ano rental, neviem aka je bezne hrubka ale vecer ked pridem domov mozem premerat, pozeral som aj na Ripsticky od Elanu ale tie mi uz prisli strasne mäkke
Decká, poradte nejaký slušný cepín v rozumnej váhe, kvalite a cene . Nemám žiadnu skúsenosť, ale v posledné roky začí byť hodne ľadovo a už som mal párkrát pocit, že by sa možno i hodil. Z toho čo som sa pozeral , v zásade sa delia na také tie rovné, o ktoré sa radi opierajú pešiaci ( a tým pádom tam hrá úlohu aj výška cepínu), potom zahnuté, ktoré sa používajú najmä na ľady a niečo medzi tým. Tie medzitým sa ešte delia na také tie s kladivom a také tie s lopatkou. Prd sa tomu vyznám, tak sa chcem opýtať aký typ vybrať a najmä prečo a ako to využijem.
Moja predstava je že v prudkých miestach mi ten cepín pomôže v stabilite výstupu a pri zjazde si ho dám ku paličke a keby bol prúser, skúsim sa zachytiť zeme počas pádu.
ten spominany Petzl ride je o 140g lahsi ako tento "najlahsi" singing rock
Ja som ho tu nepostoval kvoli hmotnosti, ale kvoli spolahlivosti/funkcnosti.
Ani netusim aku ma hmotnost (povazim realne ak treba).
Inak nemyslim, ze vyber cepina je nejaka ,,veda" ala vyber viazka.
A tiez si nemyslim, ze extra light cepin ma super vyhody oproti robusnejsiemu kamosovi ak ho nenosis len na batohu ale s nim aj makas hodinu a viac v tvrdych podmienkach
Je toto pri nových lyžiarkach a papučiach bežné? V starých lyžiarkach nemám povodné papuče takto odreté po niekolkých sezónach a nie to po jednom dni. Prelepiť radsej tie miesta na papučiach niečim odolnejším alebo nechať tak a radsej nejak prelepit hrany v skelete ktore to asi spravili
to je preto lebo chodis vela a rychlo... keby si len tak z nozky na nozku po zjazdofke, ta by sa to nestalo...
hej heeej, scarpa to tiez robi, TLT6 to az tak nerobili
ti co doma servisujete, ako “zaletovat” skialpy?
- navoskovat pasy
- ocistit lepiacu stranu od bordelu
- uschovat na chladnom mieste
- nabrusit hrany
- ocistit sklznicu
- napustit voskom a nechat tak?
s tym ze na zaciatok zimy vosk zosbriabat a vylefovat/vylestit ako vzdy? tento posledny krok mi nie je uplne jasny, prva sezona co si servisujem lyze
Vsetko mas ok
Aj s tym voskom na sklznici cez leto.
Cital som, ze sa odporuca o nieco hrubsia vrstva ako ked normalne voskujes...a pred zimou zoskrabat a navoskovat nanovo.
Ja tam davam klasicku vrstvu ako vzdy pocas zimy a pred prvou lyzovazkou len stiahnem nadbytocnu vrstvu a vylestim...funguje mi to v pohode aj takto (vzdy mam z partie najrychlejsie lyze )
Ak máš Tech, čítal som, že je dobré uvoľniť pružiny.
Špičky prepnúť do polohy hroty k sebe, a nastavovacie skrutky sily vypínania na päte tiež uvoľniť. Pásy skladujem pri izbovej teplote mimo priameho slnečného svetla a nebol ešte žiadny problém.
Je toto pri nových lyžiarkach a papučiach bežné? V starých lyžiarkach nemám povodné papuče takto odreté po niekolkých sezónach a nie to po jednom dni. Prelepiť radsej tie miesta na papučiach niečim odolnejším alebo nechať tak a radsej nejak prelepit hrany v skelete ktore to asi spravili
vyzera, ze to zacina byt standard, na scarpach po jednej sezone mam potrhane vsetko a na pierre gignoux uz po prvom vyslape zacala byt papuca podkrvana a pustala nitky
Ahojte, sice je uz celkom po sezone a do dalsej relativne daleko, chcel by som sa opytat na Vase skusenosti s prevrtavanim viazania.
Ma to nejaky zasadny vplyv na vlastnosti lyzi? Predpokladam, ze dolezite je asi najskor dobre zaslepit diery, aby sa cez ne nedostavala voda do lyze.
Ide o to, ze chcem predat moje lyze, na ktorych mam aktualne nastavenu patu viazania (marker alpinist) nadoraz vpredu. Mal som lyziarku so skeletom 329mm a potom som ju vymenil za 322mm, preto som viazanie posuval dopredu. Teraz mam kupca na lyze a on ma 310mm lyziarku.
Podla mojich skromnych vypoctov by sa malo viazanie posunut bud z obidvoch stran ku stredu o 5+4mm (10mm rozdiel v skelete a posunutie paty do stredu o 7-8mm), alebo o tych 18mm by sa posunula pata ku spicke. Prva moznost je asi celkom na hrane, kedze by boli diery celkom blizko seba a neviem ani ci sa to takto vobec niekedy robi, no druha moznost by uz bola asi schodnejsia.
Mate nieketo aj skusenost, ci by to vedeli spravit v bikeski servise vo Vajnoroch pri poste? Za poslednu sezonu som vyuzil ich sluzby dvakrat a bol som spokojny, ale ci zvladnu aj prevrtat viazanie alebo to zverit radsej niekomu inemu - nie teraz, ale ked budu robit servis lyzi .
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTHIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Moja predstava je že v prudkých miestach mi ten cepín pomôže v stabilite výstupu a pri zjazde si ho dám ku paličke a keby bol prúser, skúsim sa zachytiť zeme počas pádu.
Tento taham uz 10 rokov a nemam mu co vytknut:
https://www.rozlomitysport.sk/singing-rock/wizard-light-sivy-52cm?gclid=CjwKCAjw_YShBhAiEiwAMomsEFiXiqPqRfZIBIVVtteNzL9OWVlq_DMs0A7KKOuJHwHGE_XaFSakBhoCou8QAvD_BwE
https://www.t-sport.sk/produkt/ct-climbing-agile-plus-45
Ja som ho tu nepostoval kvoli hmotnosti, ale kvoli spolahlivosti/funkcnosti.
Ani netusim aku ma hmotnost (povazim realne ak treba).
Inak nemyslim, ze vyber cepina je nejaka ,,veda" ala vyber viazka.
A tiez si nemyslim, ze extra light cepin ma super vyhody oproti robusnejsiemu kamosovi ak ho nenosis len na batohu ale s nim aj makas hodinu a viac v tvrdych podmienkach
hej heeej, scarpa to tiez robi, TLT6 to az tak nerobili
- navoskovat pasy
- ocistit lepiacu stranu od bordelu
- uschovat na chladnom mieste
- nabrusit hrany
- ocistit sklznicu
- napustit voskom a nechat tak?
s tym ze na zaciatok zimy vosk zosbriabat a vylefovat/vylestit ako vzdy? tento posledny krok mi nie je uplne jasny, prva sezona co si servisujem lyze
Aj s tym voskom na sklznici cez leto.
Cital som, ze sa odporuca o nieco hrubsia vrstva ako ked normalne voskujes...a pred zimou zoskrabat a navoskovat nanovo.
Ja tam davam klasicku vrstvu ako vzdy pocas zimy a pred prvou lyzovazkou len stiahnem nadbytocnu vrstvu a vylestim...funguje mi to v pohode aj takto (vzdy mam z partie najrychlejsie lyze
A pásy možno zbytočne voskovať pred uskladnením...nevidím dôvod
Špičky prepnúť do polohy hroty k sebe, a nastavovacie skrutky sily vypínania na päte tiež uvoľniť. Pásy skladujem pri izbovej teplote mimo priameho slnečného svetla a nebol ešte žiadny problém.
vyzera, ze to zacina byt standard, na scarpach po jednej sezone mam potrhane vsetko a na pierre gignoux uz po prvom vyslape zacala byt papuca podkrvana a pustala nitky
Ma to nejaky zasadny vplyv na vlastnosti lyzi? Predpokladam, ze dolezite je asi najskor dobre zaslepit diery, aby sa cez ne nedostavala voda do lyze.
Ide o to, ze chcem predat moje lyze, na ktorych mam aktualne nastavenu patu viazania (marker alpinist) nadoraz vpredu. Mal som lyziarku so skeletom 329mm a potom som ju vymenil za 322mm, preto som viazanie posuval dopredu. Teraz mam kupca na lyze a on ma 310mm lyziarku.
Podla mojich skromnych vypoctov by sa malo viazanie posunut bud z obidvoch stran ku stredu o 5+4mm (10mm rozdiel v skelete a posunutie paty do stredu o 7-8mm), alebo o tych 18mm by sa posunula pata ku spicke. Prva moznost je asi celkom na hrane, kedze by boli diery celkom blizko seba a neviem ani ci sa to takto vobec niekedy robi, no druha moznost by uz bola asi schodnejsia.
Mate nieketo aj skusenost, ci by to vedeli spravit v bikeski servise vo Vajnoroch pri poste? Za poslednu sezonu som vyuzil ich sluzby dvakrat a bol som spokojny, ale ci zvladnu aj prevrtat viazanie alebo to zverit radsej niekomu inemu - nie teraz, ale ked budu robit servis lyzi
Vdaka!