Lyže
Tak ak chceš prach tak šuup šup dnes to chcem zapichnúť v práci o jednej a o pol druhej som na Čertici, kľudne sa pridaj. Video je z Rovienok do Kliesňovej doliny (super prístupnosť hlavne poobede, dá sa vytiahnuť vlekom a potom cca. 30 min šliapania a si hore), včera som jazdil v Starobockej a Kliesňovej (trochu fúkalo, padal čerstvý sneh no fantastická lyžovačka). Hrebeň vyfúkaný na dosku no v žľaboch kopec prachu ako páperie. Dobre vyzerá aj Kunštová no tam je to súce na lavínu, vykopal som sondu a pod 60 cm prachu je ľadová krusta.
Ak žena a počasie dovolí tak budem hore každý deň až pokiaľ to "nevavlhne" takéto podmienky sú raz za sezónu
Ja som z pretekárskeho prostredia takže už asi 13 rokov jazdím na tvrdých race lyžiach...budúci rok však asi začnem serióznejšie riešiť skialp a vidím to na trochu mäkšiu lyžu hlavne do prachu...samozrejme však lahšie,nebudem zase kovadlinu ťahať do kopca
Porovnal by som to s XC a EN
Práve preto si vyberiem lyže podľa toho čo šlapem . Ak som "zjazdovkový" tip tak si kúpim ľahkú lyžu, s dobrou ovládateľnosťou. Ak naháňam kondičku kúpim pretekárske papieráky. Ak jazdím freeride a potrebujem sa len minimálne premiestňovať kúpim širokú lopatu. Ak jazdím mix kúpim all round lyžku.
Mäkká lyža zákonite nie je zlá, ale iba ak ide o lyžu do púdru
Porovnal by som to s XC a EN
a btw: to že je lyža mäkká neznamená že málo vydrží
To ja viem... ale skialp, príp. skitouring že vždy spojený s feeridom, pokiaľ teda nechceš ísť dole pešo
Mt Baker SL , a Shuksan sú klasické touringové lyže. Žiadný freeride.
No ja neviem,kamarát ich mal,ešte ten starší model, a ozaj ich nešetril, správal sa k nim sprosto a vulgárne a tá lyža pri ňom vydržala ozaj hodne
nieco na tom bude, ale nemozes verit vsetkemu co sa napise
to ako keby si jazdil na XC biku za 300e DH
mam na nej odjazdenych 13tis vyskovych metrov a nieje najmensi problem
Nečakal, no ak výrobca uvádza 30/70 power/all round a vážia cca. 1500 g pri dĺžke 174cm, a radiuse 18 ( dokonca na starších modeloch 21) tak nečakaš papier. Podľa mňa sú tie lyže ako Tesco priklepová vŕtačka, ani priklepka ani slušná vŕtačka. V cenovou level a v predajnej triede je kopec lepších lyží.
a co si cakal ze to bude ako bukova 3kg FR lyza?
to ako keby si jazdil na XC biku za 300e DH
mam na nej odjazdenych 13tis vyskovych metrov a nieje najmensi problem
K2 Shuksan je podľa mňa úplne na h... lyža. Mäkká ako blato, rozklepe sa každej nerovnosti. Nehovoriac o tom, že som ich pretlačil hneď na treťom výjazde pri doskoku do prašanu a to som vážil 78 kg.