Skialpové vybavenie
aku maš dlžku? 169? prečo si tam dával tak ťažké viazanie?
Váha: 1050 g
Sidecut: 117-81-107
Radius: 17 m/169 cm
Ski level (max.10): 6-10
Už som si spomenul, že prečo som ich vlastne vážil - chcel som porovnať so starými lyžami a tiež to bolo príjemné zistenie, kedže boli dlhšie (+6 cm) aj širšie (+ cca 12 mm), ale váhovo skoro rovnaké....akurát som zabudol odvážiť aj pásy
Je to standard pri lacnejsich lyziach, spravit s tym nespravis nic, hlavne po pouziti. Treba vazit pred kupou.
Ale vážne....ukáž ktorú presne lyžu máš a kde je napísané, že má mať toľko a toľko.
no takto, pri vypekani sa v idealnom svete pritlaci pata dozadu aby si sadla, zaroven sa da na prsty nejaka starsia hruba ponozka aby sa vytvorilo miesto v predu na prsty, cize ja by som to vypiekol a mas pokoj. Pripadne na dalsich turach trocha viac stiahni spodok aby si pritlacil patu dozadu, pomoct by mohli aj vlozky so supportom pre klenbu kedze ju trocha nadvihnu a tak sa skrati dlzka chodidla o nejaky mm.
tu je navod: http://www.mountainski.cz/63/vypalujeme-papuce-v-teple-domova + si precitaj aj manual vyrobcu papuc pre danu lyziarku
ak nepomoze tak teplovzduska a ides
Lyza Backland 95 cca 1400g
Lyziarky Scott Cosmos cca 1400g
Lyziar 95kg
Chcel by som nieco medzi 300-400g, zatial vyberam medzi ATK C-RAIDER 12 a ATK RAIDER 13 EVO.
Viete mi povedat realne rozdiely medzi tymito dvomi viazaniami, ak ma niekto skusenosti, pripadne poradit nieco dalsie do "vyberu"?
Diky.
obidve fajn. cez dva roky mam C rajder 12 a zatial funguje na 100}.. hrazdičky na preklápanie dve magneticke, prvá ktorá sa cvakne na piny ,a mierny sklon dolinou, da sa s nou aj po rovine, ak mas lyžiarku s dobrým naklonom. velká je do strminy drží na malej magneticky, ovladanie paličkou..
predná časť ma širšiu zakladnu.zadná časť je klasika ako skoro všetky s brzdami... posun paty v rozsahu -/+ 20mm.. hačiky na haršajzne v stredu sa hodili v ZT
nastavené to mám na 10.. pri mojej vahe 91kg a plus oblečko ,batoh a lyžiarky.
v zjazde bez problemove... aj pri držke v kôre bez problemov vypli obe nohy a kolienka neboleli...
lyže 90 pod patou
posledný komentár: 10. 10. 2025 o 22:20