Skialpové vybavenie
tiež som prehadzoval viazanie a na K2 kach a držalo to dalšie dva roky bez problemov, stare diery zalepili s kolikmi
https://wildsnow.com/32546/how-many-holes-can-you-drill-in-a-ski-2/
kazdy kto montuje viazanie by ho mal vediet aj odmontovat, zatlct plastove koliky do povodnych dier a navrtat nove...
Ma to nejaky zasadny vplyv na vlastnosti lyzi? Predpokladam, ze dolezite je asi najskor dobre zaslepit diery, aby sa cez ne nedostavala voda do lyze.
Ide o to, ze chcem predat moje lyze, na ktorych mam aktualne nastavenu patu viazania (marker alpinist) nadoraz vpredu. Mal som lyziarku so skeletom 329mm a potom som ju vymenil za 322mm, preto som viazanie posuval dopredu. Teraz mam kupca na lyze a on ma 310mm lyziarku.
Podla mojich skromnych vypoctov by sa malo viazanie posunut bud z obidvoch stran ku stredu o 5+4mm (10mm rozdiel v skelete a posunutie paty do stredu o 7-8mm), alebo o tych 18mm by sa posunula pata ku spicke. Prva moznost je asi celkom na hrane, kedze by boli diery celkom blizko seba a neviem ani ci sa to takto vobec niekedy robi, no druha moznost by uz bola asi schodnejsia.
Mate nieketo aj skusenost, ci by to vedeli spravit v bikeski servise vo Vajnoroch pri poste? Za poslednu sezonu som vyuzil ich sluzby dvakrat a bol som spokojny, ale ci zvladnu aj prevrtat viazanie alebo to zverit radsej niekomu inemu - nie teraz, ale ked budu robit servis lyzi
Vdaka!
vyzera, ze to zacina byt standard, na scarpach po jednej sezone mam potrhane vsetko a na pierre gignoux uz po prvom vyslape zacala byt papuca podkrvana a pustala nitky
Špičky prepnúť do polohy hroty k sebe, a nastavovacie skrutky sily vypínania na päte tiež uvoľniť. Pásy skladujem pri izbovej teplote mimo priameho slnečného svetla a nebol ešte žiadny problém.
A pásy možno zbytočne voskovať pred uskladnením...nevidím dôvod
Aj s tym voskom na sklznici cez leto.
Cital som, ze sa odporuca o nieco hrubsia vrstva ako ked normalne voskujes...a pred zimou zoskrabat a navoskovat nanovo.
Ja tam davam klasicku vrstvu ako vzdy pocas zimy a pred prvou lyzovazkou len stiahnem nadbytocnu vrstvu a vylestim...funguje mi to v pohode aj takto (vzdy mam z partie najrychlejsie lyze
- navoskovat pasy
- ocistit lepiacu stranu od bordelu
- uschovat na chladnom mieste
- nabrusit hrany
- ocistit sklznicu
- napustit voskom a nechat tak?
s tym ze na zaciatok zimy vosk zosbriabat a vylefovat/vylestit ako vzdy? tento posledny krok mi nie je uplne jasny, prva sezona co si servisujem lyze
hej heeej, scarpa to tiez robi, TLT6 to az tak nerobili
posledný komentár: 10. 10. 2025 o 22:20