Nie som profi servisak ale ja som tam dal kvapku 30 minutového epoxidu s čím zalievam aj odreniny od šutrov na karbonovom ráme na bicykli a dookola viazka som natiahol tenku vrstvu kupelnoveho silikonu aby sa tam pod to nedostavala voda a drži to spoko.
Prosím vás potrebujem vymeniť prednú časť viazania, diery zostávajú len aké lepidlo do nich použiť prosím vás?
Pattex lepidlo na drevo D3 , poradil mi sám Maestro. Vpije sa do dreva a zároveň vytvorí ochranu aby sa tam nedostala voda. Niesom odborník na epoxidy ale je pravdepodobné že budeš mať potom problém šróby vybrať.
Prosím vás potrebujem vymeniť prednú časť viazania, diery zostávajú len aké lepidlo do nich použiť prosím vás?
Ak to dávaš na pôvodné diery použi lepidlo na drevo. Kľudne aj to čo tu je pár komentov vyššie... Úloha lepidla je hlavne utesniť proti vode.
Epoxid neodporúčam lebo sa ti môže stať, že budeš mať potom problém šróby uvoľniť.
Caute , stala sa mi taka neprijemna vec. Zatial som sa k ND nedopatral. Na marker alpinist som potratil zarážky na päte. Zatial som v servisoch nepochodil a ani nenasiel ofic.zastupenie Marker pre SK. Doteraz som stym nemanipuloval a aj tak to vypadlo tak asi nebudem jediní kto to riesil. Prikladam foto
chystam sa pravdepodobne kupit Atomic Backland 95 ako nahradu za Dynastar Cham 87, ktore mi minuly vikend dosluzili (vid. tu druhu skialp temu)
Na vyber mam ale aktualne 2 alternativy tych Backlandov ... tohtorocny model (drahsi, s rockerom vpredu aj vzadu) a minulorocny model (lacnejsi, ale rocker len vpredu).
Co sa podla vas oplati viac? Rocker vzadu som este nemal, neviem co od toho ocakavat. Pri tom starsom modeli spominaju v popise aj nejaku karbonovu vystuz, co pri novom uz nepisu.
Pripadne mozte poradit aj nejaky iny model, ktory by mohol byt fajn ako univerzal, resp. s dorazom viac na zjazd ako vyslap.
bez zadneho rockera ma lyža dlhšiu hranu na lade.. čiže bude lepšie držať na tvrdom, so zadným rockerom bude viac do prašanu a na hrajkanie...pomedzi stromky menej stabilná na tvrdom
Dakujem. A tak celkovo, bez ohladu na rocnik, su tie Backland 95 dobra volba? Na vahe mi az tak nezalezi, skor si chcem uzit lyzovacku.
Uvazoval som aj nad zltymi Black Crows Orb, tie maju cca. podobne parametre ako Backland 95ky a dizajnovo sa mi pacia ovela viac. No podla predavaca u nas v Hudy su Backlandy zabavnejsie / lepsia volba pre vacsinu lyziarov. Myslim, ze som celkom ok lyziar, ale zase nic extra. Viazko dam asi ATK Raider 12
Pripadne nejaky iny model, co sa oplati pozriet? Maju teraz skoro vsade zlavy az do 40%, tak celkom fajn obdobie na kupu noveho setu. Este stastie, ze som dokalicil tie stare lyze teraz a nie v decembri
mam ORB 3 sezony a myslím že ta backlanda bude veselšia medzi stromčekmi lahšie zatáča. kamošu ju maju a sú moc spokojný. backladny som jazdil predtým 2 modely.
ano rajder 12 výborna volba, ja mám c-rajder 12
ešte som zabudol, orb má klasický chamber a patu , ma dlhšiu hranu aktívnu na tvrdom zladovatelom, aj na zjazdovke sa chová stabilne, zato ta nová backlanda, má tu hranu aktívnu kratšiu tak bude na zmrznutom viac nervozna a menej bude držať na strmom lade.
a preco z tohtorocnej Backland 95 vyhodili tu karbonovu vystuhu? setria vyrobne naklady alebo to ma aj nejaku vyhodu? pozeram, ze Backland 100 a sirsie modely nadalej "carbon backbone" maju. v texte sa chvalia nieco ohladom znizovanie CO2 emisii, mozno to ma suvis s tym?
pozeral som aj tohtorocne Dynastary, tam dokonca davaju aj PU penu, to neznie velmi trvacne, ci?
mam starsi model backland 95 s tectonom. nemyslim ze som uplne zly lyziar (ale ani velmi dobry:) ) ale uplne v pohode sa s nou da zvladnut aj cely den na chopku na zjazdovkach. akurat vypinanie je trosku vacsia otrava ako s klasickym alpin viazanim. samozrejme uplny lad nema rada - masaz noh zdarma:) slapanie uplne v pohode.. jasne nie je to najlahsie ale to nie je ciel. 1500vyskovych na nich spravis v pohode ak mas akotaku kondicku
a preco z tohtorocnej Backland 95 vyhodili tu karbonovu vystuhu? setria vyrobne naklady alebo to ma aj nejaku vyhodu? pozeram, ze Backland 100 a sirsie modely nadalej "carbon backbone" maju. v texte sa chvalia nieco ohladom znizovanie CO2 emisii, mozno to ma suvis s tym?
pozeral som aj tohtorocne Dynastary, tam dokonca davaju aj PU penu, to neznie velmi trvacne, ci?
ta karbonova akože výstuha, bola len marketing.... mal som prve bez nej, a boli tuhšie ako druhe s pasikmi
boli to len vlasky zaliate v laminate
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTHIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Pattex lepidlo na drevo D3 , poradil mi sám Maestro. Vpije sa do dreva a zároveň vytvorí ochranu aby sa tam nedostala voda. Niesom odborník na epoxidy ale je pravdepodobné že budeš mať potom problém šróby vybrať.
Ak to dávaš na pôvodné diery použi lepidlo na drevo. Kľudne aj to čo tu je pár komentov vyššie... Úloha lepidla je hlavne utesniť proti vode.
Epoxid neodporúčam lebo sa ti môže stať, že budeš mať potom problém šróby uvoľniť.
chystam sa pravdepodobne kupit Atomic Backland 95 ako nahradu za Dynastar Cham 87, ktore mi minuly vikend dosluzili (vid. tu druhu skialp temu)
Na vyber mam ale aktualne 2 alternativy tych Backlandov ... tohtorocny model (drahsi, s rockerom vpredu aj vzadu) a minulorocny model (lacnejsi, ale rocker len vpredu).
Co sa podla vas oplati viac? Rocker vzadu som este nemal, neviem co od toho ocakavat. Pri tom starsom modeli spominaju v popise aj nejaku karbonovu vystuz, co pri novom uz nepisu.
Pripadne mozte poradit aj nejaky iny model, ktory by mohol byt fajn ako univerzal, resp. s dorazom viac na zjazd ako vyslap.
Diky
Uvazoval som aj nad zltymi Black Crows Orb, tie maju cca. podobne parametre ako Backland 95ky a dizajnovo sa mi pacia ovela viac. No podla predavaca u nas v Hudy su Backlandy zabavnejsie / lepsia volba pre vacsinu lyziarov. Myslim, ze som celkom ok lyziar, ale zase nic extra. Viazko dam asi ATK Raider 12
Pripadne nejaky iny model, co sa oplati pozriet? Maju teraz skoro vsade zlavy az do 40%, tak celkom fajn obdobie na kupu noveho setu. Este stastie, ze som dokalicil tie stare lyze teraz a nie v decembri
ano rajder 12 výborna volba, ja mám c-rajder 12
ta karbonova akože výstuha, bola len marketing.... mal som prve bez nej, a boli tuhšie ako druhe s pasikmi
boli to len vlasky zaliate v laminate