam najvyššiu polohu na viazku a tých vyše 300 gramov na nohu menej oproti starým bolo tiež citeľných. Šľapalo sa v nich skoro ako vo vibramách. Pre šľapača, prípadne niekoho ľahšieho môžem len odporučiť.