Skialpové vybavenie
No zrejme neviem co znamenaju pojmy, kazdopadne chcem najprv chodit po/popri zjadzdovkach a zlyzovat po upravenom svahu. Mozno casom ked sa zlepsim v lyzovani by som chcel chodit aj nieco co nie je upravene (napr. Trangoska - Dumbier). Mam kamosov aj v rodine ludi ktori robia skialp tak by som sa chcel k nim pridat a tak.
O zjazdovke som skor hovoril tak, aby som si nemusel navyse k tomu kupovat este zjazdove lyze kedze s tymto pocitam ako s vacsou investiciou
A co je bezpecnejsie na ramovom viazani? Ja ztoho co som videl tak mi prislo krehkejsie (boli tam len plasty) a tiez sa mi horsie riadilo (zvysovala pata) ako na TLT. Bez brzdy samozrejme neuvazujem a tiez nechcem na to mzase az tak velmi setrit - aj ked neveim co je primerana cena za TLT viazanie.
Ujasni si najprv, ci chces robit skialp alebo skifit. Vela ludi zacina na zjazdovkach, ale neskor sa snazi dostat do volneho terenu. Ak take ambicie nemas, tak nema vyznam robit kompromisy a lepsie zadovazit vybavu vhodnu na skifit.
Teda nehnat sa za nizkou hmotnostou (tym skor ak slapes sam a nemusis sa za nikym nahanat). Lyze skor uzsie, kludne vybrat nejaky allmoutain model, aby sisi uzil aj zjazd. Konkretne Dynafity maju strasne tenke hrany, na zjazdovkach treba brusit a tie by si zachvilu zodral. Viazanie by som bral radsej ramove, je bezpecnejsie, jednoduchsie sa obuva (pochopis ked budes 15x denne triafat na lyzovacke), maju vacsi sklon podopreria paty a nieje tak atraktivne pre zlodejov. Tiez lacne techy vacsinou nemaju brzdu a nad tym ani neuvazuj!
Lyziarky moc neporadim, na mna robia iba jeden model
A poučenie do budúcnosti podoťahovať skrutky na botách
Ešte že som nestratil aj pracku ale iba skrutku
Už aj opravené
tento rok a minuly rok som bol parkrat na skialpe a velmi sa mi to zapacilo. Vybavu si stale poziciavam a vacsinou to vyjde tak ze vzdy niekde inde (nie vzdy maju volne, nie vzdy ideme na to iste miesto) a trochu ma to uz prestava bavit to riesit, rozohdol som sa kupit si vlastnu vybavu.
Samozrejme som pogooglil zopar stranok s radami, kazdopadne niektore info stale neviem najst. Som pomerne neskuseny lyziar, pre ktoreho je aj modra zjazdovka dostatocna vyzva. Preto skialpujem len po zjazdovkach - kazdopadne dufam ze rokmi sa zlepsim
Rad by som si kupil dobru vybavu ktora mi vydrzi dlho a nebudem ju chciet po 2 rokoch menit. Taktiez by som chcel vybavu novu.
Neviem ci je to mozne ale rad by som ich vyuzival aj na zjazd, ked napr. pojdeme kdesi na tyzdnovu lyzovacku
S prihladnutim na vyssie uvedene fakty:
Ake siroke lyze by som si mal zadovazit, alebo na co prihliadat? Pozeral som sa na Dynafit Speedfit 84.
Pozeram sa aj po dobrej vahe, kazdopadne som cital ze lahke lyze pre neskusenych az tak neodporucaju - co na to hovorite? Neviem co presne naozaj znamena lahke
Pocas pozicaivania som vyskusal obidva typy viazani tech (TLT) aj netech (Diamir) a teda ovela vaic sa mi pozdavali tech - ci uz materialmi ale aj pouzivanim.
Ako lyziarky som si vyhladit Dynafit TLT Speedfit - kazdopadne pisu ze su zamerane na zjazdovky, neveim ci to znamena ze ak niekedy v buducnosti by som chcel ist mimo tak by som mal problem, alebo len ze existuju na to aj lepsie
Za kazde rady velmi pekne dakujem.
Atomic backland W-1100g/ks
Skitrab altavia60
Radical st
hmotnosť setu na /nohu je 2,8kg
staré- 4,3kg
Tak ako? Už skúšala? Čo hovorí?
Atomic backland W-1100g/ks
Skitrab altavia60
Radical st
hmotnosť setu na /nohu je 2,8kg
staré- 4,3kg
PS garmonty nech robia topanky a do lyžierok sa neseru.. na nete som našiel množstvo poškodených a prasknutých lyžiarok
Garmont sa do lyžiarok neserie už pár rokov, dačo sa mi marí, že ich lyžiarkovú divíziu kúpil Scott
PS garmonty nech robia topanky a do lyžierok sa neseru.. na nete som našiel množstvo poškodených a prasknutých lyžiarok
Skúsil som im napísať mail priamo na EU zastúpenie do Rakúsku, či sa to dá ešte niekde zohnať a dnes prišli 2 komplet pracky zadarmo. Asi sa tu máme ešte čo učiť čo sa týka chovania k zákazníkovi.
mal som rovnaké BD Slant ako ty a urobila sa mi asi 3cm prasklina v oblasti jazyka
úspešne som to vo Vrútkach vyreklamoval a keďže nemali pre mňa nič vhodné na výmenu,
tak som zobral cash a kúpil rovnaké len novší model z CZ
sedia mi dobre, tak som nemal dôvod špekulovať nad inou značkou
Skúsil som im napísať mail priamo na EU zastúpenie do Rakúsku, či sa to dá ešte niekde zohnať a dnes prišli 2 komplet pracky zadarmo. Asi sa tu máme ešte čo učiť čo sa týka chovania k zákazníkovi.
komplet predný aj zadný
posledný komentár: 10. 10. 2025 o 22:20