Skialpové vybavenie
backlanda bola teda lahšia
zihadlo 5 presne, ked clovek fuci hore tak nadava na zbytocne siroke lyze, aj to viazko mohlo byt lahsie, ale za ten pocit dolu mi to zatial stoji:) do 1200vyskovych to davam. keby mam tak 2-3k tak by som si 95tky na tectone asi rozmyslel.. neviem..
ale keďže vy ste skialpinisti najvyššieho rangu ... tak žlaby som s nimi nejazdil, takže neviem ako sa chovajú tam
u nas Dk je každý durhý zavodník tak sa šetria gramy... ja som medzi nimi ako tank s 90kami. a ano ked už neni tolko síl, tak už človek po každom deku pozerá
s väčšínou veci s Igorom suhlasím, napr že na lyžbe maš počas jednej jazdy aj 5 druhov snehu...
včera som si na tu vetičku spmenul.. na Ploskej tam sa to menilo každých 300m
ale nad 1000vm stupania za doobedie, už si rozmyslíš čo taháš, pri 2-3 výšlapoch 2X...
ved aj sam povedal ze zacinali ako free znacka.. az teraz sa presuvaju viac do skialp. druidy som mal moznost jazdit.. chalan to vie:) zdielam jeho nazor - radsej sa trochu viac narobit cestou hore a potom si to uzit. kazdy to vsak mame inak, preto je tolko moznosti:)
Neviem či je to o "poctivosti" alebo skôr o niečom inom, lebo čo mám staré slalomky Atomic SL 12, čo bola najvyššia rada (veľmi tvrdé a ťažké lyže), tak na nich je viditeľná hrana oveľa tenšia ako na obyčajných niekoľkokrát lacnejších lyžiach. Ja si to skôr vysvetľujem tak, aspoň teda u klasických lyží, že ta väčšia plocha kovovej hrany na úkor sklznice zhoršuje sklz, preto u športových modelov je tenká.....ale to je len taká moja teória.... možno len Atomic šetril🙂
ale mal som v ruke lyže ktoré boli ako blato cele to su take superplandaky
backlanda je doma skoro všade , len na ladovom už nedržala tak dobre a vysoká rýchlosť ju vedela rozhodiť....takže vhodná pre začiatočníka až mierne pokročilého ,alebo na pohodové celodnové turistiky... kde si vieš poskladať lyzu s viazkom do 1500g....
Zltu Crowku myslis Orby?
ale mal som v ruke lyže ktoré boli ako blato cele to su take superplandaky
backlanda je doma skoro všade , len na ladovom už nedržala tak dobre a vysoká rýchlosť ju vedela rozhodiť....takže vhodná pre začiatočníka až mierne pokročilého ,alebo na pohodové celodnové turistiky... kde si vieš poskladať lyzu s viazkom do 1500g....
no ale ešte som nespomenul hmotnosť
pri 58kg bude aj priemerná lyža tvrdá
Gramarsku fyziku Kristina ovláda dobre, funguje to rovnako ako pri bikoch.šírka a hmotnosť kolies ,ak ide len celý den hore a jeden zjazd dolu možu byť aj kusok tažšie...
ja som neporovnaval tvrdost lyze skitouringovej versus zjazdovej, to si ma nespravne pochopil,ale princip spravania sa tvrdej vs makkej lyze, vhodnost pouzitia pri porovnani skuseny lyziar versus mierne pokrocily, a hlavne pre cloveka, co sa vracia k lyziam, je podla mna lepsia dobra univerzalka a poddajnejsia lyza....mam tvrdsie aj maksie lyze a kazda funguje dobre v podmienkach na ktore su urcene....
na ten tvrdšej ju dá celu na šupu a nenarobí sa tolko.. na konci zimy som ju zobral do fatry a do roháčov a sama uznala že to obrovský rozdiel aj vo volnom a to vie lyžovať tak priemerne... na ženu. pred plandavými skitrabmi mala fiserky extreme a tie išli paradne, to su ozaj tvrde v skialpovom priestore, len to mala poriadne tažítka s ramoným viazaním.
prechod na tech si pochvaluje, hore sa nenarobi a dolu si to konečne užíva....
fišerky som jej chcel kupovať 80mm boli docela fajn , len hranu mali dosť tenku po par brusenia je preč, preto som zvolil atomic tam su hrany ešte poctive, v ruke pružili obe podobne, aj geometria bola podobná , len atomika mala skoru vyhnutu špičku tak lahšie zatáča, rozbitý terén zvláda hravo
posledný komentár: 10. 10. 2025 o 22:20