ak si človek povie, že na hmotnosti toľko nezáleží, tak ja som extrémne prekvapený s lyží scott superguide 88, ktoré som kúpil min rok. Povedal by som o sebe, že mám techniku a teda trošku viem aj rozoznávať čo lyže robia a prečo to robia ... ale tieto scott sú naozaj skvelé lyže aj na uratrakovanej piste aj na hlbokom snehu, boli viac než predvídateľné aj na kruste a nesťažujú prácu ani na mokrom ťažkom snehu. Pri dĺžke rovnej mojej výške krásne podržia aj pri vyšších rýchlostiach kde už sa dostávam na limit ovládateľnosti skoro raceových lyžiarok... akurát je to naozaj taký lowend, už si nepamätám čísla ale bol obrovský rozdiel v hmotnosti jednotlivých lyží
ale keďže vy ste skialpinisti najvyššieho rangu ... tak žlaby som s nimi nejazdil, takže neviem ako sa chovajú tam
superguide som nejazdil, len pozeral v predajni 95tky. ovela tvrdsie ako moja backlandy, velmi rad by som ich oprobol, jedine co sa mi nepacilo ze relativne dobru vahu kompenzuju na velkosti hran. o minimalne tretinu mensie ako v pripade backlandov, preto u mna vyhrali tie. ale vsade su superguidy dobre hodnotene.
zihadlo 5 presne, ked clovek fuci hore tak nadava na zbytocne siroke lyze, aj to viazko mohlo byt lahsie, ale za ten pocit dolu mi to zatial stoji:) do 1200vyskovych to davam. keby mam tak 2-3k tak by som si 95tky na tectone asi rozmyslel.. neviem..
zihadlo 5 toto pocitujes na zjazdovke, alebo vseobecne? Ja som Orby bral ako univerzaly, nech to mam na Haute Route, aj na prasan ak daky bude. Tak som zvedavy, co od nej ocakavat
6 rokov pouzivam bezne bajkove fotochromaticke uvexy aj na skialpy a nemam s nimi absolutne ziadny problem... "goggles" vytahujem az ked je fakt vichrica, tak 2x za rok...
kukuar ma obyšiel ,na dalšie lahke lyže asi pojde, je to trochu odlahčený crest so spickou zavodnickou. u mna sa ohriali len cresty, crajder, a mladej candy5
vy čo máte raceove viazanie, alebo proste viazanie, ktoré nemá ľahké prepínanie medzi 0 stupňami a podperou ... ako stým idete dlhšie presuny po miernom svahu alebo až rovine? Alebo všetci chodíte len strmo hore a potom strmo dolu?
Lebo veľmi sa mi páči také krásne opracované minimalistické viazanie len si to prakticky neviem predstaviť Lebo teda ja dosť často idem bez podpery kým sa dá
normalka, zvyknes si, ako na race tak aj na ne-race viazaniach pouzivam tiez len jednu polohu s hrazdou medzi pinmi. Pokial mas lyziarky s normalnym ohybom kominu a nie nejake frirajdove bomby tak to je pohodicka. Slapem s tym rovinu, mierny sklon, obcas aj lyzujem, ak sa mi nechce davat pasy dole
Niektore viazka vies aj otocit na polohu 0, popravde nikdy som to ani nikdy nerobil, zvyknes si je asi ta spravna odpoved
ono potom zavisi aj od lyziarky, ked porovnam uz len medzi dynafit hoji a scarpa alien tak je tam o hodne vacsi rozsah ohybu kominu a teda v alienoch viem viac predkopnut nohu do predu
mám teraz marker alpinist ... tak nabudúce skúsim pätku neotočiť a skúsiť len tú jednu nižšiu podperu ...som zvedavý ... jo a keby niekoho zaujímalo, tak tie papuče Palau Tour Lite Elite čo som kúpil sú úplne perfektné v alien rs
Ahojte, chcel by som začať so skitouringom, spoznať viac naše hory v zime, trošku si aj viac zamakať( aj v rámci prípravy na SUT), ale aj užiť zjazd aj onpiste:offpiste 50:50
No aj ked dlho lyzujes ,voľný teren je uplne nieco ine ako zjazdovka.
Z toho co si dal je orb od crowky urceny pre pokročilých.stred ma vystuzeny.spicka mäkšia.atomic ani k2pre reba moc nebudú.su skor pre pohodovych lyziarov. Scarpa rs pre silovych lyziarov z kopca.f1 pre tych co radsej kompromis a ľahšie do kopca. Viazanie marker nemam vyskúšané...niekto chvali niekto sa stazuje.ja fungujem len na atk
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTHIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
ale keďže vy ste skialpinisti najvyššieho rangu ... tak žlaby som s nimi nejazdil, takže neviem ako sa chovajú tam
zihadlo 5 presne, ked clovek fuci hore tak nadava na zbytocne siroke lyze, aj to viazko mohlo byt lahsie, ale za ten pocit dolu mi to zatial stoji:) do 1200vyskovych to davam. keby mam tak 2-3k tak by som si 95tky na tectone asi rozmyslel.. neviem..
backlanda bola teda lahšia
Ma tu niekto Kuluar od ATK?
Lebo veľmi sa mi páči také krásne opracované minimalistické viazanie len si to prakticky neviem predstaviť
ono potom zavisi aj od lyziarky, ked porovnam uz len medzi dynafit hoji a scarpa alien tak je tam o hodne vacsi rozsah ohybu kominu a teda v alienoch viem viac predkopnut nohu do predu
Pred kúpou by som si rád samozrejme vyskúšal vhodný set, takže si sem idem po radu čo by ste odporúčili a načo sa zamerať:
• pokročilý lyžiar( lyžujem cca 20.rokov), mám rád dynamické zjazdy, stredný oblúk, 180 cm,80kg
V hľadáčiku mám:
• nejaké tvrdšie all round lyže(titanova výstuž ), 0-5 cm kratšie, stred okolo 85-90mm?
• boty: širšia noha, mám v hladáčiku Scarpa Maestrale, prípadne RS alebo treba ísť do niečoho makkšieho ako F1 Scarpa?
• viazko: marek alpinist+brzdy?
Čo by ste odporučili?
Čo sa týka lyží, tak som našiel/bolo mi poradené:
https://www.sport-conrad.com/en/products/black-crows/orb-freebird.html
https://www.sportokay.com/at_sk/k2-wayback-89-tourenski-2024.html
https://www.sportokay.com/at_sk/k2-wayback-88-tourenski-2023.html
https://www.sport-conrad.com/en/products/atomic/backland-85.html ?
Docela dobré ceny som našiel na : sportokay, sportbittl alebo conrade, mate ešte nejaké iné oblubené shopy kde môžem hladať?
Vďaka za rady.
Z toho co si dal je orb od crowky urceny pre pokročilých.stred ma vystuzeny.spicka mäkšia.atomic ani k2pre reba moc nebudú.su skor pre pohodovych lyziarov. Scarpa rs pre silovych lyziarov z kopca.f1 pre tych co radsej kompromis a ľahšie do kopca. Viazanie marker nemam vyskúšané...niekto chvali niekto sa stazuje.ja fungujem len na atk
Vybava sa da kupit aj priamo tu: https://www.mthiker.sk/shop/outdoor/sportove-prislusenstvo-a-vybavenie/skialpinizmus-a-lyzovanie