Caute, lyze uz mam, hladam teraz viazko:
Lyza Backland 95 cca 1400g
Lyziarky Scott Cosmos cca 1400g
Lyziar 95kg
Chcel by som nieco medzi 300-400g, zatial vyberam medzi ATK C-RAIDER 12 a ATK RAIDER 13 EVO.
Viete mi povedat realne rozdiely medzi tymito dvomi viazaniami, ak ma niekto skusenosti, pripadne poradit nieco dalsie do "vyberu"?
Diky.
EVO ma nastavitelny release spicky, vacsiu elasticitu na pate 12 vs 14mm, menej nastaveni hrazdiciek na chodzu a sirsi pattern na montaz. Nespravis chybu ani s jednym
EVO ma nastavitelny release spicky, vacsiu elasticitu na pate 12 vs 14mm, menej nastaveni hrazdiciek na chodzu a sirsi pattern na montaz. Nespravis chybu ani s jednym
Hej to spravim, tiez som na to myslel lebo som cital na viacerych miestach ze su realne tazsie, tak sam som zvedavy. Zatial som teda nakloneny k tomu Evo.
ahojte, technicka otazka. Su nejake domace postupy na urychlenie roztlacenia papuce lyziarky? Bootfitting/vypecenie beriem ako poslednu moznost skelet lyziarky je ok (za patu pohodlne strcim prst, ked sa palec dotyka predku lyziarky), len s papuckou si jedna moja noha zatial uplne nerozumie. Dikicko
LukasHarant nerozumiem preco beries vypecenie ako poslednu moznost? vies to spravit doma v rure, pripadne s ryzou v ponozke, nie je to ziadna raketova veda + lyziarky ktore mas vies s teplovzduskou a nejakym tupym predmetom upravit tiez doma. Popis aky mas problem a kde, mozno staci dat tape na dane miesto - ak ide o suchanie hlavne v okoli paty.
problem je jedine vpredu na lavom palci - k pohodliu mi tam chyba milimetrik-dva. Mozno viac, neviem posudit ked mam lyziarku zapnutu, je to vcelku fajn, problem je len pri sliapani (najmä po rovine).
Caute, lyze uz mam, hladam teraz viazko:
Lyziar 95kg
Chcel by som nieco medzi 300-400g, zatial vyberam medzi ATK C-RAIDER 12 a ATK RAIDER 13 EVO.
Viete mi povedat realne rozdiely medzi tymito dvomi viazaniami, ak ma niekto skusenosti, pripadne poradit nieco dalsie do "vyberu"?
Diky.
obidve fajn. cez dva roky mam C rajder 12 a zatial funguje na 100}.. hrazdičky na preklápanie dve magneticke, prvá ktorá sa cvakne na piny ,a mierny sklon dolinou, da sa s nou aj po rovine, ak mas lyžiarku s dobrým naklonom. velká je do strminy drží na malej magneticky, ovladanie paličkou..
predná časť ma širšiu zakladnu.zadná časť je klasika ako skoro všetky s brzdami... posun paty v rozsahu -/+ 20mm.. hačiky na haršajzne v stredu sa hodili v ZT
nastavené to mám na 10.. pri mojej vahe 91kg a plus oblečko ,batoh a lyžiarky.
v zjazde bez problemove... aj pri držke v kôre bez problemov vypli obe nohy a kolienka neboleli... lyže 90 pod patou
problem je jedine vpredu na lavom palci - k pohodliu mi tam chyba milimetrik-dva. Mozno viac, neviem posudit ked mam lyziarku zapnutu, je to vcelku fajn, problem je len pri sliapani (najmä po rovine).
no takto, pri vypekani sa v idealnom svete pritlaci pata dozadu aby si sadla, zaroven sa da na prsty nejaka starsia hruba ponozka aby sa vytvorilo miesto v predu na prsty, cize ja by som to vypiekol a mas pokoj. Pripadne na dalsich turach trocha viac stiahni spodok aby si pritlacil patu dozadu, pomoct by mohli aj vlozky so supportom pre klenbu kedze ju trocha nadvihnu a tak sa skrati dlzka chodidla o nejaky mm.
no - to som sa tiez chcel spytat. Na tury uz dlhsie nosim Formthotics vlozky a rad by som zaobstaral aj do lyziarok. Vzhladom na to, ze su mi papuce pomerne tesne, asi budem volit jednovrstvove (?). Otazka je - najprv vypiect papucu a tak vystrihnut spravny tvar vlozky a tepúelne ju vytvarovat, alebo najprv vystrihnut vlozku podla tej momentalnej, tepelne vytvarovat a uz s F. vlozkou vypekat papucu? Alebo to spravit vsetko naraz? co sa stiahnutia tyka, pri chodeni som to mal tusim zapnute na 2/4, pri jazde 3/4. Ale ruku do ohna za to nedam...
skus tam vlozit tie co nosis na tury a uvidis, imho budu ale jednovrstvove lepsia volba. Skusil by som vystrihnut, nasledne dat turu v tomto stave a potom ked tak aj vypiect, na rozmery vlozky to vplyv mat nebude
to mi napadlo ako prve, ale su o nieco dlhsie (kedze tenisky som si, samozrejme, nebral tak, aby mi boli mierne tesne). Takze asi rovno pojdem do tych jednovrstvovych a zaroven si poriesim aj to vypecenie.
Ahojte, nemate nejake odporucanie na lyziarky, ktore sedia na sirsie lytka? Mal som Atomic Backland lahke slapacie ale tie mi nesadli. Rozmyslam nad Dynafit Seven Summits alebo Scarpa Maestrale. Ps. nemam po ruke ziaden obchod, kde by som siel vyskusat ...
mate overeny tip na opravnu pasku ktoru by bolo mozne pouzit na papuce lyziarok? Na niektorych miestach sa mi papuce odieraju o skelet. Original Dynafit kruhove lepky (v baleni k lyziarkam) nestoja za nic. nieco siroke aspon 5cm a rolka. odolne voci oderu, dobra lepivost.
Zdravim, chcem sa opytat ci sa niekto stretol s niecim podobnym. Po rokoch som si konecne kupil novy set lyzi,viazania a pasov. Vybral som lyze fischer transalp 82 carbon, k tomu viazanie marker alpenist 10. Dal som zmontovat v predajni kde som to kupoval,vzal a siel na skialp. Po skialpe pridem domov len zo srandy to hodimna vahu a skoro som onemel. Povodne lyza v mojej velkosti ma mat 1050gramov a viazanie 370 gramov. Dokopy teda 1420, avsak moja jedna lyza ma 1580 a druha 1570. Ten rozdiel 10 gramov medzi nimi by som ani tak neriesil ale akoze celkova vaha o 160gramov viac na lyzi je teda dost. Je to normalne alebo zas som vychytal nejaky zly kus, popripade je na to narok na reklamaciu alebo je nejaka moznost s tym nieco robit?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTHIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
...a repku mozes zladit s farbou viazania
Lyziar 95kg
Diky.
https://atkbindings.com/en/products/front-12
Hej to spravim, tiez som na to myslel lebo som cital na viacerych miestach ze su realne tazsie, tak sam som zvedavy. Zatial som teda nakloneny k tomu Evo.
Lyziar 95kg
Diky.
obidve fajn. cez dva roky mam C rajder 12 a zatial funguje na 100}.. hrazdičky na preklápanie dve magneticke, prvá ktorá sa cvakne na piny ,a mierny sklon dolinou, da sa s nou aj po rovine, ak mas lyžiarku s dobrým naklonom. velká je do strminy drží na malej magneticky, ovladanie paličkou..
predná časť ma širšiu zakladnu.zadná časť je klasika ako skoro všetky s brzdami... posun paty v rozsahu -/+ 20mm.. hačiky na haršajzne v stredu sa hodili v ZT
nastavené to mám na 10.. pri mojej vahe 91kg a plus oblečko ,batoh a lyžiarky.
v zjazde bez problemove... aj pri držke v kôre bez problemov vypli obe nohy a kolienka neboleli...
lyže 90 pod patou
no takto, pri vypekani sa v idealnom svete pritlaci pata dozadu aby si sadla, zaroven sa da na prsty nejaka starsia hruba ponozka aby sa vytvorilo miesto v predu na prsty, cize ja by som to vypiekol a mas pokoj. Pripadne na dalsich turach trocha viac stiahni spodok aby si pritlacil patu dozadu, pomoct by mohli aj vlozky so supportom pre klenbu kedze ju trocha nadvihnu a tak sa skrati dlzka chodidla o nejaky mm.
tu je navod: http://www.mountainski.cz/63/vypalujeme-papuce-v-teple-domova + si precitaj aj manual vyrobcu papuc pre danu lyziarku
ak nepomoze tak teplovzduska a ides