Skialpové vybavenie
maju k AP vs. EVO aj video - ale je bez akehokolvek komentara a popravde vobec nechapem v com spociva ta vyhoda EVO (preco je drahsie):
https://www.youtube.com/watch?v=EKa81B22c-8
dikes
na prvej serii sa mi zodral hacik aretácie po roku,ale na novšom viazku už drží tretiu sezonu .. tak pohoda, pri šlapaní brzda zatial nevyskakuje, ked po nej brnknem pri otáčke.... novšie EVO či AP som v ruke nemal
viazanie ATK Raider 12 staci s tou ich standard brzdou s push tlacidlom? sportrysy maju na tuto verziu super cenu teraz. na zahranicnom shope som nasiel cca. o 50€ drahsie verziu AP s inym brzdovym patentom bez toho tlacidla (neviem ci sa oplati priplatit, nepoznam to). lebo je aj verzia EVO, ktora sa tiez lisi brzdovym patentom, ale na to nemaju nikde akciu a tak je cena uplne uletena
diky za rady, skvele je toto forum
pozeral som aj tohtorocne Dynastary, tam dokonca davaju aj PU penu, to neznie velmi trvacne, ci?
ta karbonova akože výstuha, bola len marketing.... mal som prve bez nej, a boli tuhšie ako druhe s pasikmi
boli to len vlasky zaliate v laminate
pozeral som aj tohtorocne Dynastary, tam dokonca davaju aj PU penu, to neznie velmi trvacne, ci?
ano rajder 12 výborna volba, ja mám c-rajder 12
Uvazoval som aj nad zltymi Black Crows Orb, tie maju cca. podobne parametre ako Backland 95ky a dizajnovo sa mi pacia ovela viac. No podla predavaca u nas v Hudy su Backlandy zabavnejsie / lepsia volba pre vacsinu lyziarov. Myslim, ze som celkom ok lyziar, ale zase nic extra. Viazko dam asi ATK Raider 12
Pripadne nejaky iny model, co sa oplati pozriet? Maju teraz skoro vsade zlavy az do 40%, tak celkom fajn obdobie na kupu noveho setu. Este stastie, ze som dokalicil tie stare lyze teraz a nie v decembri
chystam sa pravdepodobne kupit Atomic Backland 95 ako nahradu za Dynastar Cham 87, ktore mi minuly vikend dosluzili (vid. tu druhu skialp temu)
Na vyber mam ale aktualne 2 alternativy tych Backlandov ... tohtorocny model (drahsi, s rockerom vpredu aj vzadu) a minulorocny model (lacnejsi, ale rocker len vpredu).
Co sa podla vas oplati viac? Rocker vzadu som este nemal, neviem co od toho ocakavat. Pri tom starsom modeli spominaju v popise aj nejaku karbonovu vystuz, co pri novom uz nepisu.
Pripadne mozte poradit aj nejaky iny model, ktory by mohol byt fajn ako univerzal, resp. s dorazom viac na zjazd ako vyslap.
Diky
Ak to dávaš na pôvodné diery použi lepidlo na drevo. Kľudne aj to čo tu je pár komentov vyššie... Úloha lepidla je hlavne utesniť proti vode.
Epoxid neodporúčam lebo sa ti môže stať, že budeš mať potom problém šróby uvoľniť.
Pattex lepidlo na drevo D3 , poradil mi sám Maestro. Vpije sa do dreva a zároveň vytvorí ochranu aby sa tam nedostala voda. Niesom odborník na epoxidy ale je pravdepodobné že budeš mať potom problém šróby vybrať.
posledný komentár: 10. 10. 2025 o 22:20